Thursday, March 24, 2011

Kretzulescu Church


11 comments:

  1. biserica se impune prin modestie. parca e cea de la Curtea de Arges, in miniatura. ce e cladirea alba din spatele ei?

    ReplyDelete
  2. @ Raul : un bloc, care are la parter librarii.

    ReplyDelete
  3. ... si la etaj un serviciu al fostei securitati, nimic condamnabil si dusmanos, ca peste tot în lume, o mai fi si azi.

    ReplyDelete
  4. Asta nu stiam, dar stiu ca peste drum este balconul CC, acum politia Capitalei

    ReplyDelete
  5. Cred ca ai o datorie http://www.eulinterior.blogspot.com si http://www.energianoua.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Cred ca era centrul de calcul al MI.
    Repet, nimic subversiv si condamnabil, orice tara are un MI care are un centru de calcul, acum s-o chema altfel.

    ReplyDelete
  7. K facem link exchange,eu te-am trecut deja

    ReplyDelete
  8. Eu personal nu am nici o asociere din real life de care sa imi amintesc in timp ce ma uit la aceasta poza, insa vreau sa comentez ca imi place la nebunie culoarea peretilor ei exteriori, chiar mult mai mult decat culoarea de adobe-brick din unele case mexicane, iar in aceasta poza mi se pare ca se asorteaza chiar perfect, desi chiar contraintuitiv, cu culoarea cerului si a norilor, ceea ce si trebuie sa faca de fapt o biserica in general (sa se asorteze cu cerul).

    Mi-a facut totodata mare placere sa citesc despre istoria acestei biserici particulare din Bucuresti pe wikipedia, unde remarc ca articolul respectiv apare doar in limbile engleza, bulgara, macedoneana si poloneza, si chiar mi-am imaginat ca doresc pentru o clipa sa incerc sa traduc eu acel articol in limba norvegiana bokmål ca sa il propun pt. adugare in wikipedia din limba norvegiana. Habar nu am daca oamenii obisnuiti pot contribui la dezvoltarea diferitelor wikipedii, deaorece chiar ca nu ma vaut curiozitatea dea citi fine-print-ul care apare pe site-ul wikipedia, dar poate ca ar fi trebuit s-a o fac (asa cum ii recomandam sa faca de altfel si noului meu consilier juridic, Lascaris), ca atunci, daca stiam cum, ma duceam glont la wikipedia på norsk sa le trimit si lor articolul acesta tradus din romana pe limba lor, astfel incat sa il vada si toti norvegienii.

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Kretzulescu

    Eu am incerca acum cateva zile sa ii explic secretarului de pe sectia mea ce inseamna albastru de Voronet, dar nu cred ca a avut un interes deosebit pt. pictura si poate ca nu m-am priceput sa ii explic si eu asa cum trebuia, la nivelul lui de intelegee. Am sa mai incerc, ca merita sa le spui la norvegieni despre tot felul de lucruri frumoase din Romania, si am mai observat cu satisfactie ca se pare ca norvegienilor le place sa citeasca si ca au in general respect fata de carti si autori, deaorece singura data cand au sarit cu totii in corsa ma corecteze pe mine la serviciu cand anm rostit un cuvant norvegian gresit (si va asigur ca eu fac multe greseli de genul acesta aici), deci singura data cand chiar s-au indignat pe mine (si nu exagerez descrierea sentimentului) a fost cand am zis "boker" in loc de "bøker" (care inseamna cuvantul "carti", si eu am zis gresit "buker", dar trebuia "boeker", asa cu o-ul ala lenes lasat pe spate si prelungit cat mai mult).

    Inca un link la o poza minunata din albumul bildebloggen recomandat inca de la inceput pe aici, cu o fotografie a lui Rune Karlsen, numita "Når bøkene sover"= "cand cartile dorm":

    http://img535.imageshack.us/img535/2293/naarbokenesover.jpg

    ReplyDelete
  9. P.S. ca e important:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Adobe_brick

    http://www.claymineadobe.com/

    Pentru studentii limbii engleze, sper ca stiti ca ABODE (deci un fel de "adobe" gresit in mod dislexic) inseamna "casa in sens de salas sau camin".

    ReplyDelete
  10. Sublim, superba pozika, mai ales cum se vad norii si cerul!

    ReplyDelete
  11. frumoasa poza. imi aduc aminte ca sie u am fost la biserica asta.

    ReplyDelete

Atacul cu idei :