Saturday, October 12, 2013

Inghetata de Ghimbir, prajita

Sunt fan ciclism, imi place sa merg pe bicicleta, dar sa si privesc la TV cursele difuzate de Eurosport. Unul dintre momentele placute este acela in care se incepe recitarea unei retete culinare specifice zonei prin care trece plutonul. Turul Frantei, Turul Italiei si Turul Spaniei au fost tururile cicliste in care Manolo Terzian ne-a tot dat retete.
Azi priveam Turul Beijingului si asteptam reteta. Cica aici nu e cu asa ceva. Cu adresa directa, pentru Manolo Terzian, pun o reteta chinezeasca.

Inghetata de Ghimbir, prajita

Pregatire : 15 minute                         
Preparare : 10 minute

Ingrediente pentru 4 persoane:

1.Pentru inghetata :
  • 400 g inghetata cu smantana
  •  5cm radacina de ghimbir    
2. Pentru aluat :
  • 120 g faina de orez
  • 150 g faina alba "000"
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri zahar pudra
  • apa minerala
  • ulei de floarea soarelui (pentru prajit)
3. Pentru decor :
  • zahar pudra
Mod de preparare :

Se pune inghetata intr-un castron si se amesteca bine cu o spatula pana cand devine cremoasa. 
  1. Se incorporeaza apoi ghimbirul curatat si ras (sau se poate pune sucul rezultat din stoarcerea ghimbirului ras). Se formeaza bile cu ajutorul lingurii pentru inghetata, se aseaza pe un platou si se pune la congelator sa se intareasca.
  2. Intre timp , prepara aluatul: cerne impreuna cele doua tipuri de faina, adauga drojdia, bicarbonatul si zaharul. Toarna apa minerala foarte rece in fir subtire, amestecand continuu cu telul pana la obtinerea unei compozitii omogene si dense, ca pentru clatite.
  3. Incinge uleiul intr-o craticioara mica, cu peretii inalti. Scufunda rapid bilele de inghetata in aluat, ca sa acopere complet. Pune-le in uleiul incins, prajeste-le, scoate-le si scurge-le. Presara-le, dupa gust, cu zahar pudra si servestele imediat.

Pofta buna si Happy Week-end. :)

8 comments:

  1. wow.... iubesc ghimbirul si imi plac toate retetele care-l contin, asa ca... as da orice sa probez reteta asta. Ma tem insa sa o pregatesc singura, zau ca nu inteleg cum se poate incorpora inghetata in aluat si apoi sa reziste prajitului in ulei incins.
    OOooo, candva cand voi avea timp suficient sa ma joc, tot voi încerca! E prima data cand aud despre asa ceva :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu am dubii cand aud de inghetata "prajita", dar se pare ca merge :)

      Delete
  2. Să ai un weekend liniștit și fain.

    ReplyDelete
  3. :) Mai intai, bine ai venit la Happy Weekend!
    E o mare surpriza.
    Eu de ghimbir am auzit dar n-am avut ocazia sa gust ceva cu ghimbir. Niciodata.
    Retetea e foarte interesante, nu-i grea dar ca si Carmen, si eu sunt usor mirata si curioasa, mai ales, cum e posibil ca inghetata sa poata fi prajita astfel. Cu siguranta e posibil. caci n-ar exista aceasta reteta.
    Si uite asa mi-am imbogatit cunostintele in materie de deserturi. :)
    Weekend placut in continuare!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nici eu nu am mai avut experiente cu ghimbir :)

      Delete
  4. Excelent! Și eu sunt fan Turul Franței, dar și-al Italiei, Spaniei, iar momentul în care se incepe recitarea unei rețete culinare specifice zonei prin care trece plutonul e printre cele mai așteptate! Îmi place mult ciocolata cu ghimbir, iar cum voi experimenta și rețeta de înghețată de aici, așa dificilă cum pare. Happy Weekend! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uite ca am facut cuiva pe plac. Sa ne spui cum a iesit :)

      Delete
  5. Wow! Si mie imi place ghimbirul si il utilizez in multe feluri de mancare traditionale. Aduce un plus de unicitate si savoare maxima la gust. Inghetata din ghimbir nu am mai gustat niciodata, doar bere :) Ma apuc si eu azi de ea, o surpriza pentru ai mei dragi :)

    ReplyDelete

Atacul cu idei :