Saturday, October 12, 2013

iPhone 5S si 5C intra pe piata .RO

Gigantul american Apple va lansa la „nivel mondial”, in data de 25 octombrie, ultimele modele de smartphone-uri,  iPhone 5S si 5C. Printre multele tari in care va avea loc lansarea, se afla si România. Sa nu uitam insa ca gadget-urile au fost deja lansate in cateva tari, 9 la numar (unde s-au vandut, in primele 3 zile „doar” 9 milione de aparate),  fiind testate pe doua dintre cele mai consumatoare piete la nivel de tehnologie- SUA si China. 



iPhone 5S vine dotat cu un  procesor mai rapid, o camera mai performanta si, o inventie de fita (imi permit sa spun) un scanner de amprenta.Modelul „sarac” 5C este dotat in mare parte cu funcţiile iPhone de anul trecut, fiind imbracat intr-o carcasa din plastic, avand la alegere mai multe variante de culoareUltimele versiuni de iPhone vor „merge” pe ultima versiune a  sistemului de operare iOS, si anume iOS7.  iOS7 vine cu o interfata noua si cu cateva (mai multe) functii, printre care se gasesc  Control Center, Notification Center, functia de comanda vocala Siri si  iTunes Radio – eu o consider cea mai misto functie introdusa pe iPhine, dar disponibil doar daca ai internet pe telefon.

 iPhone 5S este disponibil în 3 culori: auriu, argintiu si gri-negru. Ca un supliment, contra cost evident, se poate opta pentru culorile bej, negru, albastru, maro si galben, al caror pret de retail recomandat este de 39 de dolari.Preturile de retail recomandate de Apple pentru iPhone 5S sunt :

·       199 dolari pentru modelul de 16 GB
·       299 dolari pentru modelul de 32 GB
·       399 dolari pentru modelul de 64 GB.

Fratele sarac, iPhone 5C este costumat in carcase disponibile in culorile albastru, verde, roz, galben, negru si alb al caror pret de retail recomandat este de 29 de dolari. Preturile de retail recomandate de Apple pentru iPhone 5C sunt:
·       88 dolari pentru modelul de 16 GB
·       199 dolari pentru modelul de 32 GB.


Sa speram ca nu vor incepe romanii sa isi deschida credite la banca pentru a cumpara un telefon mobil.

2 comments:

  1. daca ar fi venit unu' sa ne spuna ca vrea sa ne amprenteze, pe cheltuiala diverselor institutii ofc, sau a statului, toti ar fi sarit de cur in sus: "Nuuuu! Cum, sa ne amprenatti? suntem criminali????" In schimb daca e "cool" :))) toti se inghesuie sa isi procure propriul aparat de amprentare si supreveghere. nu este de ras, sau ce?! stie cineva in realitate, sau macar banuie, la ce folosesc aceste smart phone-uri de fapt? stie ca se pot loga singure la internet si alte asmemena "boboroate"...eheee, vorba cantecului: "this ain't no technological breakdown, this is the roooad, this is the roooaad, TO HELL!"

    ReplyDelete
  2. arata bine, iar specificatiile sale sunt bune, dar este foarte scump ca sa mi-l pot permite...de bani aruncati pe iphone imi pot luat 2 laptopuri sau un laptop bun care imi foloseste mai mult decat un telefon la care se aude la fel ca celelalte cand spui 'alo'

    ReplyDelete

Atacul cu idei :