Friday, April 15, 2011

Behind the doors

Dincolo de uşi stau închise amintirile noastre. Neglijenţa şi nepăsarea duc adesea la pierderea speranţei. Mizeria şi neimplicarea duc mereu la degradarea societăţii.

33 comments:

  1. Asa e, si din pacate degradarea societatii noastre continua. :(

    ReplyDelete
  2. Tot mai multe si mai grave evenimente vin sa intareasca constatarea ca societatea romaneasca este in deriva. Ca ea a evoluat intr-o constanta degradare structurala si morala.

    ReplyDelete
  3. Neglijenta este consecinta ignorantei umane.....ca toate sa se schimbe macar putin trebuie sa ”umblam” la sufletul romanului inca de la nastere.....asta incerc eu sa fac, ma rog, nu chiar de la nastere! Numai bine!

    ReplyDelete
  4. neglijenta, nepasare, mizerie si neimplicare. 4 probleme majore, piedici. toate 4 se reflecta din fotografia ta

    ReplyDelete
  5. foarte frumoasa descrierea pozei. Si adevrata, din pacate. dar daca nu ne schimbam noi, degeaba asteptam sa se schimbe altii...

    ReplyDelete
  6. Daca le-am putea scoate din balamale si lasa soarele sa ne imbratiseze si mangaie viata...

    ReplyDelete
  7. zici ca e pozat Inconstientul...
    Neglijenta este un abuz pe care l-am facut, il facem si il vom face, pana cand nu ne educam.

    ReplyDelete
  8. Te-am adaugat la rubrica site-uri partenere, in general la "Din lume adunate adaug doar site-uri care nu au gadgetul Followers si nu ii pot urmari altfel. In general raspund la toate solicitarile de link exchange dar blogul tau chiar imi place. Ai niste fotografii foarte expresive.:))))

    ReplyDelete
  9. Cand portile sufletului se inchid, apare nepasarea...si, implicit, suferinta altora.

    ReplyDelete
  10. Neglijenţa şi nepăsarea distrug oameni! Sunt foarte revoltata doar cand aud de aceasta nepasare!

    ReplyDelete
  11. "Deschide una dintre uşi şi vei face primul pas spre înţelepciune, uşa de a şti cum să asculţi şi să înţelegi pe cel ce nu are cui să spună".
    Viorel Muha

    ReplyDelete
  12. Fiecare usa cu o alta fata, fiecare usa cu o alta varsta si o alta poveste! Fiecare usa deschisa ne apropie de "tinta"! Intrati ...increzatori!

    ReplyDelete
  13. @ Cristi : şi care este soluţia stopării degradării societăţii?

    ReplyDelete
  14. @ IULISA : cea mai periculoasă este de departe, degradarea morală. Se pierd valorile şi reperele.

    ReplyDelete
  15. @ Alice Georgiana : toată aprecierea mea. Eu îţi doresc mult succes. Este o sarcină grea, dar nu imposibilă. Când tot mai mulţi oameni ca tine vor lua atitudine, vom avea o şansă.

    ReplyDelete
  16. @ Raul : De multe ori cred că doar asta mi-a mai rămas, să le evidenţiez, dar speranţa că se vor remedia este demult dispărută

    ReplyDelete
  17. @ Dianna : o concluzie care trebuie ţinută minte.

    ReplyDelete
  18. @ Lumi RO : ar terbui să renunţăm la prejudecăţi pentru asta.

    ReplyDelete
  19. @ Sophie : Să sperăm că vom avea din ce în ce mai mulţi oameni ca Alice, care să aiba grijă de copiii care vor deveni viitoarea bază a societăţii

    ReplyDelete
  20. @ Nice : atunci nu ar trebui cumva, ca toţi să dea dovadă de puţină implicare?

    ReplyDelete
  21. @ C.L.M. : Sunt pe aceiaşi lungime de undă. Nu ştiu cum refulezi tu, dar eu mai am ocazia pe la serviciu să imi spun parerea unora care ar putea să schimbe faţa Romaniei. Că nu are nici un efect, asta e partea a doua.

    ReplyDelete
  22. @ Sorin : Cuvintele pe care nu le-am gasit eu. Se potrivesc perfect.

    ReplyDelete
  23. @ Geanina : tind să cred că noi suntem nişte uşi. Nişte uşi greu de deschis, dar foarte uşor de închis.

    ReplyDelete
  24. Iar o sa va ofensez pe toti, mie imi place poza asta EXTRAORDINAR de mult, ba chiar pot sa zic ca imi remonteaza spiritul. HABAR NU AM de ce, dar ASA ESTE, IN MOD REAL. Mie mi se pare o poza extrem de optimista.

    @CC: un OM NU POATE FI NICIODATA O USA ! Nici in concret nici in abstract. Poate sa AIBA USI, dar EL usa NU POATE FI NICIODATA ! LOL ! CE idee ! Plus ca usile sunt substantive de gen feminin in mai toate limbile cred (cel putin alea cu care suntem noi mai obisnuiti dpdv cultural-geografic). OMUL (chiar inclusiv femeile) este mereu un substantiv MASCULIN.

    Acum chiar ca o sa ofensez PE TOT MAPAMONDUL, insa ma manaca limba sa o zic: OM= fiinta/organism viu. USA= obiect util pt om, desi NU chiar de nivel de UNEALTA (care este mult superioara obiectului.)

    Acum o sa ma baneze TOATA blogosfera, poate numai inmaicii aia o sa ma mai primeasca poate: Iranul, Gaddafi, Talibanii si Osama bin Laden !

    @CC: TU ESTI DE VINA SI DIRECT RESPONSABIL cu poza asta a ta, ca de 5 minute rad in continuu, asa de simpatic-bine m-a dispus poza asta si NU STIU DE CE.

    Totusi, si e valabil ata pt femei cat si pt barbati (in Romania mai mult pt femei asa la nivel social general): daca te crezi "obiect" pai atunci chiar ca nu te mai poti simti om. NU COMTEAZA CUM TE VAD/PRIVESC/INTELEG ALTII ! CONTEAZA CUM TE PRIVESTI/INTELEGI/VEZI TU PE TINE, mai ales valabil de la 14-16 ani in SUS.(Mai jos de 12-13 e alta poveste care nu este pertinenta aici si include si personaje gen caini de paza).

    Deci sfat general social pt TOATE PERSOANELE DE SEX FEMININ VORBITOARE DE LIMBA ROMANA IN PRINCIPAL CA LIMBA MATERNA, SI acum traind in Romnia SAU in afara Romaniei:

    Incepeti IMEDIAT toate sa cititi cat mai multa literatura de self-help pt. femei abuzate de barbati violenti verbal si fizic alcoolici. Preluati acele idei si folositi-le pt self-growth dvs individual cum e aplicabil la fiecare in parte la ce nivel de dezvoltare este ea (ca nivel general femei Romania relativ alte tari mai dezvoltate eu l-a, aprecita deja ca fiin IMATUR, deci NU ESTE SANATOS, deci trebuie imbunatatit.) Deci va rog frumos sa luati cu tiat serioazitate sfatul meu de mai sus, CHIAR DACA NU ATI FOST ABUZATE NICIODATA IN VIATA DVS DE NIMENI.

    ReplyDelete
  25. Cine a fost abuzata fizic de barbat betiv in trecut si acum e libera: exista grupuri Al-Anon care va invata cum sa evitati cercuri vicioase de tot felul mai ales in realtiile interpersonale si va da si empowerment personal (adica deveniti stapana propriului destin)despre care puteti citi pe net.

    Cine este abuzata acum de cineva: sunati la Politie.

    Cine a fost abuzat pe termen lung sever si cronic sau abuzat sexual are nevoie de ajutor profesional, chiar daca au trecut 50 de ani de atunci, daca nu l-ati primit niciodata.

    Barbati: daca vine la dvs o prietena sau cunostinta si vi se plange, sau confeseza ca este abuzata , maltratata de sot/partener: NU VA BAGATI SA O CONSOLATI ca intrati in bucluc. (NU pot sa va impun sa nu o faceti, doar va spun ca e risc mare de probleme cronice ulterioare.)Ii zici direct: imi pare rau ca ai patit tu asta, nu o meritai tocmai tu, uite lista de telefoane de societati care ajuta femei abuzate. Sper ca exista macar in orasele mai mari ale tarii. Sau, daca e chiar grav acut: 112.

    Barbati agresati fizic sau abuzati: cel mai bine e sa va faceti prietenii un Politist adevarat care sa va si ajute si sa va si apere. Mai in secundar, e OK si consiliere, terapie, dar la barbati Politia e amicul cel mai bun, si descalceste toate itele abuzului pt dvs, totodata ferind si societatea de criminali violenti.

    Vi se pare rece si neempatic ce zic eu aici ?: tant pis ! GROW UP !

    TOT CE AM ZIS PANA AICI ESTE VALABIL DOAR LA CEI PESTE 18 ani. Pt cei mai mici de 18 ani: tata si mama sunt valabili pana la 16 ani, intre 16 si 18 sunteti cam in pom daca nu aveti incredere in mama si tata, sunteti chiar mai bine plasati daca sunteti orfani ca atunci aveti asistent social, sau daca sunteti delincventi juvenili in institutii corectionale de juvenili ca atuni aveti si gardieni si psihologi la dispozitie (sper).

    Or mai fi si cazuri exceptionale de handicapati orfani de toate varstele abuzati in institutii dar de aia trebuie sa se ocupe statul PLUS Min Sanatatii direct, nu am eu timp de aia, si nici chef.

    ReplyDelete
  26. Nu am gasit ica solutie optima pt CEA MAI NAPASTUITA CATEGORIE SOCIALA DIN ROMANIA 2011: fetele minore care vorbesc limba roma/tiganeasca ca limba materna.

    DACA are cineva o idee sau idei de a ridica/capata BANI ca sa ajute acesta categorie: va rog sa o puneti in aplicare IMEDIAT, pe teren, concret. Conlucrati pt logistica si fund-raising ($/bani/pengasi/lovele/coco/floser) pe plan international cu cele care se ocupa de apararea fetelor africanesi arabe si unele asiatice de circumcizia feminina sau a femeilor de pedeapsa cu moartea prin lapidare (cu pietre) din Orientul mijlociu. Incercati tarile scandinave ca ele sunt mai aproape de Romania si totodata MAI DESTEPTE cumn sa o faca decat francezii care nu le prea pasa sau sunt prea emotionali re. hijabul la ei. Daca aveti cum sa conlucreti cu SUA e bine si aia, ca ei au ceva experienta si pe LEGAL in legatura cu asta(inclusiv imigratie, fetelor tiganci mici, va spun voua ca s-ar PUTEA sa aveti inca drept de azil in SUA, desi americanii o sa incerce sa EVITE sa se incurce cu tiganci, re. azil posibil tot scandinavia e de baza daca a incercat cineva sa va marite mai devreme decat e voie). Atat SUA cat si SCANDINAVIA au experienta buna re $$$ pt NGO pt. probleme sociale internationale.

    ReplyDelete
  27. Pentru FEMINISTELE POLITICE VORBITOARE DE LB ROMANA SI INTELECTUALE gen grup Humanitas si/sau grup de Dialog Social, pe care le-a inselat barbatu-sau cu una mai tanara cu 15 ani, in special studenta de-a lui la facultatea unde preda el, care PRECIS SE VOR SIMTI OFENSATE la faza asta de mine:

    http://www.youtube.com/watch?v=1cRGNycX378

    ReplyDelete
  28. Pentru tiganii BAIETI/BARBATI GAY/HOMOSEXUALI:

    http://www.youtube.com/watch?v=sTzpP3J7c5c&feature=fvwrel

    Pentru Preasfintia sa Daniel si BOR:

    http://www.youtube.com/watch?v=OSFavGDEyIw&feature=related

    ReplyDelete
  29. PENTRU MINE acum, CA M-ati ENERVAT DESTUL TOTI LA FAZA ASTA CU COMENTARIILE VOASTRE IN APROAPE IN PERMANENTA DEFETISTE SI PESIMISTE SI INUTILE PENTRU TOTI ROMANII, SI INCAPACITATEA VOASTRA (aia din tara si aia care zic ca vor sa ajute tara din afara ei dar sunt prea mici /imaturi si sau nu au fondul de cultura generala si nici macar curiozitatea de a invata de la altii mai experimentati, gen istoria SUA) DE A CONLUCRA IN MOD MATUR (adica ca oameni normali la cap LA SERVICIU) DPDV SOCIAL CA TARA CA SA AJUTATI INTR-ADEVAR PE CEI INTR-ADEVAR MAI NAPASTUTI DECAT VOI (ca asta o sa va ajute in fond sa va simtiti si voi mai bine, daca ii ajutati pe aia mai slabi, NU daca ii criticati pe aia mai tari, ca la AIA NU LE-A PASAT NICIODATATA DE VOI SI NICI NU O SA LE PESE NICIODATA).

    Exceptati de la aceasta diatriba sunt NUMAI CEI DINTRE DVS, CARE AU FOST ABUZATI CRONIC SEVER FIZIC SI/SAU SEXUAL CAND AU FOST COPII MICI, si pe aceastia ii invit sa se uite impreuna cu mine la cantecul pe care mi-l pun eu pt. mine acum DACA VOR, E OK DACA NU VOR, SAU SA ISI GASEASCA PROPRIUL LOR CANTEC CARE LE PLACE LOR CAT MAI MULT SI SA NE UITAM IN ACELASI TIMP LA EL, eu aici la cantecul meu care-mi place mie, si voi acolo unde sunteti la cantecul care va place dvs.(daca e vreunul care a fost si abuzat si nu are nici chef de uitat la cantece, va rog sa mergeti la camera de garda la spitalul cel mai apropiat sa le povestiti ca o sa va ajute cineva cumva)(daca este cineva care a fost abuzat si care acum resimte furie si ura fata de mine in acest moment, eu va zic ESTE OK, AVETI TOT DREPTUL SA FITI SUPARAT PE MINE, NU VA IMPUN EU CE SA FACETI, sunteti independent, numai aveti grija sa nu raniti sau sa loviti pe cineva mai slab si mai mic decat voi, DAR NICI SA NU VA GANDITI SA RANITI PE CINEVA POLITIC IMPORTANT SAU PE VREUN ZIARIST, daca aveti ganduri din astea sau stiti de cineva concret care are, SPUNETI IMEDIAT LA POLITIE, SAU LA SPITAL, aveti posibilitate de ALEGERE, nu va constrang, SPITAL SAU POLITIE, care ca e mai aproape, care va e mai usor DVS, POLITIE, sau SPITAL, SINGURELE VARIANTE SUNT PT DVS., CEL PLIN ACUM DE FURIE SI URA: POLITIE SAU SPITAL. ei o sa va dea SI forta/putere SI liniste/alinare, va spun eu ca asa e si stiu ca sunt doctor si va vreau numai de bine, si daca v-a suparat vreun doctor vreodata, e usor de tot, faceti plangere la Colegiul Medicilor din Bucuresti sau judet, se gaseste pe net la cmb punct ro (Bucurestiul) sau cmr punct ro (judetele din tara), ei sunt pregatiti, stiu sa va indrume, si va astepta sa depuneti plangere oficiala daca v-a suparat vreun doctor din Romania

    http://www.youtube.com/watch?v=0DJe9TrqSzY

    [just in case, daca mai treci si tu pe aici, ca asta mai imi lipsea mie de pe cap acum: romeo, fotograful din Zarand Arad, cantecul NU ARE legatura cu tine, stai cuminte, e ALT romeo, care, enervat iar acum, spun la toti ca pe ala n-o sa-l stie chiar nimeni niciodata, nici daca o sa cad prizonier la turci si-mi spun ca-mi taie capul, tot n-o sa-l stie; daca totusi, just in case, mi se aseaza capul pe un butuc adevarat si mi se arata si un topor adevarat in fata ochilor, s-ar putea totusi sa va spun, dragi otomani vecini de sec. XXI]

    ReplyDelete
  30. @ Dr. Craciun > Metaforic am spus ca suntem niste usi. O usa se inchide sau se deschide. Multi dintre noi suntem niste usi inchise. Nu permitem accesul in viata noastra nimanui, in special optimismului.
    Sunt constient ca celor mai puternici decat mine nu le va pasa niciodata de mine.

    ReplyDelete
  31. Banuiesc ca si asta e tot Centrul Istoric. Il recunosti dupa degradare. :(
    Acum pare interiorul unei puscarii dezafectate. Asta imi spun mie usile.
    Mai vreau imagini din acestea, sunt foarte sugestive !

    ReplyDelete
  32. @ Mihaeladm : nu nu este centrul vechi.

    ReplyDelete

Atacul cu idei :