Monday, April 18, 2011

The Clown

Pentru mine, clovnul reprezintă o entitate tristă. Latura uitată, părăsită şi întunecată a omului. O mască veselă ascude o tristeţe spirituală fără margini.

20 comments:

  1. Pai daca n-au parte de recunostinta? Nimeni nu apreciaza faptul ca distreaza lumea...

    ReplyDelete
  2. Si eu am acelasi sentiment despre ei, nici nu ma pot uita in ochii lor.

    ReplyDelete
  3. irlandezii au o vorba: "nu fi clown". adica nu incerca sa ma pacalesti. sau nu ma poti prosti.

    ReplyDelete
  4. @ Gabi : La asta nu m-am gandit nicioadata.

    ReplyDelete
  5. @ Lumi Ro : eu nu am nici o problema in a interactiona cu ei, doar ca asa ii vad eu.

    ReplyDelete
  6. @ Raul : Daca e sa fie vorba asa, pai sa stii ca in fiecare zi avem a face cu un clown

    ReplyDelete
  7. Eu văd altfel un clovn : sub o masca tristă se ascunde un mucalit . Clovnii sunt oameni trişti care ştiu să se bucure în momentul potrivit.

    ReplyDelete
  8. clovnii sub masti sunt si ei oameni obisnuiti care au o meserie de facut, unii sunt treistii ,unii sunt mai adptati, altii, ma putin.

    Adevarul mai realist ca oamenii ce au meserii de clovn ca meserie principala vor tinde sa fie si mai neadaptarti si mai tristi,altfel s-ar fi facut ingineri sau altceva mai misto...asa nu le-a ramas decat sa fie clovni. eu nu crec ca exista cineva care se decide in mod expres sa se faca clov, maj ajung accidental in aceste roluri relativ marginale ale lumii circului deoarece nu au avut nici disciplina nici talentul de a deveni altceva, plus ca precis au boli mintale fruste mai toti.

    ESTE NORMAL SA NE FIE EAMA DE CLOVNI, deparece si nastile lor sunt cam de speriat, plus ca sun masca corpul nostru intuiescte un aberant.


    Eui nu as fi chiar asa de fascinat nici speriat de clovni, as incerca pe cat pot sa imi devina indiferenti. La mine a reusit, La altii nu va reusi. E doar o fobie simpla care NU merita tratat deoarece etsyte sanatos sa iti fie frica de clovnisi sa te feresti sa interactionezi cu ei.

    ReplyDelete
  9. sorry pt typo, chiar ca nu am fost, atent, mancam o ciocolata si ma umplusem pe degete de ea in timp ce incercam sa si bat la keyboard

    ReplyDelete
  10. Sunt de acord cu tine. Si foarte multi copii se tem de clovni, desi ei sunt practic facuti pentru copii.

    ReplyDelete
  11. @ Sorin : eu am impresia ca se bucura la comanda.

    ReplyDelete
  12. @ Dr. Craciun : prea mult realism. Sunt si actori care fac si altceva, de exemplu sunt clovni.

    ReplyDelete
  13. @ Ioana Filipas : Un paradox. Cam greu de inteles.

    ReplyDelete
  14. Clovnii exprimă grotescul, un grotesc inevitabil.Te fac sa râzi dar când nu fac nimic inspiră teamă

    ReplyDelete
  15. Poate ca sunt poate ca nu.In literatura cam asa sunt descrisi.Niste personaje triste .Poate ca unii dintre ei chiar sunt tristi.Nu stiu insa daca sunt clovni asa cum sunt sudorii sudori , adica fac o meserie, sau nu cumva sunt niste personaje un pic mai speciale.Nu-mi place circul in general.Mi se pare(poate gresesc) ca e un fel de a ne arata noua insine ca uneori nu suntem in stare sa evoluam decat tehnologic .

    ReplyDelete
  16. @ IULISA : pentru mine sunt o enigmă. cum poţi s zâmbeşti mereu? Oricât de obosit sau trist ai fi, dacă eşti clovn terbuie să te supui unor reguli.

    ReplyDelete
  17. @ Ana Maria S : Nu pot să spun sigur că aşa sunt, dar eu îi vad niste personaje triste. sub o masca vie, ascund suflete chinuite.

    ReplyDelete
  18. Am citit cateva interviuri cu actori romani de comedie care spuneau ca cel mai greu este sa faci lumea sa rada. Cred ca acest lucru se aplica si la clovni.

    ReplyDelete
  19. Sa stii ca sunt de acord cu tine la acest capitol....si eu am avut mereu impresia ca bucuria artificiala ascunde mereu o mare tristete!

    ReplyDelete
  20. Nici mie nu-mi plac clovnii - se straduie atat de mult sa te faca sa razi incat intuiesti ca nu toate-s in regula, nu toate sunt ce par a fi.
    Ne cer prea mult zambetul, ne starnesc tristete.
    Sugestiva fotografia, un decupaj de grotesc cu masca.

    ReplyDelete

Atacul cu idei :