Monday, April 4, 2011

Programul Rabla - Academia Romana

Cladirea care se vede în fundal, este Academia Română.














27 comments:

  1. Aia de la Primarie trebuiau sa ridice rabla aia demult de acolo... Daca nici in preajma Academiei nu e curatenie...

    ReplyDelete
  2. Romania!!! Si asta spune totul!

    ReplyDelete
  3. Superb cadru....m-a lasat fara cuvinte! Cultura si saracie...sau saracie si cultura! Sau poate mai bine...ignoranta si cultura! Cum as da-o iese tot paradoxal...oarecum!Multumesc pentru mentionare in postarea ta, m-ai magulit sincer pentru ca nu cred ca fac prea multe....as putea sa fac mai multe! Te salut cu drag Costin si mult spor la ceea ce faci tu mai bine!

    ReplyDelete
  4. @Cristi..nu e vorba numai de rabla...e vorba de tot spatiul acela neingrijit din jur...e groaznic cum arata orasele noastre..parca la tara in satele cu oameni gospodari arata mai aranjate imprejurimile decat in orase unde sunt mii de oameni care nu fac nimic in timpul lor liber

    ReplyDelete
  5. Mihai ai dreptate, in orasele mari nu mai este de ceva vreme spiritul de comunitate si de comuniune chiar....este legea junglei, scapa cine poate!

    ReplyDelete
  6. Saraca cultura !, in doua cuvinte definitia acestei poze.
    Totusi esti mult prea bland in titlu . Eu as fi spus Fier vechi-Academia Romana (expl.: La rabla ajung masini in stare de functionare iar pentru aceea e prea mult spus rabla).
    Jalnic cum se degradeaza totul . Vinovati ? Toti ! si cine stie ca ar exista un nevinovat in tot lantul , sa-l denumeasca !

    ReplyDelete
  7. Programul rabla pentru academia romana ? hm , ar fi ceva .... :D
    Dar cu ce o schimbam ?

    ReplyDelete
  8. ...cu o academie BMW:)) Rasu-plansu....

    ReplyDelete
  9. @ Cristi : Ai dreptate, dar nu despre asta este vorba neaparat, ci despre ce a spus si Mihai Moterscu, asta e gravitatea mai mare.

    @ C.L.M. : Dar ar terbui sa vina timpul cand, daca spui Romania, sa te gandesti instantaneu la altceva, ceva care sa bata spre cultura si civilizatia nemteasca. Sa speram...

    @ Alice Georgiana : una dintre realitatile de care ne lovim. Ba cred ca faci multe, daca ai rabdarea sa educi niste copii.

    @ Mihai Motescu : Nimic de completat.

    @ Sorin : am spus sa mai las o umbra de speranta. Academia s-a politizat la greu, toti il iubesc pe Base. Este dezgustator. Eu nu pot sa il denumesc, pentru ca sunt o za a intergului lant.

    @ Schtiel : daca ar fi sa fie asa, nu cred ca am avea cu ce. Dar sunt oameni care se ocupa de viitorul tinerilor din Romania. Unii foarte bine, altii intr-un mod pur manipulator.

    @ Alice goergiana : Ar fi buna una nemteasca.

    ReplyDelete
  10. Costin, nu ma supraestima, fac si eu ce pot cu copilasii mei! Oricum, cum ar fi ei, eu ii iubesc ca si cum ar fi ai mei!

    ReplyDelete
  11. Costin, nu ai gresit? nu e cumva in prim plan academia romana, iar in fundal programul rabla? ca la cum merg treburile...

    ReplyDelete
  12. daca nu te-as fi cunoscut - si deci te cred - as fi spus ca fotografia este un trucaj reusit... cum sa existe asemenea gunoaie lânga simbolul spiritualitatii?!?!

    ReplyDelete
  13. Si totusi de ce este acolo acea masina?

    ReplyDelete
  14. e arta, nu vezi ca rabla e cosmetizata de tinerii care au adoptat curentul street art:)
    Stiam ca la programul rabla participa masini care pot ajunge pe "picioarele lor" la un centru de fiare vechi aia nu va ajunge ca n-are motor, e schioapa!

    ReplyDelete
  15. Eu m-am specializat in reconditionarea rablelor, sunt total impotriva programului guvernamental. Prefer sa ma polueze o Dacie made in Romania, decat un BMW 2nd hand din Germania.
    P.S. M-ai pus langa Dr. Craciun, poate-poate nu ma mai injura pe blogul tau si om deveni prieteni?
    Multumesc de incercare =))

    ReplyDelete
  16. Eh, ce sa caute.. Academia Romana nu are numai latura de pe Calea Victoriei, mai are si un dos :)

    Sunt un admirator al Bucurestiului si ma bucur mereu sa gasesc imagini care ii arata potentialul si imagini care ne dovedesc cat de mult rau ii facem.

    ReplyDelete
  17. @ Raul : Cica lucrurile serioase se spun in gluma. Sa stii ca peste tot sunt "RABLE".

    ReplyDelete
  18. @ Carmen : te previn ca nu se stie cand in curtea ta se vor aduna multi dintre cei pe care i-ai invitat la o cafea. Da, este un trucaj ordinar, se vede acolo pixelul albastru. Rusine Dinu Patriciu!

    ReplyDelete
  19. Lumi Ro : Ti-as raspunde ca din indiferenta autoritatilor, dar nu cred asta. Cred ca a lasat-o cineva peste noapte, iar la pranz s-a nimerit sa trec eu pe acolo. Nu cred ca sta acolo de multi ani.

    ReplyDelete
  20. @ Pato : Este o adevarata piesa de colectie.
    Crezi ca multe din "rablele" astea nu merg pe picioarele lor?

    ReplyDelete
  21. @ Gabi : un lucru bun sa reconditionezi piese de muzeu. Dar nu cred ca mai ai ce face cu un asemenea exemplar. In cadrul programului rabla, dai masina veche si obligatoriu sa iei una noua. Asta este un lucru bun, ca scapam de masinile vechi de pe drumuri.

    ReplyDelete
  22. @ OFZ : multumesc pentru vizita si comentariu. Sunt multe lucruri bune, dar si rele in Bucuresti. Acum 1 ora m-am intors dintr-o incursiune pe strazile capitalei si am vazut cum pe strada Berzei, s-au daramat case de patrimoniu, vezi casa lui Dem I. Dobrescu (primarul Capitalei intre 1929 - 1934).

    ReplyDelete
  23. Reusita imagine. Si foarte tare unghiul din care ai surprins cladirea Academiei. N-ai fi crezut ca atat de aproape de ea se gasesc astfel de 'peisaje'.

    ReplyDelete
  24. Din pacate un peisaj destul de intalnit in Bucuresti.
    Foarte reusita poza, de fapt ca toate pozele pe blog. :X

    ReplyDelete
  25. Academia Română nu se ocupă cu programul rabla,dar poate da cu Dacia...

    ReplyDelete
  26. Salut gazda, fiind prima mea vizită aici, cu admiraţie pentru încărcătura semnificativă a secvenţelor de viaţă românească pe care le surprinde.

    "Daciae Academica Romagna - mărire şi decădere", aşa aş parafraza eu fotografia de faţă.

    Dacă cineva are neclarităţi sau nu ştie, îmi permit să fac eu precizarea, că edificiul care apare în foto nu este spatele celui din Calea Victoriei, sediul central al instituţiei, ci sediul din zona Bd. 13 Septembrie - Bd. Libertăţii, aproape de Rondul Coşbuc, vizavi de latura dreaptă a Palatului Parlamentului.

    Construcţia este mult mai mare decît aceea din Calea Victoriei, a fost construită în 1988-89, ca sediu al fostului Consiliu de Stat pentru Ştiinţă şi Tehnologie, dar nu a apucat să fie finalizată şi dată în folosinţă. După vreo 17 ani de părăsire (încît fusese îngropată în bălării, moloz şi munţi de gunoaie şi s-au furat toate furniturile din interior, inclusiv marmore, stucaturi, instalaţii, gresii etc.), a fost atribuită Academiei Române.

    De fapt, deşi a intrat în exploatare parţială, ea nu e ridicată şi finisată integral nici azi. A avut soarta altor clădiri "ceauşiste", elemente arhitecturale reprezentative ale noului (preconizatului) Centru Civic al Capitalei, precum Biblioteca Naţională - lăsată de izbelişte pînă anul trecut, deşi în 1989 era terminată în proporţie de 80% -, sau aşa-numita "Casa Radio", pe care ne-o prezenta mai sus, în ruine, şi Costin, dar care, prin proiectul iniţial, avea destinaţia de Muzeu Naţional al României.

    În 1989 era aproape gata, dovadă faptul că în acel an, de Ziua Naţională, 23 August, defilarea respectivă s-a făcut prin faţa ei, ca gazdă a tribunei oficiale, defilare organizată pentru prima dată în altă parte decît în "tradiţionala" Piaţă a Aviatorilor. Între timp a fost devalizată şi ruinată, 20 de ani la rînd. Probabil va fi demolată, căci starea ei actuală nu mai face posibilă continuarea (reluarea) lucrărilor.

    Fireşte, în asemenea ipostază se regăsesc multe alte construcţii de acest gen, inclusiv în alte oraşe, dar şi construcţii vechi, cu valoare arhitecturală şi istorică recunoscute.

    Scuze, dacă amănuntele prezentate au plictisit cumva.

    ReplyDelete
  27. Fotografia ta imi aminteste cu nostalgie de vremurile in care eram soim al patriei!

    ReplyDelete

Atacul cu idei :