Saturday, May 7, 2011

Schöenbrunn Zoo - Wien part II

"Der Tiergarten Schönbrunn wurde 1752 erbaut. Als einer der ältesten und schönsten Zoos der Welt, begeistert das Schloss Schönbrunn Tausende von Besuchern, die jedes Jahr dort hinkommen um eine beeinduckende Tieraustellung zu besuchen."  - multumesc pentru traducere, Carmen

The Zoo from Schönbrunn was built in 1752. Considered one of the oldest and beautiful in the world, the zoo still today captivates with its collection of animals the thousands of visitors that cross its doors every year.

Grădina zoologică din  Schönbrunn  a fost construită în anul 1752. Considerată una dintre cele mai vechi şi mai frumoase grădini zoologice din lume, cea de la Palatul  Schönbrunn încântă miile de vizitatori care vin anual acolo, prin colecţia impresionantă de animale.
Zoo plan

30 comments:

  1. Cata diferenta...de fiecare data cand merg la ZOO imi amintesc de Gradina Zoologica din orasul meu, cum animalele bietele stateau in niste custi cu gratii foarte groase. In ZOO pe care le-am vazut aici, animalele par a fi libere, li se creeaza ambientul cat mai aproape de real...

    ReplyDelete
  2. Te salut, Costin. Eu am fost la zoo doar in Piatra Neamt si in Craiova. Din ce vad in fotografii, nici o gradina de la noi nu se poate compara cu ce este acolo. Multumesc de frotografii. Zi minunata!

    ReplyDelete
  3. gradinile zoologice ma intristeaza...mi-ar placea sa existe doar rezervatii naturale in care sa triasca bietele animalute...cel putin ar avea o iluzorie libertate...
    ce ne arati tu este destul de aproape de ce spuneam eu...sper ca ai intalnit animale fericite :)

    ReplyDelete
  4. :)) daca nu scrii pe româneste, poate mai indicat era sa scrii pe germana, ca ai fost în Viena!
    Fain Koala surprins de tine, parca doarme si în secunda urmatoare cade de pe craca :D

    ReplyDelete
  5. @ Rappa_ru' : este impresionantă, noi am petrecut doar la grădina zoologică 2 ore şi 30 de minute, dar nu am văzut totul, traseul roz nu am apucat să îl vedem.

    ReplyDelete
  6. @ Lumi RO : da, erau libere, aveau un habitat nemaipomenit, păunii şi raţele erau libere prin toată grădina, te împiedicai de ele pe alei. Egretele, pelicanii şi flamingii aveau un gard înalt de 1 metru, cât să nu permită oamenilor să treacă, mai mult simbolic.

    ReplyDelete
  7. @ Tu26dor : este uriaş de impresionantă, bine organizată, totul pus la punct, aveai tot ce vrei acolo. Cei de acolo ne-au spus că ne trebuiesc cel puţin 4 ore ca să o vizităm pe toată, iar ca să vizitezi tot ce ţine de Palatul Schönbrunn îţi trebuiesc 2 zile.

    ReplyDelete
  8. @ Pandhora : acolo este un adevarat parc, pe mine m-a uimit, am mai văzut aşa ceva doar la Animal Planet, nu îmi puteam imagina că o grădină zoologică poate arăta aşa.

    ReplyDelete
  9. @ Carmen : Habar nu am germană, dar aş fi recunoscător dacă ai traduce tu textul. Dormea pe el. Şi noi am crezut că o să cadă.

    ReplyDelete
  10. Ohoo, ia uite-l pe varul meu in copac! Salut vere ce mai faci??? :D

    E misto poza, Costin!

    ReplyDelete
  11. @ Cristi : ce să facă dormea relaxat. Mi-a zis să îţi transmit salutări.

    ReplyDelete
  12. Mersi Costin! E mai relaxat decat mine. :D

    ReplyDelete
  13. @ Cristi : foarte relaxat. avea un loc bine pus la punct, bine organizat si construit.

    ReplyDelete
  14. :)) am glumit! dar daca doresti textul pe gremana, iata-l aici, cu multa placere:
    "Der Tiergarten Schönbrunn wurde 1752 erbaut. Als einer der ältesten und schönsten Zoos der Welt, begeistert das Schloss Schönbrunn Tausende von Besuchern, die jedes Jahr dort hinkommen um eine beeinduckende Tieraustellung zu besuchen."

    ReplyDelete
  15. Trebuia sa stai toata ziua, eu merg regulat la zoo si imi trebuie o zi intreaga ca sa vedem tot si sa ne jucam si cu animalele, sa le si hranim, data viitoare sa sati mai mult, nu o sa regreti.

    ReplyDelete
  16. f faina zoo din Viena, mi-a placut tare pe acolo.. si sa vezi.. nu gaseam elefacntii.. cum naiba sa nu gasesti elefantii pe intrebam, dar ce nu puteau eu sa-mi imaginez cat spatiu aveau de desfasurare numai pentru ei..

    ReplyDelete
  17. @ Carmen : eu am vorbit serios. Multam frumos pentru traducere.

    ReplyDelete
  18. @ Lumi RO : Am fi stat noi, dar mai aveam de vazut multe acolo, Muzeul Trasurilor, gradinile palatului, labirintul, fantanile, etc. Aveau semne peste tot sa nu hranesti animalele.

    ReplyDelete
  19. @ smalldot : cum naiba sa nu gasesti elefantii? Asta chiar ca e de tot rasul. fara grija, nici noi nu i-am gasit.

    ReplyDelete
  20. Thank you for visiting and commenting, Costa.

    Lovely picture of the Koala! Well done!

    ReplyDelete
  21. Foarte tare poza! Chiar ca l-ai nimerit pe Cristi cu ea! Numai bine!

    ReplyDelete
  22. Dacă-i spui Grădină Zoologică îi mânjeşti imaginea, fiindcă mulţi se gândesc la cele văzute pe la noi, prin România.E Raiul Anumalelor, nu altceva. Ai uitat să spui că, dacă închizi ochii, nu-ţi dai seama decât că eşti într-o grădină şi atât, nu miroase absolut deloc a animale.

    ReplyDelete
  23. Costin, asa trebuie sa arate o gradina zoologica. Noi in Bucuresti avem o menajerie, de fapt.

    ReplyDelete
  24. Asa este, cand spui "Gradina zoo", te gandesti la niste animale scheletice inghesuite in spatii reduse, insalubre, hranite prost, ca la noi. Din pacate, cele cateva vizite in cateva gradini zoo din tara mi-au lasat un gust amar. Poate vizita intr-un asemenea parc de afara sa-mi schimbe parerile!
    Felicitari pentru fotografie!
    O duminica placuta!

    ReplyDelete
  25. @ Alice Georgiana : Multumesc. Pai e varul lui. MI-a zis sa il salut pe Cristi.

    ReplyDelete
  26. @ Zina : da probabil, daca ne raportam la ceea ce exista la noi. Nimic nu iti da de intele ca esti intr-o gradina zoologica.

    ReplyDelete
  27. @ Cristi : in Bucuresti este o mizerie.

    ReplyDelete
  28. @ Nea Coastache : nici eu nu imi puteam imagina ca poate sa existe asa ceva. O astfel de gradina zoo. Este ca un parc natural.

    ReplyDelete
  29. Olá, passei para te dizer que o seu trabalho é muito bonito, estou encantada.
    beijo.voltarei.

    ReplyDelete

Atacul cu idei :