Friday, March 18, 2011

National Flag/What does the national flag mean to you?

Lansez o provocare. Ce înseamnă pentru tine? Tu cel care citeşti aceste rânduri şi privesti imaginea de mai jos. Astept reactii de la : Irina Comba, Cristian Dima, Richard, Raul, Sorin, Carmen, Evergreen, Flavius Obeada, Moshe Mordechai, Ada Pavel, Achilianu, Bogdan Vasiliu, Nea Costache, Teo Negura, Se-Cret, Umograf , Năbădăiosul, Robintel, Turambar, Cabral , Ticktook, Lumi RO,

31 comments:

  1. De la mine nu astepti reactii, asa ca voi tine secret ce simt!

    ReplyDelete
  2. @ Lumi RO : Ba nu. Ma revansez. acum

    ReplyDelete
  3. Depinde unde ma aflu. Daca sunt in tara, imi inspira o stare de sarbatoare.
    Daca sunt afara, imi aduce aminte de acasa.

    Ai o leapsa de la mine.

    ReplyDelete
  4. E de la Palatul Cotroceni dupa cutremur si tsunami? In cazul asta imi induce o stare de fericire.
    Mai ai loc acolo, dupa virgula?

    ReplyDelete
  5. REVOLTA, dar dupa ce stau si ma gandesc mai bine, MANDRIE!
    nu vad link-ul meu la tine ...

    ReplyDelete
  6. Nu avem noi noroc de tsunami la cotroceni....din pacate...imi placce blogul tau ...si eu sunt impatimit al fotografieei:)

    ReplyDelete
  7. Victorieeee !! Nu conteaza ce victorie ca nu i-am mai simtit gustul demult .Nu conteaza domeniul,nu conteaza contextul.Cand am mai avut noi in ultimul timp tricolorul asa sus ? Stie cineva?
    Ne-ai facut un bine ,ne simtim mareti .....macar in foftografii.

    ReplyDelete
  8. ar trebui sa insemne ceva, dar inseamna opusul
    eu personal iubesc steagul si ceea ce reprezinta, dar m-a tradat de prea multe ori si nu mai putem fi prieteni

    ReplyDelete
  9. Reactia mea o stii deja :)) Cu steagul n-am nimic, saracul, ca ne-a purtat prin istorie, dar cu cei care-l reprezinta in mod "oficial" in acest moment... Din pacate din ce in ce mai multi romani confunda "steagul" cu "alesii" si nu cu tara in sine.

    ReplyDelete
  10. Pe mine mvad ca nu m-ai invitat sa-mi dau opinia, dar, deoarece sunt inca cetatean roman, vreau si eu sa zic ceva: uite, cand am vazut prima oara poza asta a ta (si trebuie sa iti spun sincer ca nu am tolerat sa ma uit la ea un timp prea indelungat si asta inseamna ca mi- a stranit niste emotii/sentimente profunde si totodata contradictorii greu de tolerat si ele si mai inseamna ca o sa mai si revin si in viitor, asa incet incet ca sa nu mai las emotiile astea contradictorii sa ma copleseasca prea rau si sa am sansa si sa o deslusesc mai bine pentru mine insumi deoarece este o poza inter-adevar frumoasa), deci cand am vazut poza asta prima oara, instinctiv mie mi-a venit sa-i fac un semn din mana cumva si xca acest semn ar trebui sa reprezuinte o combinatie de urmatoarele semnale:
    1. recunoastere
    2. bucurie ca am ocazia sa il salut (faci asa din mana cuiva care-ti place pe care il intalnesti intamplator pe strada pe neasteptate)
    3. signal de rescue (nu sunt inca sigur daca el imi semnalizeaza ca trebuie sa alerg sa il salvez eu sau eu sunt cel care ii semnalizeaza ca astep au ajutor, ca am eu nevoie de ajutor de la el), cuvantul de baza este insa "rescue"
    4. placere estetica generala la prima vedere a fotografiei tale, atat fata de forma cat si de subiectul ales

    Cam atat pt. acum, pentru restul, mai mult, daca o sa-mi mai dai voie, sau daca o sa mai pot eu, o sa incerc sa revin.

    ReplyDelete
  11. durabil,statorinic,de neclintit

    ReplyDelete
  12. Cu siguranţă cel mai înălţător sentiment de mândrie şi patriotism!

    ReplyDelete
  13. Eu nu simt nimic! In plus, mai degraba vad alte culori la steagurile din jurul meu.
    In fine...tot in Romania traiesc.
    Ca sa nu mint, parcă am avut o zvacnire scurta la 1 Dec.

    ReplyDelete
  14. Prima privire aruncata fotografiei, îmi provoaca un tresarit, o bucurie, înseamna o bucatica de ACASA, oriunde m-as afla!
    Apoi, daca analizez mai bine fotografia, observ ca steagul nu are stema... deci nu este "original", este aproape ca al meu, din curte.
    Apoi încerc sa-mi imaginez ce reprezinta ruina...

    ReplyDelete
  15. pai o tresarire mica parca exista....dar mica si de scurta durata :)....in rest nimic....si crede-ma ca incerc dar......din pacate nimic in momentul asta! kiss

    ReplyDelete
  16. Salutare tuturor. Ma bucur ca a suscitat putin interes aceasta provocare.
    @ Natural : imi pare rau, am ajuns tarziu la un calculator, nu am mai putut raspunde la leapsa ta.
    @ Gabi : Pacat de Palat, e locuit de cine nu terbuie. si eu as fi fost daca locuitorul era luat de tsunami.
    @ Lumi Ro : Aflata sub influenta carei locatii simti cele doua stari? Statele Unite sau Romania?
    @ Lucian Fotograf : Inainte sa avem un tsunami la Cotroceni, terbuie sa existe unul in capul nostru, sa intelegem odata ca nu se mai poate. M-as bucura sa cada.
    @ Sorin : O sa vina si randul nostru.
    @ Raul : imi pare rau ca te-a dezamagit tara, dar nu Romania e devina aici, vinovati sunt cei care o administreaza.
    @ irina ; Subscriu.
    @ drcraciun : ai dreptate. Te face sa vrei sa il saluti, sa te inclini. Eu sunt mandru de steag. Port la mana o bratara tricolora, Am vreo 5 steaguri acasa. Esti binevenit oricand.
    @ Mihai Motrescu : as vrea ca si romanii sa aiba calitatile enumerate de tine.
    @ Bogdan Vasiliu : suntem mandrii ca suntem romani, dar nu suntem mandrii de unii romani.
    @ Sophie : nu te invinovatesc, ca si raul, ai fost prea inselata de statul asta. Insa sa incercam sa asociem steagul cu istoria. Nu cu cei care acum ii dau onorul de pe scaune innalte

    ReplyDelete
  17. @ Carmen : M-ai provocat intr-un fel anume. Ce inseamna pentru tine STEAGUL? Pentru mine steagul reprezinta sufletul, suflarea unui popor, repet POPOR. Stema este sigla oficiala, siglei ii dau onorul oamenii care murdaresc Steagul. Am acasa un steag de pe vremea lui Gheorghiu Dej cu stema pe el. sa revin la raspuns. Nu vreau sa vad un steag cu stema, pentru ca ma duce gandul la oficialitati. Pe mine ma reprezinta acest steag, al romanilor, nu al Republicii Romania. Originalitatea o capata din momentul in care eu il asociez cu Patria mea, cu Tara mea.
    Ce reprezinta ruina? Ma explic imediat. Dupa cum spuneam, Steagul reprezinta romanul, sufletul lui. Ruinele sunt greutatile prin care trece omul. Indiferent de greutati, intotdeauna, sufletul nostru va fi deasupra lor, va reusi sa fie liber.

    @ Geanina : te cred. Dar incearca sa aosociezi drapelul cu o masa in familie, cand s-au strans toti la o masa. Vezi dupa aceea ce simti.

    ReplyDelete
  18. Costin, ce bine ca oamenii sunt la fel dar nu seamana unul cu altul!

    ReplyDelete
  19. Simt respect și nostalgie(de vreo 36 de ani trăiesc departe de el).

    ReplyDelete
  20. Am revenit acum si, datorita unei decizii recente despre care ma simt atat recunoscator cat si multumit si usurat totodata ca am reusit sa mi-o clarifc atat de bine si de frumos fata de mine insumi, am putut tolera sa privesc acesta fotografie ma indelung decat prima oara.

    Acum, mie mi se pare evident si ca aceasta fotografie reprezinta si continuitatea istorica a poporului roman, deoarece steagul este in prim plan evident, ca prezent, steagul este plantat intr-un mal sau ceva de genul asta care pare destul de vechi, care este deci trecutul, si mai este si inaltat pe fundalul unui cer cam ciudat cu valente chiar usor OZN-stice de SF (dupa cum am perceput si interpretat eu vagile rotocoaloe care parca se intrezeresc ca un halo, si care, evident iarasi, reprezinta viitorul. Nu stiu cun ai reusit sa faci cerul asta asa de misterios gen SF, poate ca a fost doar inca o coincidenta de bun augur.

    @CC: Multumosc pentru ospitalitate oferita.

    ReplyDelete
  21. @ Se-Cret : Nu conteaza unde ne aflam, important este ca atunci cand il vedem sa ne aducem aminte de unde am plecat.
    @ drcraciun : da reprezinta continuitatea poporului roman si asa va ramane pana cand ne vor cuceri ungurii, bulgarii, somalezii, vietnamezii, sri lankezii sau martienii.
    Steagul se afla pe ramasitele unui turn de la cetatea Poenari. undeva la baza Transfagarasanului. Ca sa ajungi la cetate, terbuie sa urci 1.480 de trepte. Fotografia nu este deloc modificata. Obiectivul avea aplicat un filtru de polarizare circulara, dar de poasta calitate.

    ReplyDelete
  22. @CC: eu am fost odata la munte in excursie in Fagaras si a fost chiar super, dar soseaua propriu-zisa Transfagaraseanul nu am vazut-o niciodata. Am avut o surpriza placuta cand, intr-o lectie de limba norvegiana recenta, profesorul meu mi-a zis ca vazuse emisiunea aia Top Gear la TV si ca a rams impresionat atat de sosea cat si de frumusetea peisajului ! Aici, in Norvegia, se vaita ei de mult de relativa proasta calitate a soselelor lor, deci intr-un fel si asta, daca-mi amintesc de ea, ma ajuta uneori sa nu ma simt chiar asa de departe de casa !

    ReplyDelete
  23. Am pus intrebarea si intre-un Blog & roll cu de toate si cu un pic ... din fiecare :)

    ReplyDelete
  24. sincer, pe mine nu ma incalzeste cu nimic in momentul de fata tricolorul, cand vad ce e in jurul meu. imi provoaca scarba si ma face sa vreau sa plec mai repede, atata tot. poza este reusita, dar tricolorul ma intristeaza :-<

    ReplyDelete
  25. @ Natural : Multumesc frumos.
    @ Diana : te inteleg, dar iti dau acelasi raspuns ca Geaninei.

    ReplyDelete
  26. Am vrut sa scriu de ieri,dar m-am razgandit.
    Plevna,atat imi vine in minte si-atat am gandit si aseara.

    ReplyDelete
  27. Urmează, cred că în weekend.

    R.

    ReplyDelete
  28. @ drcraciun ; sincer nu cred ca acolo sunt sosele mai proaste ca la noi, dar gradul de civilizatie fiind mai mare, atunci lor li se pare ca totul e prost facut
    Prcurgerea Transfagarasanul este unul din lucrurile pe care trebuie sa le faci in viata. Este de nedescris.

    ReplyDelete
  29. Costine, cand dai un ping, incearca te rog sa-l dai catre un anumit articol, nu catre blog in sine, adica nu catre home page, ca nu ajunge ;)
    Asta e la categoria "trucuri" :P
    Aaa, si zisesem eu ceva la un moment dat de un link exchange? Sau tu zisesei? Sa fiu al dracului daca ma regasesc in blogroll-ul tau :))

    ReplyDelete
  30. Aaa, stai ca m-am prins, e de-ala cu "show all", adica era vizibil numai pe jumatate :P OK, the show must go on! :))
    O zi faina!

    ReplyDelete

Atacul cu idei :