Tuesday, March 22, 2011

Tengoflex 1941-1942.

Numarul 7

10 comments:

  1. asta-i pe locul 1 pt mine, pana aici.

    ReplyDelete
  2. Imi amintesc ca acestea le aveau fotografii "la minut" care odata ii gaseai prin locurile publice.Fara a fi cunoscator deduc ca acesta era unul dintre cele mai bune.
    Impresionanta colectia !

    ReplyDelete
  3. Aaah, istoria ! Ce bine ca mi-am amintit si de ea, ca o cam napastuisem ca disciplina importanta de studiu in ultima vreme , zau, plus ca eu, personal, nu am luat mai niciodata note mari la istorie la scoala pt. ca efectiv nu puteam sa tin minte sirurile alea de date din carte, can a fost batalia de la Bobalna, intre ce ani a domnirt Stefan cel Mare, etc, etc !

    (...va urma, va urma...ca am putina treaba acum...dar abia astept sa revin sa zic ceva despre istorie in legatura cu aceasta alta poza minunata..si, dupa ce mi-am recunoscut deja stilul primitiv de a comenta prin puera proiectie, sub poza anterioara, acum sper sa ma pot si rafina un pic, sa invat un alt fel de stil, poate mai superior (am eu o lista secreta de diverse stiluri de comentarii despre opere de arta, dar din pacate nu pot sa-i dau copyright ca ele au fost remarcate si inventate deja de altii cu mult inaintea mea...dar revin cu un stil nou, care va fi surpriza si pt. mine si pt. toti, deoarece nu sunt inca sigur ca-l pot adopta....va urma...)

    ReplyDelete
  4. @ Raul : ma bucur ca iti place, e un aparat frumos.
    @ Sorin : este un aparat destul de vehi, si din cat am vazut pe site-uri in afara, acum se vand incepand de la 600 de euro ceea ce ii certifica valoarea.
    @ drcraciun : istoria ne reprezinta si ne construieste.
    @ Pacatoasa : :)poti sa cumperi unul de pe net.

    ReplyDelete
  5. Ce frumos, unde ai gasit asa ceva?

    ReplyDelete
  6. @ Lillee : Multumesc pentru vizita si comentariu. Colectie personala.

    ReplyDelete
  7. Toti aveti dreptate. Eu ma entuziasem si eu ca prostul cand am crezut ca mi-a venit si mie o idee noua ! Cand colo altii au scris carti intregi despre asta, uite una aici:

    http://freudandhistory.com/index.shtml

    Vezi ce inseamna sa nu fii silitor si sa nu citesti lecturile de baza cand trebuie, risti sa le repeti pe toate pe pielea ta, de fapt cine are copii sau i-o fi auzit pe unii vaitandu-se despre copiii lor proprii, poate sa si confirme ca absolut fiecare individ insista in prostie sa isi traga singur concluziile prin experiente proaste, cautandu-si orbecait drumul prin viata proprie, fara sa asculte de la altii cu mai multa experinta despe ce o sa pateasca. parca e un facut, zau, ca degeaba ne spun unii ca daca nu invatam despre istorie vom tinde sa o repetam pe pielea nostra, uite ca nu, ca animale biologice ce suntem intr-adevar, TOT insistam s-o repetam in ciuda tuturor filozofilor care ne invata de bine, dar noi, ca indivizi cu adevarat incapatanati ce suntem, nu ascultam de nici o Cassandra niciodata, darami-te de proprii nostri parinti ! Copii rai ce suntem cu totii ! PLUS ca din pacate, ce se repeta la fiecare individ in parte, se repeta si la nivel de societate in decursulk istoriei, nu il iubeam eu de loc pe Hegel din cauze de filiatie Marx, dar parca parac o fi avut drepatte si el cand ne povestea despre spirala istoriei. Desi o fi avut dreptate si alalalt, nu mai stiu cum il cheama, care zicea ca istioria nu e ca o spirala, cum zicea Hegel, ci curge ca un fluviu la vale, dar aici in cazul asat, daca are asta dreptate, atunci e SI mai rau, ca atunci chiar ca nu ai pe ce experienta anterioara sa te bazezi, ca sa incerci sa eviti repetarile de accidente. Naiba sa stie cu filozofii astia ca te zapacesc toti de cap ! De aia si ziceam ca titi aveti drepate, de orice orienatre politic asau filozofiac ati fii, deci concluzia mea este urmatiarea: filozofia NU este aplicabila la discutarea artei ! ce bine imi pare ca am scapat de vina aia pe care o simteam eu de mult ca trebuie neapart sa invat ceva despre filozofia artei sau macar sa citesc Estetica lui Vianu sau aia a lui Benedetto Croce, ca sa indrasnesc si eu sa opinez despre opere de arta. Acum am o scuza super buna sa NU O FAC NICIODATA ! Si sa pot sa opinez in continuare despre lucrurule care-mi plac mie la nebunie dupa cum mataie pe mine capul ! Adica, ianpoi la PRIMITIV si IMPROVIZAT ! Ura ! Cartile pe foc ! (In sensul "bun" de "A venit vcacanta !", nu in sensul de "Fahrenheit 451" .)

    (...va urma...despre poza nu am apucat sa zic nimic inca...!!! imi faceam eu doar niste procese de constiinta, ca nu stiu daca eu personal merit as imi permit sa fac vreun comentariu despre asa o capodopera, pe bune, ASA de MULT imi place si de poza si de contuinutul ei si chiar ASA de MIC si PROST ma simt eu fata de ea.) (Pe bune.)

    ReplyDelete
  8. Uite aici dedicatia mea muzicala pentru aceasta poza si camera fotografica continuta in ea:

    http://www.youtube.com/watch?v=Rdk6P2ts3H4

    ReplyDelete
  9. @ drcraciun : esti fenomenal cu dedicatiile muzicale

    ReplyDelete

Atacul cu idei :