Friday, November 1, 2013

Trei poduri peste lume - de ASR Principele Radu al României

Lansare de gală a volumului
 “Trei poduri peste lume” de ASR Principele Radu al României


În cadrul evenimentelor ce sărbătoresc aniversarea Majestăţii Sale Regele Mihai, Casa Regală a României și Curtea Veche Publishing  vă invită luni, 4 noiembrie 2013, la o lansare de gală a volumului ,,Trei poduri peste lume” de ASR Principele Radu al României. Evenimentul are loc începând cu ora 18.30 la librăria Cărtureşti din incinta centrului comercial “Promenada” , în prezenţa Alteţei Sale Regale Principelui Radu. Intrarea este liberă.

Evenimentul de pe 4 noiembrie face parte dintr-o serie de lansări din țară și urmează celor ce au avut loc Alba Iulia, Buzău, București, Arad, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca. Curtea Veche Publishing și Casa Regală a României pregătesc și alte lansări pentru volum, următoarea având loc în Craiova pe 15 noiembrie.

Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003” a Principelui Radu al României este un jurnal „pe sărite“ în care aventura spirituală a actorului care duce texte româneşti şi străine pe meridianele (şi scenele) lumii se împleteşte cu destinul omului de stat, devenit membru al Casei Regale a României. Misiunea sa, aceea de a purta numele şi spiritualitatea românească în lume, de a fi mesager al ţării pentru reintegrarea ei în familia căreia de drept îi aparţine, lumea democratică, devine un sens şi o datorie umană, pe care o îndeplineşte cu devotament alături de întreaga Familie Regală a României.

Cele trei poduri din titlul cărții fac referire la trei treceri diferite, simultane și fundamentale în viața Alteței Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la România comunistă la lumea liberă, trecerea de la condiția de actor la cea de principe regal.

"Este o lucrare apăsat subiectivă, dar prezintă o poveste de viață destul de neobișnuită. Mă simt obligat față de societate să vorbesc despre aceste lucruri. Sfertul de secol despre care cartea vorbește mi-a oferit o sumedenie de ocazii de a fi mândru de familia și de țara mea, precum și de timpul meu. (…) Aducerea între paginile cărții a acestor gânduri este și un fel de a mulțumi pentru tot ceea ce am primit. Un personaj de film spunea, acum vreo douăzeci de ani: “Ceea ce primești la naștere este un dar de la Dumnezeu. Ceea ce faci cu ceea ce primești este darul tău către Dumnezeu” spunea ASR Principele Radu al României.

No comments:

Post a Comment

Atacul cu idei :