Monday, March 21, 2011

Train trash

Lansez şi aici o nouă provocare : - 3 motive să rămâi în România - 3 motive să pleci din România Puteti sa o considerati o leapsa.

26 comments:

  1. cred ca astfel de imagini sunt imposibil de gasit altundeva decat in ro. si totusi, trenul probabil ca e adapost confortabil pentru unii OAMENI

    ReplyDelete
  2. usor usor caile ferate se vor numii cai aferente :))

    ReplyDelete
  3. La mine în Hunedoara se fac bani grei cu astfel de vagoane. Aici mafia fierului este uriaşă!

    ReplyDelete
  4. Tristete ,asta este pima impresie ,apoi indignare si la urma resemnare.

    ReplyDelete
  5. Sunt superbe toate pozele de pe blog. Chiar imi plac...felicitari

    ReplyDelete
  6. am adaugat si blogul sotiei dvs. O seara placuta!

    ReplyDelete
  7. Un b and w folosit exact cand si unde trebuie...superba fotografia...ce aparat ai...de curioszitate...si ce sticla:) daca vrei sa imi zici ca idee..

    ReplyDelete
  8. @ Lucin Fotograf : un canon 30D si un 17-40 L plus 50 fix f1.8

    ReplyDelete
  9. @CC+Lucian: mie imiplace saud cuvantul Canon mai mult decat Minolta de exemplu (habar n-am despre tehnica, doar cum suna). Cuvintele nemtesti la tehnica ma oripileaza, ca de . ex. Zeiss, nici nu stiu ce este, nici nu vreau sa stiu, doar tin vag minte ca l-am auzit in legatura cu fotografia, o fi lentile cred, nu ma intereseaza...zat de aici ! (la fel ca pisicile ma enerveaza !)

    Re. poza: mie fotogarfiile complexe=ambiguitate si mie mbiguitatea imi creaza anxietate, de aia nici nu prae vreau sa stiu sa comentez.

    Plus ca NU imi plac poeziile si metaforele, prefer aluziile, asociatiile, comparatiile, culorile, rimele, uneori, mai rar, si iluziile, nu stiu daca face sens, dar cam asa e.

    Filozofia NU imi place de loc, mai rau decat pisicile sau nemtii, chiar mise pare de-a dreptula patologica sau dadatoare de patologii. Deci sunt ANTI filozofie in arta si nu ma intereseaz nici arta in filozofie.

    Arta= afect (legat de continut + forma), simplu si clar ca buna ziua, si pentru abstracte si pentru concrete.

    Deci la mine poza de sus= anxietate, vreau sa uit de ea ca exista.

    ReplyDelete
  10. P.S. Re. Capa (preferatul) si razboiul= anxietate + empatie, mult mai bine, mult mai util, mult mai etic, caci poti sa tragi concluzii care potential s-ar putea sa-i ajute pe altii in catastrofe similare in viitor.

    ReplyDelete
  11. @ Bucur : Foarte buna remarca.
    @ Bogdan Vasiliu : pai si de ce nu se face un reportaj pe tema asta? ar iesi ceva calumea.
    @ Sorin: si eu terc prin aceleasi stari, cand ma gandesc cum arata depourile Garii de Nord din Bucuresti.
    @ AnnyA : multumesc frumos.
    @ Dianna : Multumesc
    @ drcraciun : nu esti singurul care vede astfel lucrurile.

    ReplyDelete
  12. P.P.S. dar poza de mai sius NU mi se poare catastrofica, doar decadenta, decrepita, deci dezgustatoare (sata nu inseamna ca nu e o poza "buna" dpdv compozitie/forma, desi si aia mi se pare aici usor "fortata", cautata cu lumanarea, artificiala, neautentica, in cazul asta particular.)

    Uff, gata, am reusit sa imi explic in cuvinte anxietatea, deci mi-a trecut...next !

    ReplyDelete
  13. @ drcraciun : acea fotografie, am facut-o fara sa astept momentul. Eu eram printre ruinele acelor vagoane si am vazut ca a aparut un om. Nu puteam sa ratez momentul, oricat de mult as fi vrut. Pur si simplu mainile au ridicat instantaneu aparatul la ochi.

    ReplyDelete
  14. Dar nimeni nu a raspuns la provocare :)) Si ca sa nu raspund nici eu... este interesant in ce locuri ciudate au inceput sa se gaseasca vagoane parasite si cum au inceput sa se inmulteasca. Ma gandesc ca o fi un nou trend, prin care se incearca transformarea peisajului din Romania :))

    ReplyDelete
  15. e o imagine devastatoare. din punctul meu de vedere.

    ReplyDelete
  16. Fabuloasa poza, se potriveste cu provocarea:
    - 3 motive să rămâi în România: parintii, prietenii, dulcele targ al Iesilor
    - 3 motive să pleci din România: base, boc, udrea

    ReplyDelete
  17. as ramane pt: familie, peisaje, tarani (nu taranii de mall, aia de pe camp)
    as pleca pt: locuri ca cel din poza, hotie, persecutie

    ReplyDelete
  18. A very good photo denouncing the state of disrepair of this place.
    Sill

    ReplyDelete
  19. @Raul: Hei (hello, pe norvegiana), ce inseamna "tarani de mall" (ca asta eu nu cred ca am auzit-o pana acuma) ? (remember: cat mai simplu asa ca pt. dummies, asa inteleg eu bine, poti sa pui si un link de poza drept exemplu, nu ma supar, ba chiar inteleg poate si mai bine daca e imagistic)

    @pharaonx: cuvantul "devastator" pe mine ma face sa ma gandesc ola catastrofe naturale, gen tsunami, seism, etc. Prin ce anume ti s-a parut poza aceasta asemanatoare cu acest fel de fenomene naturale ? Te refereai ca ai resimtit tu cumva devastare sufleteasca in tine ? (Ca e si asta posibil, sa ai niste sentimente puternice fata de vreun obiect, mai ales o poaza, nu numai fata de persoane, ca alea chiar sunt ff des intalnite.) De aia te intreb, ce ti-a trezit din poza asta specifixca ideea de devastare in tine. Ca eu chiar sunt extraordinar de curios si interesat atat dpdv intelectual xcat si afectiv sa inteleg mai bine cum percep diversi oameni chestii care par la prima vedere relativ benigne, bba chiar poate neutre, ca am remarcat ca unii oameni, (de fapt mai chiar toti, in afara de unii cu sange mai rece din diverse motive, innascute sau prin training,, unii f. traumatizati acut ca sunt numb, altii f. deprimati, unii schizoizi, unii Asapergeri sau autisti), in functie de "make-up"-ul lor personal, isi pot "proiecta " in afara pe acest fel de obiecte relativ benigne sau neutre propriile lor anxietati in legatura cu ceva. Si NU e ceva neapart patologic, toti tindem sa facem asta cand ne aflam on-line si nu putem citi nuante, sau cand suntem in zone fara stimuli puternici din afara , gen isolation tank, sau cand ne aflam ca pacienti in timpul unei ore de psihoterapie de stil psihanalitic corect condusa, sau daca avem noi anumite memorii, de obicei mai rele (ca alea se retin preferential de creierele noastre din motive genetice de aparare/simt de supravietuire), etc.

    Deci de aia eram curios.

    Puteti de altfel sa va dati toti seama caum ca stilul meu de a comenta arta fotografica (poate ca si alt fel de arte, nu stiou, nu am prea incercat pana acum) este pura proiectie din partea mea. (Nu cred ca am facut-o in mod expres de la bun inceput, o faceam mai mult instinctiv, ca eu habar nu ma despre adevarata critica de arta si cum ar trebui ea facuta corect. Dar acum ca am recunoscut stilul meu, pot sa fac ulterioer un pas mai departe si sa incerc sa vad daca pot sa invat si late stiluri de comentare sau de coping skills, poate mai rafinate, poate mai bune atta pt. mine cat si pt. societate, nu ?)

    Eu nu stiu, chiar ca nu stiu raspunsul, mai ales specific re. critica de arta, de aia si intreb, si ii intreb pe totii, nu numai pe pharaonx. Deci NU este o intrebare retorica din partea mea.

    ReplyDelete
  20. 3in1 : aceleasi motive pentru care as pleca si pentru care as ramane : Romania
    Cam spune tot

    ReplyDelete
  21. Sincer sunt foarte patriot,aceasta tara merita ceva mai bun.Noi ar trebui sa schimbam ceva la ea.Sa o refacem din temelii,dar unde cand generatiile de dupa 90 sunt toate pe piti si coca...

    ReplyDelete
  22. @drcraciun: http://www.youtube.com/embed/TFRbkTwxlPI

    ReplyDelete
  23. Dupa cum se pare, cam toti am ramane in tara pentru familie. Personal, nu as ramane in Romania pentru prieteni niciodata.Prietenul iti e prieten si daca te desparte 10.000 de km.
    @ Schtiel : este un motiv destul de plauzibil
    @ Lila : multumsc, asteptam sa ne impartasesti cele 6 motive.

    ReplyDelete
  24. dupa parerea mea nu ar exista nici unul pt care are trebui sa ramai
    mai multe ar exista pt a pleca!

    ReplyDelete
  25. Indirect, am raspuns si eu:
    http://damafaracamelii.blogspot.com/2011/03/doar-trei-motive.html

    ReplyDelete

Atacul cu idei :