Friday, April 1, 2011

Indiferenţă

Recomand cu placere, cine are timp si mai gaseste la teatru, piesa "Inima de caine"



















Salutari Irina Comba

30 comments:

  1. e cea mai relevanta foto de pana acum. gratii, cartoane si un caine. specific.
    P.S. inca mai exista usi din astea? a, da, din indiferenta...

    ReplyDelete
  2. Saracii catei...Cati bani castiga ONG-urile si Primariile de pe urma lor... :(

    ReplyDelete
  3. Trist de adevarat . Cineva cu suflet i-a pus macar un carton ,poate atat a putut face pentru el.

    ReplyDelete
  4. @ Raul : ste destul de sugestiva., iar daca te uti atent la reflexia din geam si iti dai seama ce este, iti va intari si mai tare afirmatia.

    ReplyDelete
  5. @ Cristi ; ai punctat o situatie din care nu vom iesi niciodata. Multi bani se fura prin aceste cauze.

    ReplyDelete
  6. @ Sorin ; personal nu incurajez astfel de actiuni, sa permiti cainilor fara stapan sa se adaposteasca pe langa blocuri. E foarte periculos pentru copii si nu numai. Dar asa cum spunea Cristi, banii care sunt pusi la dispozitia celor abilitati sa se ocupe de problema lor, sunt furati.

    ReplyDelete
  7. reflexia din geam e o biserica, ochelarii mei vad niste vitralii rotunde. ma insel?

    ReplyDelete
  8. @ AA : nu te inseli. este in Bucuresti facuta, nu este ortodoxa....

    ReplyDelete
  9. ... se spune ca doar câinii foarte inteligenti au obiceiul de a sta cu botul pe labe.

    ReplyDelete
  10. Sugestive fotografiile tale.Cuprind toata tristetea vietii.Fotografia asta ne demonstreaza cat suntem de indiferenti fata de noi insine pana la urma.Nu doresc sa contrazic pe nimeni insa catelul ala nu are ce cauta pe cartoane in fata usii unui bloc.Locul lui e langa niste stapani care sa-si asume responsabilitatea lui.Aici intervine marea neintelegere.Nu iubesti un animal tolerandu-l pe strada, dar nu despre asta vreau sa vorbesc.Esti un talent al fotografiei triste

    ReplyDelete
  11. mda, viata de caine!
    Mai rau e cand vezi in aceeasi situatie un om.

    ReplyDelete
  12. Stii, nu vreau sa ma repet, dar cele doua fotografii de azi sunt oarecum interconectate...cladirea in paragina si catelusul trist pe un carton in fata usii.....catelusul trist suntem fiecare dintre noi, poate, nu neaparat in ceea ce priveste lucrurile materiale, pentru ca ele sunt trecatoare ci din punct de vedere psihologic. Suntem un popor care da impresia de lasare in voia sortii, nu mai avem curajul sa ne ridicam si sa ne sustinem ideile (iar cei care o fac sunt ori putini ori o fac din alte principii decat cele morale). Ma vad in catelusul din poza, pentru ca de multe ori imi vine sa ma pun cu capul pe masa si sa nu mai vad, sa nu mai aud nimic rau in jurul meu...Poate am divagat putin, dar asta imi inspira cadrul tau, si asta imi inspira sutele de astfel de imagini pe care le-am vazut de-a lungul vietii. Numai bine si un weekend frumos tuturor!

    ReplyDelete
  13. Despre fotografie...foarte reusita,insa povestea ei, foarte...trista.Din pacate,...Alice are perfecta dreptate in cele cateva randuri care le-a scris.Felicitari Costin .

    ReplyDelete
  14. pur si simplu superba poza asta! Atat de trist, dar din pacate toate astea sunt adevarate. Indiferenta pluteste in aer in ziua de azi.:|

    ReplyDelete
  15. Indiferenta noastra ...sau a catelului ...
    Azi am vazut un OM , ce a dus , pe un peron , un pahar cu apa unui catel asezat langa o banca .
    Mai exista oameni ,deci .

    ReplyDelete
  16. Trist să vezi asemenea imagini. Fotografia-i reuşită şi din păcate, nu este singurul.

    ReplyDelete
  17. Care mai indiferenata ? Ca asta manaca pe gratis de la tot blocul, nu vedeti ce dolofan e ? Am si unul negru cam la fel la fostul meu bloc din Romania si e rasfatat de trot blocul, doar nu vreti sa-l ia in casa la ei. Plus ca asta are si tag din ala in ureche deci nu e chiar vagabond, a trecut deja de vreo inspectie oficiala de stat de la primarie . Si NU arata DE LOC deprimat adica trist sau apatic, arata doar calm si linistit, voi nu ati vazut probabil cum arata un caine cu adevarat deprimat sau unul isteric, de aia va e mila de asta de aici, dar NU E CAZUL, e un caine ca un fel de tiganus din aia de satra aparent neglijati dar care e destul de sanatos desi cam zdrenatros si jegos. (Nu vreau s aminimizez insa importanta faptului ca exista si destuo copii de tigani care SUNT ci adevarat neglijati si/sau abuzati, plus mai ales exploatati chiar foarte sever. Aveti grija de AIA mai intai inainte sa le plagetoi de mila la caini ! Sa va fie rusine la toti ! Zau !)

    ReplyDelete
  18. Uite aici poza de caine deprimat:
    (observati muschii faciesului)

    http://www.pbase.com/image/34316930

    Si uite caine anxios, aproape isteric:

    http://www.todaysbigthing.com/2009/09/14

    (cretina de stapana-sa rade de el si cainele asta chir arata ca soladtii aia cu shell shock/PTSD de la Verdun):

    WARNING, may be disturbing:

    http://www.youtube.com/watch?v=8lf1hAWx-00&playnext=1&list=PLF69C855B05527552

    ReplyDelete
  19. Hai ca m-ati enervat rau la faza asta ! Si apropos de "criminalitate" mai crescuta la tigani, sa stiti ca in inchsorile din Norvegia vasta majoritate a romanilor din ele sunt NE-tigani. Sunt hoti ordinari si jefuitori ordinari...astia sunt romanii..ca mi-a crapat obrazul de rusine cand primul om roman intalnit de mine in Norvegia venea direct de la inchisoare si si-au batut joc de el toti norvegienii si de natiunea romana odata cu el, pai toata munca mea sa le zic de Racovita, de Carol Davila, de Regele Mihai, de Voronet, de Transfagarasan de miturile grecesti, de traditia precrestina in Romania, etc., de 4 luni s-a dus pe apa garlei cand l-au vazut si ei pe primul roman nemedic in ce hal se comporta fata de tara lor.

    Noroc ca am dres-o pe limba lor: mi-am facut autocritica am zis ca hotia nesevera este o trasatura caracteristica a poporului roman, m-am dat si eu de exemplu fata de ei ca si eu am furat carti la viata mea dar am zis ca eu acum fur mai mult "cunoastere" (asta le-a placut ca ei sunt poeti din fire), pe urma le-am zis ca avem si noi trasaturi nationale bune cum ar fi bunul simt (la fel ca ei, ca sa stabilesc punte de alianta), si la sfarsit le-am zis de ositalitate, faza la care s-au simtit cu totii si m-au invitat si pe mine prima oara la restaurant cu ei. Am remarcat ca e destul de usor sa-i faci pe norvegieni sa se simta vionovati, EXACT asa cum intuisem eu inca dinainte cand ziceam pe blogul lui Raul re, altruism -ca e inascut la romani, dar la norvegieni apare ca reactie la sentimentul de vina, dar asta arata inca o data ca sunt oameni SIMTITI, deci la faza asta e 1-0 pt Norvegia-Romania !

    Daca nu il dati afara pe cretinul ala de Baconsky de la Externe si pe ala care l-a pus in functie nu stiu ce va fac !

    ReplyDelete
  20. ati reusit sa-l enervati pe doctor. are dreptate, cine vrea caine sa-si ia unul, da sa-l tina in casa.

    ReplyDelete
  21. @ Dr. Craciun: chiar vreau sa intelegi ce am vrut sa spun prin Indiferenta. Ma bucur ca ai avut o astfel de reactie, pentru ca asa determini alte reactii.

    Ce am vrut sa spun : indiferenti sunt oamenii care nu se ocupa de problema lor. Uite ce i-am raspuns si lui Sorin;

    @ Sorin ; personal nu incurajez astfel de actiuni, sa permiti cainilor fara stapan sa se adaposteasca pe langa blocuri. E foarte periculos pentru copii si nu numai. Dar asa cum spunea Cristi, banii care sunt pusi la dispozitia celor abilitati sa se ocupe de problema lor, sunt furati.

    Nu spun ca e indiferenta oamenilor de pe strada, ci a celor raspunzatori. Eu semnalez o problema, care este mai mult decat periculoasa pentru cei care stau in acel bloc sau pentru cei care trec pe acolo. Acei caini nu au ce cauta pe strada.

    ReplyDelete
  22. @CC: TOTAL de acord cu tine aici re. responsabilitatea PLUS competenta guvernantilor care sunt in fond alesi de NOI (deci si propria noastra competenta intra in joc si trebuie educata in continuu). Ti-am mai raspuns si eu la mine pe blogf unde mi-ai semnalat reactia mea.

    Nu sunt suparat, dar asa mi se zburleste mie parul de pe ceafa cand aud niste cuvinte cheie de ex. "indiferenta", "educatie"...acum o sa si stiti cum sa ma torturati mai bine in caz ca va cad prizonier de razboi:

    1. imi aratati poze de pisici cat mai multe incontinuu
    2. imi aratati poze de pedagogi faimosi dar incompetenti (nu-mi vine pe moment un exemplu, dar poate ca gasiti voi vreunul in amintirile voastre personale)
    3. imi aratati poza psihiatrului de copii Bruno Bettelheim si ma mai puneti sa ii mai si citesc cartile si sa va fac rezumat !
    4. imi puneti sa cante tare noaptea cantacul We dob't need no education, dar nu pt, ca nu mi-ar place cantecul, ci doar ca sa imi provocati sleep deprivation si sa imi bagati in creier si cuvantul hot-button "education"
    Mai sunt si altele dar nu va spun in caz ca totusi chiar sunt prizonier vreodata, ca sa nu le dau mura-n gura la viitorii mei interogatori- sau debrieferi-inamici cum sa ma tortureze pe mine expres ca le dezvalui secrete de stat si sa comit tradare refugiindu-ma in poala ameriacnilor ca fostul general de fosta securitate Pacepa .

    (sper ca stiti si voi despre diversele tehnici de tortura a prizonierilor teroristi de "inters" deosebit folosite de PSYOPS !)

    (Eu nu sunt paranoic, dar n-ati observat ca scriu scenariul unui film de actiune thriller-politic cu spioni gay-porno la mine pe blog ?!)

    ReplyDelete
  23. P.S. Ce va ziceam ?: Kalikin= agent dublu !

    (nu-i nimic ca asta chiar imi place mie, sa ii studiez pe astia dubkli cat mai bine, sa vezi acum ce o sa ma tin scai de caoul lui Kalikinj si sa vad eu ce poze mai posteaza la el pe blogul lui, MAI ALES ca pt. mine cuvantul Arad= vama Nadlac= coleg de liceu gay out declarat, nu aveam eu crush fata de el, dar era f. simpatic si popular, care ulterior a devenit vames adevarat !!! Abia astept sa ma joc cu Kalikin !)

    ReplyDelete
  24. + Si cu Schtiel ca am impresia ca ii cam place sa utilizeze cannabis din cand in cand, asculta-ma pe mine Schtiel ca NU e bine ! Da calitate scazuta la spermatozoizi si in caz ca ai predispozitie la boala cu psihoza o faci mai rea si mai greu de tratat !

    Lui Alice i-am comentat cam dur aseara in alta parte , dar sper sa citeasca atent si sa inteleaga si partile bune de compasiune pe care le-am aratat eu acolo fata de profesori, nu numai frustrarea mea fata de unii din ei.

    A propos, daca vreunul din voi comentatorii trecuti, prezenti sau viitori de pe blogul lui Costin Comba, face parte din categoriile de persoane supuse la Risc crescut si/sau vulnerabile listate de mine in lista de aici http://inczeklara.blogspot.com/2011/03/povestea-unui-tablou.html

    va rog incercati inainte sa citi ce scriu eu pe oriunde, un simple exercitu de relaxare de stres de respiratie sau de masaj, sau de ascultat o muzica frumoasa, ca RECUNOSC ca ar putea sa va supere, SI EU NU VREAU sa creez nici unui civil din lume distress, re. militarii, depinde cu cine e Romania aliata in ziua aia. (Sau mai bine ignorati-ma ca decat sa va fac rau si voua, mai bine chiar ca tac, dar uite ca in ultima vreme parca nu-mi mai vine sa tac chiar asa de mult si incontinuu, si stie el cine e de vina pt. asta, of course VP-ul Raul. Poate o sa-mi treaca faza asta, nu stiu, o sa vedem.)

    ReplyDelete
  25. Plus, JUST IN CASE,pt. toate persoanele care sunt iantamplator de sex feminin din lume care trec pe aici sa pe oriune mai postez eu comentarii (si Alice, plus Sophie, ca cu voi am mai interactionat pe aici, eu cu voi vorbeam pana acum NUMAI re. STRICT profesional, deci la modul TOTAL gender-neutru):

    Va rog eu frumos sa aveti rabdarea sa cititi posturile mele recente LUNGI (dar stiu ca voi aveti rabdare la citit) de pe blogul meu, numite: Despre dezvoltarea mea personala II. + Scrisoare catre Incze Klara (apar la sfarsit in martie), ca sa intelegeti poate un pic mai bine si atitudinea mea generala prezenta + eventual gradul meu de maturitate sociala re. acesta atitudine, mai ales ca eu de obicei nu prea bag in seama femeile nici in capul meu nici pe blog (desi dpdv profesional bineinteles ca incerc sa ma tin cat mai etic la curent cu ce e important).

    Ca eu CHIAR ca nu vreau sa cauzez distress in NICI un fel vreunei femei din toata lumea, (pana si pentru alea putine de tot care au fost real suicide-bombers teroriste, chiar ca am numai compasiune chiar daca au provocat rani fizice si la cativa alti oameni la faza aia).

    Ca le simt pe unele in real life mai puternice si pe altele mai vulnerabile, depinde si de la caz la caz, si de la tara la tara, si de la cultuar la cultaura, de aia eu nu am putut sa generalizez in BLOC sa le includ poe TOATE femeile in categoriile de persoane vulnerabile cu care trebuie sa te porti mai cu manusi atat pe bloguri cat si in lumea reala.

    Dar eu nu stau nici eu sa citesc chiar asa de atent mereu ce scriu toti fiecare in parte. La serviciu e altceva, acolo CHIAR ca iau FIECARE caz individual in parte.

    Eu vorbesc la peste 18 ani.

    Stiu ca pe net este posibil sa mai intre si cei mai mice de 18 ani.

    1. daca sunteti parinti, va rog eu sa monitorizati strcit ce citecs copii vostri si cu ciune interactioneaz ei pe net, ideal PANA la varsta de 16 ani. (stiu ca e aproaope imposibil, hai macar pana la 15, ca e si o garnita legala aici re. competente si capacitate de raspundere, de consimtatmant, etc., asta e scris si in Norvegia si in Romania, deci daca sunteti parinti va rog eu aveti grija, chiar daca copii se supara pe voi. Blogul meu eu zic ca e OK, si eu tind din cand in acdn sa dau warn daca e rated R, de obicei incerc sa mentin la nivel PG-13, asi asta am facut-o on purpose de la inceput.)

    2. eu nu lucrez cu copii si adolescenti profesional la servciu (mnai multe motive, le-am mai mentionat din timo in timp, nu sunt chiar asa de importante), DAR de citit si de informat profesional ma informez, pt ca sunt obligat sa stiu si de unde provin pacientii mei adulti

    3. daca cineva este chiar atat de prurient curios sa mai afle si cum ma uit eu asa simplu cand vad un copil in fata mea (copil definit legal de la 0 la 18 ani) in real life sau pe net:

    a) pe net NU ii caut, nu ma intereseza, daca e ceva profesional, citesc, invat si plec
    b) pe strada: ma uit la ei in general ca la niste bibelouri fragile, de Sevres mai ales, uneori si de Tanagra (mai rar), nu atinge nivel de Lalique decat la unii ffff rar mai mari de 16.
    c) impreuna cu parintii lor care sunt si cunoscuti de ai mei: pe aia bebelusi mi-e frica sa-i scap din brate, la aia mai marisori ma joc cu ei un pic vreo 15 minute, ca pe urma ma plictisesc eu, dar vreu sa fiu politicos, la peste 15 interactionez cu ei DOAR daca simt eu ca au vreo tulburare anume pe suflet sau ca sunt cumva la risc (am radar personal special pt. asta, nu e infailibil, dar eu ma bazez si pe gut-feeling uneori)

    Cam atat, sper din troata inima ca am fost complet si cat mai corect fata de toti/toate. Ca eu aici, al Costin Comba imi mai arat si fata reala, ca el are talent la postat poze cu IMPACT social.

    ReplyDelete
  26. Hai ca m-ati terminat de tot cu tot la faza asta, v-am dat absolut majoritatea partilor mele reale importante care sunt in legatura cu comunicarea on-line si cu eventuala interactiune cu unii sau cu altii.

    Lasati-ma si pe mine sa vi-l arat pe "Just in case" AKA Justin Bieber cantand despre zambete NU despre indiferenta, are sub 18 (nascut 1 martie 94) dar e mai mare de 16, plus e star recunoscut de nivel mondial, si el abia asteapta sa fie mentionat de altii, deci e OK (plus ca NU am crush pe el, mie imi plac mai mult sa zic drept arabii, dar chiar cred ca e cute si talentat):

    http://www.youtube.com/watch?v=r2ozuCXpVJY

    Si puteti sa dati informatiile mele despre mine, inclusiv despre cum sa ma tortureze americanii, romanii si arabii (mai ales ei, de nemti imi e cam frica, drept sa zic) daca ma prind vreodata prizonier sau de spion tradator de tara sau industrial, etc., la cine vreti.

    ReplyDelete
  27. Ce fel de bibelou e Bieber, ca m-am interesat, desi inca eu nu prea stiu multe inca despre bibelouri: POATE (nu sunt inca sigur, o sa mai invat doar ca sa-l pot categorisi si pe Bieber asta o data ca mi-am facut si dusmani politici printre unii jurnalisti adevarati din cauza asta, pe bune), deci POATE e de Meissen. O sa mai studiez si o sa postez si eu o data intr-un capitol separat din viitoarea mea carte-tratat de critica de arta definitorie pt. istoria criticii de arta de toate genurile inclusiv fotografia de reportaj, tratat care va fi totodata si Magnum Opus-ul vietii mele si va putea rivaliza si cu cel al lui Benedetto Croce nu doar cu al lui Vianu, intr-o buna zi la mine pe blog.

    Uite-l si pe Magnus:

    http://www.youtube.com/watch?v=dTiR4zZohl8

    Si chiar ca "Roger and out" (ca am un date de potential interes personal+ profesional cu unul pe care chiar il suspectez ca ar putea fi agent dublu adevarat, ca prea stie multe limbi straine la perfectie si mai e si gay pe deasupra + ca a pus ochii pe mine de la numai 3 cuvinte pe care-le am zis eu o data nici nu mai tin minte unde despre cafea sau despre Schweppes parca, ca despre astea doua vorbesc peste tot si in real life si pe blog uneori, deci chiar ca habar n-am de unde m-a gasit pe mine tocmai asta!)

    Eu in orice caz voi incerca sa nu imi fac patria si natiunea de rusine in fata strainilor din toate punctele de vedere posibile si de aici inainte.

    http://www.youtube.com/watch?v=dTiR4zZohl8

    ReplyDelete
  28. eu voiam de fapt sa caut ceva cu Magnum, dar a iesit magnus...DECI TORTURA SUB STRESS FUNCTIONEAZA, MAI, TRANSMITETI SI ASTA CUI TREBUIE ! (cu ultima suflare de la Maraton)

    ReplyDelete
  29. ce e de apreciat la dr craciun e ca isi bate capul pt romania cat nu ne batem noi toti la un loc. un comentariul de-al lui e cat blogul meu:))

    ReplyDelete
  30. Raul, sa stii ca ai dreptate! DrCraciun scrie intr-o veselie, mai mult decat ma duce pe mine capul sa scriu la mine pe blog! Sanatate si numai bine tuturor!

    ReplyDelete

Atacul cu idei :