Sunday, March 27, 2011

Hope


15 comments:

  1. Speranța,da speranța este un lucru inestimabil în viața omului!Frumos ai ilustrat-o!

    ReplyDelete
  2. i hope ca intr-o zi nu va mai fi nevoie de gratii nicaieri. una din ideile mele fantaziste din copilarie era ca daca totul ar fi din sticla, lumea ar fi mai buna.

    ReplyDelete
  3. Va multumesc la toti, zilele astea nu am prea avut timp sa mai intru pe blog/bloguri. Incerc sa pregatesc ceva special pentru blog.
    @ Se-Cret : speranta este singura care nu terbuie sa ne dispara, iar tu cred ca stii cel mai bine, ca si Carmen, nu sunteti in Romania, si asta, cred, pentru ca ati avut sperante.
    @ Raul : sa speram ca vom scapa intai de graiile pe care le construim singuri in jurul nostru sperand ca ne protejam de altii, dar fara sa ne dam seama ca ne ingradim speranta.

    ReplyDelete
  4. Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate...

    ReplyDelete
  5. noi de care parte suntem? ne despart gratiile de speranţă? :)

    ReplyDelete
  6. Mereu exista o portita de scapare!

    ReplyDelete
  7. @ schtiel : frumos citat din Alighieri. se potriveste perfect.
    @ Sophie : depinde de fiecare cum priveste, viata, daca si-a pierdut speranta sau nu (de care parte a gratiilor se afla)
    @ Lumi Ro bine punctat. dupa cum observi, acea poarta deschisa este bine conturata. Se pare ca ai inteles mesajul.

    ReplyDelete
  8. Nu conteaza de care parte esti mai mult decat conteaza in ce parte te indrepti,si doar asa au sens sau nu gratiile.

    ReplyDelete
  9. @Raul, te stiam altruist si gentilom, dar nu credeam ca ai totusi niste aspiratii atat de naive ! (adica "fara gratii").
    Pai gratiile sunt MEREU absolut necesare si utile societatilor omenesti, la fel ca si granitele, portile, usile, gardurile, portierele, etc., TOCMAI ca sa ne separe pe majoritatea oamenilor bine intentionati si pasnici de subsetul inevitabil de psihopati, ca sa ne protejeze sanatatea mintala si pe cea a altor semeni de langa noi de propriile noastre impulsuri noastre agresive (care si alea sunt inevitabile si biologic inradacinate in noi toti), sa ne incercuiasca si sa ne limiteze propria noastra proprietate individuala, casa si caminul nostru privat personal, care sunt sigur ca merita si ea sa te lupti si tu, alaturi de alti profesionisti, ca sa ne-o aperi noua, celor mult mai vulnerabili decat tine, plus ca sunt uneori folositoare (gardurile mai ales) chiar prietenului tau fidel, catelul, ca sa isi satisfaca uneori unele nevoi fiziologice.

    Pe mine la inceput poza asta m-a facut sa ma gandesc la frumosul film The Reader cu Kate Winslet si va rog sa nu-l uitati (cum am facut eu de-atrebuit sa dau google) si pe partenerul ei din film, David Kross, ca desi privirile si 80 % din sufletele noastre au fost capturate de maiestrita interpretare a lui Winslet si a povestii interesante in general, totusi eu cred ca si el si-a adus un aport important la reusita acestui film.

    Din cauza ta ca m-ai facut sa ma gandesc la portiere de masina, mi-am adus aminte si de Danny de Vito in "Arunc-o pe mama din tren" si de Sylvester Stallone in "Stop ! Ca te-mpusca mama" !

    Ca sa nu te superi pe mine ca te-am criticat de te-am facut praf si ti-am naruit si turnul de cuburi pe care te-ai chinuit ata de tare sa ti-l construiesti si ti-am mai spulberat si niste iluzii, uite iti dau o dedicatie muzicala cu Patti Page cantand un cantec care aici serveste ca sound treck pentru excelentul film care mi-a placut si mie, "Priscilla, regina desertului", si poate, in timp ce te uiti la clip, ne-mpacam:

    http://www.youtube.com/watch?v=8i3oAz9Q6hM

    Daca nu vrei sa ne-mpacam, mai ales in felul acesta, poate vrei sa te relaxezi din panica si furia care te-a cuprins si pe tine ca si pe altii cand indraznesc sa-i mai critic eu, mai ales in stilul meu, citind mai multe lucruri interesante despre Alfred Hitchcock, al carui film "Strainul din tren" alaturi de un alt cantec al lui Patti Page a inspirat povestea mai sus mentionata cu titlu atat de satisfacator "Arunc-o pe mama din tren !", si despre care o sa afli ca pana si el, saracul, are o legatura cu psihanalistul franceaz odios Jean-Marie Lacan.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Alfred_Hitchcock

    @restul, sa stiti ca nu va ignor, dar nu prea am avut ce comenta in legatura cu parerile voastre deoarece mi s-a parut ca ati avut majoritatea dreptate si ati zis-o si poate mult mai politicos, elegant si frumos decat mine catre Raul.

    ReplyDelete
  10. P.S. @tot Raul (sa stiti ca NU sunt indragostit de tine/el in real life...decat un pic virtual uneori si seara nu numai dimineata): re. vise despre case de sticla:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Glasshouse_(novel)

    http://www.imdb.com/title/tt0221218/


    OK,OK...JUST KIDDING ! JUST MESSING A LITTLE WITH YOUR HEAD ! (for me all that means I appreciate what you write, your ideas, your blog, etc.)

    (astea nu sunt critici, ca si mie imi plac unele obiecte de sticla, sunt doar niste recomandari de carte si film)

    ReplyDelete
  11. P.P.S.@Raul (asta e "oficial" in interes de serviciu): Vezi sub Posturing Policy in Foreign Policy o lunga lista de indatoriri de serviciu pt. ambasada


    (@restul: sa stiti ca si norvegienii, nu numai danezii, colaboreaza cu aliatii americani, francezi, britanici, UAE, si romani in lupta impotriva psihopatului Gaddafi si a altor psihopati-teroristi din jur care chiar sunt periculosi pt. societate si pt.toti oamenii pasnici si bine intentionati din lume)

    ReplyDelete
  12. Ce de dincolo de gratii?Ce e dincoace de gratii?In orice directie te-ai duce ramane intrebarea peste ce dai?pe loc insa nu poti sa stai pentru ca risti sa mori atarnat printre zabrele.Raman doar miscarea si alegerea .Execeptionala fotografie!

    ReplyDelete
  13. Poza pare facuta din afara inchisorii, numai speranta nu-mi sugereaza.

    ReplyDelete
  14. @AM (+ cine mai are urechi sa auda): unii oameni TREBUIE sa se afle dupa gratii, asta era esenta comentariilor mele, si a nega sau a refuza sa vezi aceasta realitate simpla si concreta si clara ca buna ziua este nu numai o naivitate, dar si o mare greseala din punctul meu de vedere. Si sigur ca sunt influentat in mod anxios si de evenimnete reale care se desfasoara chiar acum in Libia.

    ReplyDelete
  15. foarte reuşită poză, felicitări!

    ReplyDelete

Atacul cu idei :