Monday, August 15, 2011

Windmill

In bataia vantului, astept sa mi se intinda aripile. Sa ma ridic spre vazduh in cautarea Libertatii.





















The creative Exchange @ Lisa Gordon

26 comments:

  1. Îmi aduce aminte de muzeul din Sibiu, dar şi de o colecţie de fotografii vechi făcute lângă Anvers. Datorită subiectului, bineînţeles...

    ReplyDelete
  2. Frumoasa fotografie, dar impresionant si textul...

    ReplyDelete
  3. Costin, asta nu e de la Târgovişte?
    Frumoasă poză, frumoase gânduri...
    Numai bine îţi doresc!

    ReplyDelete
  4. Mie moara asta mi se pare cuminte de tot. Nu pare a fi de genul ala care l-ar intarata pe Don Quixote !

    http://www.youtube.com/watch?v=qkWy163k9eA

    Moara asta mi se pare un fel de moara ca o furnica-muncitoare, nu e lidera (regina) de mori, nici moara de tip furnica-soldat. Si nici nu mi se pare nemultumita de conditia ei, sau visand sa plece in nu stiu ce explorari asa ca "Z" (voce Woody Allen) din filmul Antz.

    http://www.youtube.com/watch?v=PM23eviKGX4

    Dar este totusi frumoasa, pare simetrica si trainica. Nu stiu de ce morile alea mai inalte si tuguiate de tipul alora care il atrag pe Don Quixote mi se par si mai subrede, gata gata sa le ia vantul.

    Observ ca numai desene animate imi vin in cap uitandu-ma la poza asta. Este probabil deoarece poza mi se pare f. statica, si doar descriptiva, nu se intampla nimic in ea, moara respectiva in sine cred ca nici nu functioneaza, e in vacanta, sau a iesit de tot "la pensie", deci creierul meu brodeaza tot felul de istorii si de actiuni in jurul ei.

    ReplyDelete
  5. Si mie mi-ar place sa ma ridic usor in aer....spre ceva dincolo de mine.....O seara frumoasa Costin!

    ReplyDelete
  6. Costin,
    M-am străduit. Uită-te, dacă am și reușit, te rog!!!

    ReplyDelete
  7. @ Alexandru : Parcul Chindiei, din Targoviste. Te salut.

    ReplyDelete
  8. @ Max Peter : astept fotografiile facute langa Anvers.

    ReplyDelete
  9. @ teonegura :Teo, multumesc pentru vizita. Mai imi scapa si mie, cateodata cuvintele din gura. Te salut.

    ReplyDelete
  10. @ Rudolf : daca pana acum, vedeai conotatii sexuale, acum vad ca te-ai reprofilat, pe desene animate. Oare chiar asa de radical schimb mesajul pe care il transmit prin fotografiile mele?

    ReplyDelete
  11. @ Alice Georgiana : tu ai datoria sa ii faci pe altii sa se ridice dincolo de limitele lor. Este datoria ta de indrumator al elevilor. Cred ca asta este mai presus de o clipa de zbor.

    ReplyDelete
  12. @ INCERTITUDINI: dupa munca si rasplata. Multumesc pentru participare.

    ReplyDelete
  13. Re. proiectiile mele asupra pozelor oferite: pai mie mi se pare normal ca anumite poze cu anumite forme si/sau reprezentari sa creeze impresii sexuale, iar altele impresii de static sau dinamic, iar altele sa imi trezeasca anumite amintiri sau chiar sa imi inspire ganduri sau povesti. De aia si proiecteaza creierul meu personal in diverse moduri (ca in testele psihologice de tip proiectiv), adica brodeaza impresii sau povesti pe marginea pozelor.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Projective_test

    In general eu am incercat sa fiu sincer in mai toate comentariile mele si mereu raspund spontan.

    La critica "adevarata" a artei fotografice (inclusiv tehnica) nu ma pricep. Zic si eu deci ce-mi trece prin cap. Si mi se pare mai interesant decat sa interpretezi mereu pozele, tablourile, filmele, etc. prin aceeasi "luneta aleasa ca oficiala" (adica o metoda teoretica anume din alea oficial existente de critica de arta). Mai bine ma distrez daca imi interpretez eu arta prin propria mea luneta, mai caut un clip de YouTube si mai zambesc, mai caut vreo definitie pe wikipedia si mai invat si eu ceva, etc.


    Nu am cum sa ma gandesc la sex mereu, ca adevarul e ca NU ma gandesc nici in realitate chiar mereu (doar asa cam la 4 minute ca mai toti baietii ! Asta e o gluma ! Exista studii dar sunt inconsistente si nu e chiar asa ! Dar e normal ca daca mergi pe strada si vezi un alt om care sa ti se para atragator sa te gandesti la sex, si daca esti totusi intr-un oras modern si tot mergi pe strada, ai mai multe ocazii sa te gandesti mai des la sex decat daca mergi de unul singur printr-o padure !...ca doar stimulul vizual e f. important pt. asemenea ganduri), deci cand vezi fructe mie mi se pare destul de comun sa te gandesti la sex.

    Sau cand vezi cladiri sa te gandesti la istorii, cand vezi oameni sa te gandesti la povestea lor si la teme social-culturale, si cand vezi obiecte de uz cotidian, sa ti se trezeasca ceva amintiri sau sentimente legate de utilizarea lor, etc.


    Moara m-a pus in dificultate deoarece eu nu am vazut niciodata vreo moara de aproape, deci nu am alte amintiri sau sentimente despre mori in afara de referintele culturale cat de cat universale, cum ar fi Don Quixote, iar, deoarece eu cartea nu am citit-o, ci doar am vazut filme despre povestea lui, m-am gandit la cum se lupta el in mod romantic-naiv cu morile de vant proprii (la fel cum fac de altfel si majoritatea narcisistilor, si cativa altii), iar pe urma, deoarece era o poza statica, m-am gandit sa o animez in mintea mea, si asa am ajuns la desenele animate ! Iar la furnici m-am gandit depoarece o moara totusi mie imi inspira o anumita harnicie traditional-stabila din partea oamenilor care au inventat-o si au folosit-o de-a lungul timpului. Nu e ca un far, de exemplu, care are/ a avut un cu totul alt "rost" in viata oamenilor, (rolul morii e sa iti dea sa mananci, iar farul este mai mult un calauzitor de siguranta, etc.)

    ReplyDelete
  14. Ai dreptate Costin....daca as si reusi ar fi perfect!

    ReplyDelete
  15. Ce folositoare au fost morile de vant la vremea lor pentru omenire...

    ReplyDelete
  16. Hihi, si eu e cautam de zor prin parc si tu cand colo la moara...

    ReplyDelete
  17. Costin, this is just beautiful! It looks like it is very old, yet very well maintained. I simply love this photograph.

    Thank you so much for sharing this at The Creative Exchange.

    Have a wonderful evening.

    lisa.

    ReplyDelete
  18. Lovely photo, lovely words!

    ReplyDelete
  19. Atentiune-atentiune! Datorita acestui articol, sambata 20 august orele 08:08 trecute fix, te regasesti printre protagonistii Blog and roll. Nu incercati sa furati startul ca e nasol :) (nu se exista pagina pana atunci :) Spor!

    ReplyDelete
  20. @ Rudolf : poti sa te superi, dar imi este prea greu sa iti raspund.Te salut.

    ReplyDelete
  21. @ Alice : vei reusi, nu iti face griji.

    ReplyDelete
  22. @ Cristi : asa a inceput agricultura,nu!

    ReplyDelete
  23. @ Irina : daca ai plecat delanga mine.... nu mai aveai rabdare sa ajungi la inghetata

    ReplyDelete
  24. Hllo Lisa. Thank you for your word

    ReplyDelete
  25. @ Natural :multumesc frumos. Te salut.

    ReplyDelete

Atacul cu idei :