Thursday, April 7, 2011

Forbidden city - Eutanasierea câinilor

Zilele acestea se tot dezbate un act normativ prin care s-a aprobat eutanasierea câinilor de pe străzi. Am fost muşcat şi eu de asemenea câini. Iniţial am zis că e un lucru bun, mai bine să îi eutanasieuze, decât sa consume anual bani de la bugetul statului. După o autoevaluare mai atentă, mi-am dat seama că nu suntem nişte oameni ai peşterilor, nu suntem în Irak. Problema este că banii alocaţi de la U.E. pentru această speţă nu sunt luaţi de către Romania, pentru că nu pot fi furaţi. Rugăminte, cine are chef (cine are noroc are! cum zice Ca$$a Loco), preluaţi-o ca o leapşă.

23 comments:

  1. Salutare!
    Sunt Sandra (selfishjellyfish.wordpress.com). Sunt de acord cu link exchangeul :)

    See you around!

    ReplyDelete
  2. Dacă sunt oameni care sunt de acord cu eutanasierea lor, îi înţeleg, dar eu cred că şi eutanasierea ar trebui facută pe nişte criterii. Dacă este bolnav, este agresiv, ca în statele civilizate.

    Dacă vă înterbaţi ce e cu semnătura mea, am explicat la postarea anterioară.

    ReplyDelete
  3. foarte corect ai spus in ultima propozitie. la fel cu toate celelalte actiuni inca nefacute. personal cunosc pe cineva din administratie care a recunoscut ca de aia nu se fac unele drumuri pt ca inca nu sunt destui bani ca sa fie impartiti peste tot, ca banii ar ajunge pt reparatii, dar nu le ramane lor. asa e si prob cainilor

    ReplyDelete
  4. Si eu am avut un incident neplacut cu un caine maidanez...dar am trecut peste pentru ca eu sunt o iubitoare de animale. Sunt de acord cu sterilizarea lor, in nici un caz cu eutanasierea...dar stiu ca pentru asta nu sunt bani, ca si pentru alte lucruri presante de la noi din tara...Ajung sa cred ca sistemul medical, cel de invatamant si altele asemenea care sunt de stat, vor avea exact soarta nefericitilor maidanezi.....

    ReplyDelete
  5. Si in alte domenii e la fel. Nu se acceseaza fonduri europene pt. ca nu se pot fura banii. Ai dreptate, Costin.

    ReplyDelete
  6. De ce nu se dau populatiei spre adoptie? Nu toti vor fi adoptati, dar o mare parte din ei, poate. Si iarasi revin EDUCATIA!

    ReplyDelete
  7. Intradevar e trist ca politicienii nostri nu se obosesc decat pt priecte de unde ies bani, in rest, cui ii pasa? Destul de rau! Eu as propune niste lagare pt ei, unde sa fie sterilizati si dusi continuu, o casa a lor, unde sa fie hraniti si sa aiba un acoperis! Eutanasierea e un act criminal!
    Merita si ei un adapost si o mancare care apropo, poate fi colectata de la oameni, etccc

    ReplyDelete
  8. Sunt un mare iubitor de anumale în general şi caţei în special şi vrea să zic că problema asta va naşte controverse si va creea polemici tot timpul . Eu sânt de acord cu eutanasierea pe anumite criterii : boala ,agresivitate iar restul să fie adăpostiţi . Până acum nu aveam cu ce să-i întreţinem acum avem cu ce dar nu avem de ce şi cănd spun asta mă refer la cei îndreptăţiţi s-o facă dar cum susţin majoritatea şi tot aşa subscriu şi eu n-o fac pentru că banii sunt supravegheaţi .

    ReplyDelete
  9. Propun si eutanasierea politicienilor corupti , vagabonzilor , aurolacilor , etc , etc , etc , etc

    ReplyDelete
  10. Cainele este luat de pe strada si tinut 30 de zile in adapost . Daca nu este luat dupa 30 de zile este eutanasiat . Daca sunt atatia iubitori de animale , asa cum se lauda poporul , nu va fi eutanasiat niciun caine . In nicio tara din lume cainii nu sunt tinuti pe banii statului in adaposturi pana la moarte . IN NICIUNA !

    ReplyDelete
  11. @ Invizibilul : sunt de acord cu tine. Asa cum spuneam, sunt de acord cu eutanasierea lor, dar dupa niste criterii. Cei bolnavi si agreivi eutanasiati imediat. In SUA de exemplu, sunt tinuti in adaposturi pentru animale, iar daca nu sunt adoptati o perioada de timp, sunt eutanasiati. Dar ideea este ca li se da o sansa.
    Si mai este ceva, la noi nu raspunde nimeni daca isi lasa animalul pe strada. Ar trebui ca fiecarui caine sa ii fie implantat un cip cu datele proprietarului.

    ReplyDelete
  12. @ Schtiel : La propunerea ta ader fara nici o remuscare. Sustinere totala din partea mea. Si sunt sigur ca vei mai gasi cel putin 3-4 milioane.

    ReplyDelete
  13. @ Sorin : Daca ai stii cati bani sunt spalati in aceste asociatii de protectie a animalelor, cred ca ai omora tu toti cainii maidanezi. Sunt interese prea mari la mijloc. De exemplu sunt o foarte buna tema pentru campania electorala. Aduc voturi celor care promit ca ii aduna de pe strazi.

    ReplyDelete
  14. @ Alicee : revin cu aceeiasi explicatie, cei bolnavi, cei agresivi, cei caer au antecedente agresive, sa fie eutanasiati. Ceilalti pot fi adapostiti undeva intr-un loc creat pentru o astfel de cauza, dar nu pentru mult timp. Daca dupa N luni nu au fost adoptati, sa fie eutanasiati. Costa prea mult statul sa ii intretina. Iar aceasta intretinere o platesc toti romanii. De exemplu cineva nu vreau sa platesc intertineera caionilor din adapost pentru ca are acasa un caine de care are grija. Este dreptul fiecaruia.

    ReplyDelete
  15. @ Lumi Ro : pai inainte sa fie dati spre adoptie, trebuiesc stransi de pe strazi. Dar pe nimeni nu intereseaza acest aspect.

    ReplyDelete
  16. @ Alice Georgiana : si eu am fost muscat de maidanezi si am factu injectii in burta. Sunt criminale, cel putin rapelurile sunt desprinse din iad. Trebuie sa intelegem ca tebuiesc eutanasiati unii dinte ei.

    ReplyDelete
  17. @ Raul : pai cum sa rezolvi o problema care iti aduce voturi? Cum sa faci o strada anul asta, cand stii ca ai campanie electorala peste 2 ani? Ce mai promiti ca faci in urmatorul mandat?

    ReplyDelete
  18. Mulțumesc de vizită Costin!
    Eu zic să le facă adăposturi
    că altfel nu mai putem iesi din bloc!
    O seara frumoasă!

    ReplyDelete
  19. @ ELENA : Cu placere. Este o problema grava, sunt sigur ca odata isi va gasi o rezolvare.

    ReplyDelete
  20. Pt un admiroator al lui Costin, in USA sunt tinuti 3 zile in adapost pana li se gaseste un stapan, doar 3 zile nu 30 ca in Romania!

    ReplyDelete
  21. Parerea mea e ca discutam o cauza pierduta. Mafia coruptiei din momentul asta nu are nici un interes pentru reyolvarea problemei. Aduce mult mai mult daca e mentinuta...

    ReplyDelete
  22. sterilizare, clar.
    dar, din câte ştiu, prea mulţi au votat deja pentru eutanasiere:(

    şi, ca idee, de adoptat sunt foarte mulţi adoptaţi; doar că nu de către români...

    ReplyDelete
  23. Catelul surprins de tine in fotografie, parca este constient de tot ceea ce se intampla. :D

    ReplyDelete

Atacul cu idei :