Tuesday, March 29, 2011

Another day in Bucharest - Palatul Kretzulescu

Palatul Kretzulescu - Centrul European de Învăţământ Superior al UNESCO

25 comments:

  1. Frumoasa cladire, dar ne poti da mai multe detalii, in special noua, taranilor din provincie?
    Institutul de invatamant al cui?

    ReplyDelete
  2. ma bucur sa aud asta, ca valorificam eficient asemenea cladiri. o constructie impunatoare bine incadrata in fotografie

    ReplyDelete
  3. Frumoasa cladire. Eu le spun mereu elevilor mei ca avem cladiri-monument superbe la noi in tara, dar ei nu ma cred!

    ReplyDelete
  4. O cladire frumoasa! Daca s-ar intretine toate cladirile vechi, ar fi foarte bine!

    ReplyDelete
  5. Cum am zis, avem cladiri frumoase!

    ReplyDelete
  6. Ai face o echipa buna cu Alex Mazilu. Tu arati partea frumoasa a capitalei, in timp ce el, vrand sa traga un semnal de alarma, arata partea mai putin frumoasa, imortalizand cladiri superbe, dar care din pacate sunt lasate sa se degradeze.
    Frumos tot ce am vazut, asa ca o sa te mai vizitez!

    ReplyDelete
  7. tre sa recunosc ca imi place cum tragi sunt curios ce aparat folosesti dar..ai talent...faci de placere sau pro?!adikk faci si bani!

    ReplyDelete
  8. Chiar asa bine arata ? Sau este mana fotografului . Oricum ar fi unghiul din care este fotografiata o face impunatoare sau chiar este ,Eu unul nu o stiu dar o admir . Avem istorie !

    ReplyDelete
  9. @ Lucian : iti multumesc. folosesc un aparat mai vechi, un Canon 30D, o fac de placere, dar daca se intampla sa castig si ceva banuti, nu refuz, pana la urma orice pasiune te costa.

    ReplyDelete
  10. @ Raul : pai ar cam fi cazul, sa incepem sa valorificam arhitectura Bucurestiului.

    ReplyDelete
  11. @ Dama fara camelii : Incerc sa duc pe portativ si bune si rele. Daca o sa vizitezi toate postarile ai sa gasesti si ce e mai "greu".

    ReplyDelete
  12. @ Sorin : Chiar este frumoasa cladirea asta. Este bine ingrijita. Am modificat si eu putin unghiul, sa ii dau alta perspectiva, dar chiar este o cladire frumoasa.

    ReplyDelete
  13. Mana ta Costine,ne incanta ochii nostri.

    ReplyDelete
  14. Gabi nu stiu cati ani ai,presupun ca esti mai mare ca mine,dar gandesti foarte prost. Tu crezi ca oamenii de la "bucale" sunt genii iar cei din provincie ...(mai bine tac)hai sa te lamuresc.Palatul Kretulescu a apartinut familiei cu acelasi nume.In perioada interbelica a adapostit Muzeul de Arta Religioasa.(perioada interbelica - perioada dintre cele 2 razboaie modiale).Din 1972 este sediul UNESCO al centrului de invatamant superior.Arata asa bine deoarece a fost renovat prin 2002/2003.Iar legat de Romania in perioada interbelica,am fost printe primele state din lume,cu ajutorul PNL-ului(decada brateasca)daca ai auzit de ea.Am fost primi in Europa in timpul comunismului in 1972,de acolo si toate lucrurile bune facute in tara noasta in acel an.Am mai fost oata primi prin 1060 si ceva,nu stiu exact spre sfarsit.

    ReplyDelete
  15. p.s. Gabi spune tu acum,te gandeai ca un "taran"din provincie stia atatea ? Ma scuzati,poate am sarit putin de la subiect dar ma lasa rece gandirea unora.(Am lasat 3 comenturi deoarece nu m-a lasat hostul lor sa postez atatea caractere.)

    ReplyDelete
  16. Odata* 1960*

    p.s.daca nu ma crezi..poti sa dai un search pe goagle.Asa fac mai toti lenesi,nedoritori de carte.(Ma refer la lucruri pe care trebuie sa le stim cu totii si iti spun ca nu am nimic cu tine,doar cu gandirea ta.

    ReplyDelete
  17. O fotografie frumoasa, a unei cladiri frumoase, amintind de alte vremuri...

    ReplyDelete
  18. Nici nu stiam de castelul acesta! Are arhitectura frumoasa!

    ReplyDelete
  19. @tictook: e o confuzie la mijloc. Cand am postat eu comentul, nu se mentiona nimic de Palatul Kretzulescu in articol. Asa ceva nu ai gasit pe Google, nu? Cand eram tanar, am facut si eu aceeasi greseala. Drept scuze, am adaugat nevinovatul in blogroll. Ia-o ca o sugestie pentru tine.
    @Costin: era bine sa pui un comment de confirmare sa nu se mai hiperventileze lumea.

    ReplyDelete
  20. @ tivktook : Intr-adevar, cand Gabi a scris acel mesaj, nu era nici o informatie suplimentara, doar titlul "Another day in Bucharest". Ca urmare a postarii lui, am adaugat cateva informatii.

    ReplyDelete
  21. @gabi : Sa fii sanatos.Ok atunci.Iar sugestia:-j...

    ReplyDelete
  22. Am un sigur comentariu specific pentru educatoarea Alice G.: l-ai vazut pe Gabi mai sus ca e cam lenes, de ce nu ai sarit sa-i zici ori sa dea google ori sa-i dai un link direct chiar tu (prima varianta ar fi fost mai buna dpdv pedagogic dar nu stim daca Gabi nu are cumva dificultati la invatare si poate chiar ar avea nevoie de suport special.

    Chiar asa de burned-out de pedagogie esti, Alice ? (Este perfect posibil, este o meserie FOARTE grea si totodata f. prost retribuita. Paste 65 % estimez din pedagogii romani de cls. 1-12 sunt burned-out. De elevii cu nevoi speciale nici nu mai vreau sa ma gandesc cine si cum are grija. Si, zi tu Alice, daca nu am dreptate, nu-i asa ca nici nu va invata CUM sa avreti grija dpdv pedagogic de elevii cu nevoi speciale la facultatile voastre de pedagogie ?)

    Cine stie ce e boala Recklinghausen fara sa dea google, mana sus !

    (m-am gandit la el ca m-am simtit vinovat ca nu l-am mentinat si pe el la mine pe blog cand am vorbit de dezvoltare, eu am pus-o pe (Tina ) Turner ca numai la prostii mi-era gandul (sau la femei abuzate), de Ricki Martin asta uitasem la faza aia:

    http://www.sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/recklinghausen-boala-a-lui_4757

    ReplyDelete
  23. P.S. E on topic, ca e vorba si de educatie, si de dezvoltare, si de UNESCO+ UNICEF= cine e barbatul lui Andreea Marin, ca am uitat ?

    OK, sorry CC, am terminat, dar am avut chiar o zi f. grae azi, de fapt o intreag saptamana f. grea, si IAR mi s-a confirmat ca artistii sunt niste traumatizati si niste isterici demonstrativi mai toti(nu tu, desigur, tu doar reusesti sa ne arati in oglinda istericul din noi !)

    ReplyDelete
  24. P.P.S. Multumesc Sfantului Stefan care mana in mana cu un rar pinguin care pare sa NU fie homosexual (lucru f. rar la pinguini) mi-au dat sfatul bun si extrem de valabil sa ma mai uit si eu in oglinda din cand in cand, macar cand ma pieptan dimineata, ca eu de obicei evit.

    ReplyDelete
  25. @ Dr. Craciun : Il numim Stefan Banica si Jr. pe sotul Andreei marin

    ReplyDelete

Atacul cu idei :