Aşa este, cum spune si in cântec: în suflet suntem copii! Iar tu ai un suflet frumos! Nu sunt nişte cuvinte gratuite, te-a trădat postarea aceasta: nu orice bărbat este cucerit de un asemenea cântec, într-atât încât să simtă nevoia de a lumina si sufletele altora!
Costitza hai sa nu ne mintim frumos, nu ni s-a dat nimik, sunt o gramada de copii exploatati de parinti sau maltratati. Melodia nu este decat o modalitate de a ne amagi, de a trece cu vederea tragicul ce ne inconjoara. La multi ani tuturor copiilor si o copilarie fericita.
foarte frumos! Rică a fost la fix:) mi-ar fi plăcut să-i văd pe copilaşi mulllttt mai zburdalnici prea cuminţi stau în băncuţe şi merg înşiraţi... partea cu 'regia' o 'făceam' altfel
Mircea Florescu, respect părerea fiecăruia şi nicidecum nu vreau să o impun pe a mea conştientă că nimeni nu este deţinătorul adevărului absolut, dar pentru că părerile noastre sunt total diferite, încerc (în măsura în care voi şti să exprim ceea ce gândesc)să-mi expun argumentele . - dacă vei asculta cu atenţie versurile (cele în limba română) nu vei găsi minciuna (percepţia mea, fireşte). De acord că portretul românului descris în cântec, nu este cel al aurolacului sau al şmecherului, al politicianului corupt sau al afaceristului dezumanizat, ci al omului cu caracter frumos (îl vei găsi încă privind atent în jur) pe care educatorul - solistul, in cazul nostru- îl propune viitorilor maturi la lecţia de educaţie civică (aşa scrie la un moment dat pe tablă). Mi se pare extraordinar să incerci să educi un copil în iubire de ţară (ştiu, sunt cuvinte mari, dar este oare o ruşine să-ţi iubeşti ţara? In cântec nu se spune că s-a dat altceva în afara bogăţţilor naturale ale ţării (Poţi nega acest lucru?) şi UN GAND prin care eu înţeleg puterea de a discerne ce este bine si ce este rău astfel încât să stăm cu fruntea sus atunci când vorbim despre tara noastra. Sunt o multime de copii exploataţi si maltrataţi de părinţi? Hai să fim cinstiţi. Este adevărat exista o multime de situatii dar nu reprezinta majoritatea şi nici măcar un sfert din copiii din ziuas de azi. Locuiesc la ţară. Cand eu eram mica (şi tata a fost învăţător) participam la tot felul de treburi gospodaresti care ma responsabilizau, fără să mă simt exploatata. Intreb: câţi copiii din ziua de azi mai participă la treburile casei, ale obştei chiar! Copiii noştri aruncă ambalajul ciocolatei in stradă fiindcă vine în urmă gunoierul! Nu generalizez, să nu fiu înţeleasă greşit! Şi in sfârşit " Melodia nu este decat o modalitate de a ne amagi, de a trece cu vederea tragicul ce ne inconjoara" Greşit! total greşit. Melodia este un mesaj frumos, menit să contureze în imaginaţia copilului modelul omului OM, aşa cum ar trebui să fie orice român. Si daca din 20 de copii unul intelege şi-şi insuşeşte mesajul este un câştig. Pledoaria mea nu este a nostalgicului după vremuri apuse ci a iubitorului de oameni şi de neam, a iubitorului de cultură şi civilizaţie. Te salut cu toata consideratia si astept oricad, cu placere schimbul de idei.Numai bine.
Aurora sunt de acord cu schimbul de idei, si trebuie sa recunosc ca unele argumente aduse de tine sunt corecte, dar cand am afirmat ca exista copii exploatati nu ma refeream de cei care isi ajuta parinti la treburile gospodaresti ci la cei care sunt batuti si trimisi la cersit. Este adevarat ca procentul lor este mic, dar suferinta lor poate fi masurata in procente? Sunt de acord sa ne educam copii cu dregoste de tara, traditii, cultura, dar hai sa nu le spunem ca totul este roz. Romanul de obicei sufera de un patriotism prost inteles, sa fim seriosi cati mai respecta azi traditiile, chiar si satul a fost infectat cu pseudocultura, azi taranul sta la carciuma si asculta manele. Despre copii care arunca hartia pe strada ce pot sa spun cand acest lucru il face si unul matur, copilul nu face altceva decat sa imite gestul acestuia. Sunt multe de spus si nu sustin ca eu am dreptate in totalitate, dar trebuie sa privim lucrurile in fata si sa vedem ca mai avem multe de facut pana vom deveni un popor civilizat.
Apropo, si eu mi-am petrecut vacantele la tara la bunici si am dat cu sapa si am carat baligarul si nu m-am simtit exploatat, este normal sa inveti copilul ce este munca, dar sa il trimit la munca sisa ii interzici sa mearga la scoala, mi se pare inuman, tot asa de inuman cum este si faptul ca sunt copii(putini la numar este adevarat) care desi sunt foarte inteligenti nu pot urma studii superioare din cauza situatie financiare a parintilor
Mircea,m-ai înţeles greşit. Referirea am făcut-o strict la copiii exploataţi în adevăratul sens al cuvâtului şi proncentul, (ai dreptate este cinic să vorbim în procente când este vorba de suferinţă) era raportat la această categorie de copii, care din păcate există în toate ţările limii înntr-un procent mai mic sau mai mare , dar sigur nu suntem noi campionii (avem noi altele unde suntem campiuoni negativi)şi din acest punct de vedere am spus că nu este cazul să generalizăm şi să negăm continuu.Legat de participarea copiilor la treburi, am amintit numai ca să scot în evidenţă faptul că mie mi se par copiii de azi în acea majoritate de care eu vorbeam, chiar neresponsabilizaţi de părinţi, neglijaţi şi rău crescuţi şi nu neapărat din cauza sărăciei (sunt destule cazuri si aici, dar si de părinţii preocupati de acumulare care nici macar părinţi de weekend nu sunt, înlocuindu-şi imporal absenţa cu bani.
Dar AICI era vorba despre acest cântec care este un mesaj, un mesaj pentru mai bine!
Pe tema binelui şi răului din ţara noastră, dacă eşti de acord, ne mutăm câmpul de bătălie al ideilor în alt spaţiu - ca să nu acaparăm acest spaţiu de lumină şi culoare şi voi fi încântată să am un partener de dialog instruit ca tine. Cu toată consideraţia, numai bine!
se pare ca pana la urma cadem de acord, nici eu nu sunt de acord cu acei parinti care indeplinesc mofturile odraslelor doar ca sa scape de ei, sa poata sa isi vada linistiti de treaba. Sunt multe de spus despre viitorul acestei tari, viitor legat de copiii de azi, dar asa cum ai spus si tu nu este locul unde sa discutam despre asta. Multumesc pentru aprecieri si cu siguranta vor urma noi dialoguri interesante intre noi, dialoguri din care sper sa avem amandoi de castigat, avand in vedere ca era metoda preferata de Socrate pentru aflarea adevarului. Iti doresc o zi minunata
Mircea, doar o vorbă şi mutăm ringul : mă bucur că l-ai invocat pe Socrate! Socrate, fiind una din personalităţile care în ani mi-au influienţat comportamentul, este naşul de botez al bătrânului meu calculator, aşa că de data asta DEPLIN ACORD. Eu şi Socrate-calculatorul, te salutăm!!!
imi place:) la multi ani!
ReplyDeleteTare melodia, imi place.
ReplyDeleteAşa este, cum spune si in cântec: în suflet suntem copii! Iar tu ai un suflet frumos! Nu sunt nişte cuvinte gratuite, te-a trădat postarea aceasta: nu orice bărbat este cucerit de un asemenea cântec, într-atât încât să simtă nevoia de a lumina si sufletele altora!
ReplyDeleteCostitza hai sa nu ne mintim frumos, nu ni s-a dat nimik, sunt o gramada de copii exploatati de parinti sau maltratati. Melodia nu este decat o modalitate de a ne amagi, de a trece cu vederea tragicul ce ne inconjoara. La multi ani tuturor copiilor si o copilarie fericita.
ReplyDeletefoarte frumos!
ReplyDeleteRică a fost la fix:)
mi-ar fi plăcut să-i văd pe copilaşi mulllttt mai zburdalnici
prea cuminţi stau în băncuţe şi merg înşiraţi...
partea cu 'regia' o 'făceam' altfel
Mircea Florescu, respect părerea fiecăruia şi nicidecum nu vreau să o impun pe a mea conştientă că nimeni nu este deţinătorul adevărului absolut, dar pentru că părerile noastre sunt total diferite, încerc (în măsura în care voi şti să exprim ceea ce gândesc)să-mi expun argumentele .
ReplyDelete- dacă vei asculta cu atenţie versurile (cele în limba română) nu vei găsi minciuna (percepţia mea, fireşte). De acord că portretul românului descris în cântec, nu este cel al aurolacului sau al şmecherului, al politicianului corupt sau al afaceristului dezumanizat, ci al omului cu caracter frumos (îl vei găsi încă privind atent în jur) pe care educatorul - solistul, in cazul nostru- îl propune viitorilor maturi la lecţia de educaţie civică (aşa scrie la un moment dat pe tablă). Mi se pare extraordinar să incerci să educi un copil în iubire de ţară (ştiu, sunt cuvinte mari, dar este oare o ruşine să-ţi iubeşti ţara?
In cântec nu se spune că s-a dat altceva în afara bogăţţilor naturale ale ţării (Poţi nega acest lucru?) şi UN GAND prin care eu înţeleg puterea de a discerne ce este bine si ce este rău astfel încât să stăm cu fruntea sus atunci când vorbim despre tara noastra.
Sunt o multime de copii exploataţi si maltrataţi de părinţi? Hai să fim cinstiţi. Este adevărat exista o multime de situatii dar nu reprezinta majoritatea şi nici măcar un sfert din copiii din ziuas de azi. Locuiesc la ţară. Cand eu eram mica (şi tata a fost învăţător) participam la tot felul de treburi gospodaresti care ma responsabilizau, fără să mă simt exploatata. Intreb: câţi copiii din ziua de azi mai participă la treburile casei, ale obştei chiar! Copiii noştri aruncă ambalajul ciocolatei in stradă fiindcă vine în urmă gunoierul! Nu generalizez, să nu fiu înţeleasă greşit!
Şi in sfârşit " Melodia nu este decat o modalitate de a ne amagi, de a trece cu vederea tragicul ce ne inconjoara" Greşit! total greşit. Melodia este un mesaj frumos, menit să contureze în imaginaţia copilului modelul omului OM, aşa cum ar trebui să fie orice român. Si daca din 20 de copii unul intelege şi-şi insuşeşte mesajul este un câştig. Pledoaria mea nu este a nostalgicului după vremuri apuse ci a iubitorului de oameni şi de neam, a iubitorului de cultură şi civilizaţie.
Te salut cu toata consideratia si astept oricad, cu placere schimbul de idei.Numai bine.
pentru mine, chiar ai nimerit-o.
ReplyDelete"in suflet suntem copii"...poate ca am uitat dar sunt momente cand ne amintim...
ReplyDeleteAurora sunt de acord cu schimbul de idei, si trebuie sa recunosc ca unele argumente aduse de tine sunt corecte, dar cand am afirmat ca exista copii exploatati nu ma refeream de cei care isi ajuta parinti la treburile gospodaresti ci la cei care sunt batuti si trimisi la cersit. Este adevarat ca procentul lor este mic, dar suferinta lor poate fi masurata in procente? Sunt de acord sa ne educam copii cu dregoste de tara, traditii, cultura, dar hai sa nu le spunem ca totul este roz. Romanul de obicei sufera de un patriotism prost inteles, sa fim seriosi cati mai respecta azi traditiile, chiar si satul a fost infectat cu pseudocultura, azi taranul sta la carciuma si asculta manele. Despre copii care arunca hartia pe strada ce pot sa spun cand acest lucru il face si unul matur, copilul nu face altceva decat sa imite gestul acestuia. Sunt multe de spus si nu sustin ca eu am dreptate in totalitate, dar trebuie sa privim lucrurile in fata si sa vedem ca mai avem multe de facut pana vom deveni un popor civilizat.
ReplyDeleteApropo, si eu mi-am petrecut vacantele la tara la bunici si am dat cu sapa si am carat baligarul si nu m-am simtit exploatat, este normal sa inveti copilul ce este munca, dar sa il trimit la munca sisa ii interzici sa mearga la scoala, mi se pare inuman, tot asa de inuman cum este si faptul ca sunt copii(putini la numar este adevarat) care desi sunt foarte inteligenti nu pot urma studii superioare din cauza situatie financiare a parintilor
ReplyDeletefain realizat, se pot promova si lucruri bune, nu doar masini ultimul racnet si femei dezbracacioase. mesaj bun pe muzica moderna!
ReplyDeleteMircea,m-ai înţeles greşit. Referirea am făcut-o strict la copiii exploataţi în adevăratul sens al cuvâtului şi proncentul, (ai dreptate este cinic să vorbim în procente când este vorba de suferinţă) era raportat la această categorie de copii, care din păcate există în toate ţările limii înntr-un procent mai mic sau mai mare , dar sigur nu suntem noi campionii (avem noi altele unde suntem campiuoni negativi)şi din acest punct de vedere am spus că nu este cazul să generalizăm şi să negăm continuu.Legat de participarea copiilor la treburi, am amintit numai ca să scot în evidenţă faptul că mie mi se par copiii de azi în acea majoritate de care eu vorbeam, chiar neresponsabilizaţi de părinţi, neglijaţi şi rău crescuţi şi nu neapărat din cauza sărăciei (sunt destule cazuri si aici, dar si de părinţii preocupati de acumulare care nici macar părinţi de weekend nu sunt, înlocuindu-şi imporal absenţa cu bani.
ReplyDeleteDar AICI era vorba despre acest cântec care este un mesaj, un mesaj pentru mai bine!
Pe tema binelui şi răului din ţara noastră, dacă eşti de acord, ne mutăm câmpul de bătălie al ideilor în alt spaţiu - ca să nu acaparăm acest spaţiu de lumină şi culoare şi voi fi încântată să am un partener de dialog instruit ca tine. Cu toată consideraţia, numai bine!
se pare ca pana la urma cadem de acord, nici eu nu sunt de acord cu acei parinti care indeplinesc mofturile odraslelor doar ca sa scape de ei, sa poata sa isi vada linistiti de treaba. Sunt multe de spus despre viitorul acestei tari, viitor legat de copiii de azi, dar asa cum ai spus si tu nu este locul unde sa discutam despre asta. Multumesc pentru aprecieri si cu siguranta vor urma noi dialoguri interesante intre noi, dialoguri din care sper sa avem amandoi de castigat, avand in vedere ca era metoda preferata de Socrate pentru aflarea adevarului. Iti doresc o zi minunata
ReplyDeleteFrumoasa melodie! Sa fim copii macar cate o zi! :)
ReplyDeleteMircea, doar o vorbă şi mutăm ringul : mă bucur că l-ai invocat pe Socrate! Socrate, fiind una din personalităţile care în ani mi-au influienţat comportamentul, este naşul de botez al bătrânului meu calculator, aşa că de data asta DEPLIN ACORD. Eu şi Socrate-calculatorul, te salutăm!!!
ReplyDeleteAi dreptate se potriveste perfect pt 1 iunie
ReplyDeleteLa multi ani copilului din tine!