Monday, March 28, 2011

Atheneul Roman


24 comments:

  1. Eiiii avem cladiri frumoase!

    ReplyDelete
  2. Acesta este Ateneul nostru si ne mandrim cu el!!! :)

    ReplyDelete
  3. Frumoasa ! Impunatoare ! Arata bine ce mai .

    ReplyDelete
  4. De n-aş fi citit titlul, aş fi crezut că fotografia este din Grecia. Din fericire, avem şi noi clădiri de care putem fi mândri. :)

    ReplyDelete
  5. Mie evident nu-mi place unghiul de vedere care pur si simplu nu ii pune in evidenta calitatile mult mai pregnante care se pot vedea clar daca te uiti la el direct din fata.

    http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTPeIyilaN_JBNdIjoTHfPsfwnlWvhOROmLbq47PhNgP7giKkBTpA

    Ma refer bineinteles la cupola/acoperisul rotunjit si la frestrele ca niste hublouri de vas. Stiu ca dpdv arhitrectonic este de fapt "o varza de stiluri" (de la brancovenesc, la grec antic doric si la baroc in foaier), dar per total ansamblul ii da atat frumusetea cat si dulceata exact in stil tipic romanesc, care, din pacate din acest unghi de vedere cam militaristic NU SE POATE observa.

    Militarismul ca notiune abstarcat descriitoare de specific social NU SE POTRIVESTE SI NU SE VA POTRIVI NICIODATA SPOECIFICULUI NATIONAL ROMANESC (a NU se confunda cu POMPIERISMUL, care, mai ales la IL Caragiale exprima ff bine acest caracter social national mai ales re. politica si descrie si un usor narcisism reactionar-adica/in sens de "de reactie"- perfect inteligibil si natural dupa traumele istorice la care a fost supus mereu popurul roman ).

    Va rog eu sa cititi despre istoria construirii Ateneului Roman aici ca sa va reintalniti cu personaje dargi noua tuturor despre care am auzit inca din Scoala Generala:

    http://fge.org.ro/ro/filarmonica/aniversari/25-ateneul-roman-inima-culturii-romanesti.html

    Si P.S. Sper ca nu confundati ceea ce eu am numit eu mai sus "miliatrism" cu adevarata valoare a curajului aratat in repetate randuri de catre toti militarii romani (activi si retired si decedati) de-a lungul intregii istorii a Romaniei.

    ReplyDelete
  6. Super fotografia! ..în perspectivă

    ReplyDelete
  7. Imi cer scuze de intarziere. Am adaugat la blogroll atat blogul tau cat si cel al sotiei tale. Astept sa ma adaugati si voi.

    O seara placuta!

    ReplyDelete
  8. Astăzi cu timbre.Ateneul Român a apărut pe un timbru uzual în anii 70.Fotografia care este reprodusă pe timbru este făcută fronal și se văd toate coloanele de la fațada Ateneului.Frumoasă fotografie ai postat.(Ateneul mai apare și pe alte timbre dar ăsta mi-a venit în minte că era deosebit de popular pe vremea lui:

    ReplyDelete
  9. @ Lumi Ro : Tara asta este frumoasa, are cam tot ce ii trebuie, mai putin oameni care sa o administeze asfel incat sa poata fi descoperita.

    ReplyDelete
  10. @ Cristi : se pare ca nu se mandresc toti cu el. Ministerul Culturii a dat aprobare sa se filmeze un videoclip al unui manelist acolo, acum cativa ani. Iti poti da seama, sa rasune acolo acorduri de manea?!

    ReplyDelete
  11. @ Sorin : asta am si umarit prin unghiul din care am fotografia, sa o prezint putin altfel.

    ReplyDelete
  12. @ WorlInaPhoto : ma bucur ca te-a surprins.

    ReplyDelete
  13. @ Dr. Craciun : poate ca am fost eu mai iesit din comun, dar am incercat sa ies din banalul reprezentat de o fotografie frontal. Am vrut safiedintr-o alta perspectiva.

    ReplyDelete
  14. @ Alice Georgiana : Multumesc. Asta am urmarit, ceva - altceva, pentru mine nu a contat ca nu respecta anumite reguli ale fotografiei.

    ReplyDelete
  15. @ Se-Cret : asa cum te anuntam si intr-un comentariu pe blogul tau, am tras cateva cadre frontale. Am sale postez aici. Cu adresa. Se pare ca si Dr. Craciun isi aduce aminte de fatada Atheneului

    ReplyDelete
  16. Salut, multumesc pentru vizita, te-am adaugat in blogroll

    PS: Faine poze pe blogul tau :)

    ReplyDelete
  17. Pe mine fotografia asta ma infurie.ma infurie pentru ca asa cum spuneai si tu, tara asta are cam tot ce-i trebuie insa din pacate noi nu suntem in stare decat sa spunem intre doua cutii de bere aruncate pe strada, ca suntem mandri.Ma infurie pentru ca nu suntem constienti ca totul depinde numai de noi .ma infurie ca suntem lipsiti de respect de sine.ma infurie pentru ca sunt prea vizibili ghiolbanii si nepermis de tacuti oamenii respectabili.Ce frumoasa ar fi cladirea asta intr-o societate respectabila.Sunt o gramada de cladiri de patrimoniu lasate de izbeliste si pur si simplu ma intristeaza acest lucru .

    ReplyDelete
  18. @ Blogger Nambar Oan : Iti multumesc pentru vizite si comentarii.

    ReplyDelete
  19. @ Ana Maria S : Acelasi motiv datator de stari de nervi si parerei de rost le impartasesc si eu. Prea putin bun simt a mai ramas la vedere.

    ReplyDelete
  20. Foarte bine surprins si imi plac culorile!

    ReplyDelete
  21. Superb, nu mi se parea ca arata asa de bine, insa aici e superba poza! Felicitari:)

    ReplyDelete

Atacul cu idei :