Saturday, March 12, 2011

Welta Weltur

Dragi cititori şi privitori, încep aici o serie de fotografii cu mica mea colecţie de aparate foto aparute înnainte să mă fi născut eu.
NUMARUL 1.



















































11 comments:

  1. Buna seara. In legatura cu schimbul de bloguri sunt total de acord.

    ReplyDelete
  2. cand ajung la Bucuresti iti aduc si eu unul

    ReplyDelete
  3. Pentru mine acest fastuos aparat foto reprezinta stramosul indepartat al celui digital,stii,cel al carui obiectiv este telescopic,spre deosebire de tine pentru care sunt sigur ca are valoare sentimentala.
    Interesant cum au stiut sa-l faca si functional.

    ReplyDelete
  4. http://karina-lumeanoastra.blogspot.com/2011/03/costin-comba-photography.html
    ti-am facut o prezentare

    ReplyDelete
  5. si eu am un "Rigona 1:3,5/50" de expozitie :) tot cu burduf.

    ReplyDelete
  6. Aveam un prieten foarte bun, nea Dinu, acum de 82 de ani, din pacate paralizat la pat, care colectiona patefoane (cred ca are peste 20), placi- o valiza mare, peste 40 de ceasuri diverse de masa si perete si aparate foto foarte vechi, toate acestea reconditionate de el si in stare de functionare. Era nu numai un fotograf (amator) foarte bun dar si un om caruia-i placea sa repare si sa "inventeze" diverse lucruri. Eram eu pustan cand si-a cofectionat un aparat de copiat si unul de marit,special pentru filmele late, ambele functionand ireprosabil. Candva a cumparat de la o baba dintr-un satuc izolat din Gorj, un aparat de proiectie din 1890, austriac, cu majoritatea pieselor din alama. L-a demontat si curatat, confectionand unele piese uzate si punandu-l in stare de functionare. Acel aparat l-a vandut sau donat, nu stiu, muzeului din Tg-Jiu.
    Ca aparate foto, nea Dinu avea un Codak din 1880 cu burduf ce facea niste poze de exceptie, si unul pe trepied, cu placi fotografice.
    Mi-ai dat ideea unui post pe blogul meu pentru viitor. O duminica placuta!

    ReplyDelete
  7. obiectele vechi si pozele alb-negru...imi plac.

    ReplyDelete
  8. @ raul : te astept.
    @ Sorin : pentru mine intr-adevar au o valoare sentimentala enorma. Si eu lucrez pe digital, dar inca mai apreciez valoarea acestor "Batrani"
    @ Karina : multumesc frumos.
    @ Urmatorul aparat pe care o sa-l arat, e asemanator.
    @ Nea Costache : fiecare om e nebun in felul lui. mai bine ne drogam cu pasiunea pentru asa ceva. M-as bucura sa pot avea asa ceva. Nu pot cumpara pentru ca sunt foarte scumpe.
    @ sophie : o combinatie care ne lasa fara cuvinte.

    ReplyDelete
  9. Astept cu interes sa vad cat de mare e colectia ta cea mica de camere vechi :) oricum, te felicit pentru achizitiile astea.

    ReplyDelete
  10. Mie asta nu-mi prea place ca e prea batran si lipit cu scotch, sau, mai rau, duct tape ,care e folosit de criminali in filme sa ii lege fedeles pe unii (dsi recunos ca poate fi util in casele oamneilor obisnuiti, dar eu la reparatii din astea casnice nu ma pricep, de aia nici nu m-am gandit la potentiala utilitate a lui duct tape).

    Iar re. de ce nu-mi plac mie toate vechiturile:

    1. uite asa mie nu-mi plac cartile de anticariate, le MULT prefer pe alea noi cu coperti noi cartonate si pagini fosnitoare care miros a hartie frumos, nu a mucegai ca alea vechi, oricat de pretioase si valoroase ar fi si unele vechi, alea e OK sa le vezi pe net sa le admiri, nu sa le tii in mana ta personala (la fel ca si antichitatile, mai ales alea egiptene, eu zic sa le admiri doar asa ochiometric nu sa le furi de la altii pentru tine cum au facut englezii fata de egipteni, ba chiar si cu unele marmure de la greci, nu mai vorbesc de nazisti cu toate tablourile furate de la toti)

    2. nu am inclinatie de hoarding

    3. este perfect sanatos si natural si genetic determinat sa avem toti oamenii usoara repulsie fata de tot ce ne pare batran sau bolnav sau aberant (e de la mama natura care vrrea sa ne protejeze de diverse otravuri din mediu, si sa ne mai si directioneze in mod util fata de supravietuirea de specie catre exmeplarele tinere si sanatoase cu care sa ne facem descendentii care sa ne duca genele nostre frumosa personale si lungi si dese si negre mai departe, nu alea abereante si potential continatoare de defecte si albino

    http://en.wikipedia.org/wiki/Hoarding
    http://en.wikipedia.org/wiki/Compulsive_hoarding
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Rape_of_Europa
    http://en.wikipedia.org/wiki/Elgin_Marbles
    http://en.wikipedia.org/wiki/Rosetta_Stone

    ReplyDelete

Atacul cu idei :