Friday, November 1, 2013

Cărțile copilăriei - cu Principesa Margareta și Principele Radu ai României

Principesa Margareta și Principele Radu ai României prezintă programul național de lectură Cărțile copilărieielevilor și părinților bucureșteni


Curtea Veche Publishing și Casa Regală a României continuă promovarea lecturii în rândul copiilor. Miercuri, 6 noiembrie 2013, în cadrul seriei de evenimente organizate cu prilejul zilei de naștere a Majestății Sale Regelui Mihai I, va avea loc o întâlnire de mare amploare la care ALR Principele Radu și Principesa Margareta ai României, ambasadori ai programului național de lectură “Cărțile copilăriei”, se vor întâlni cu elevii, părinții și profesorii din București. Evenimentul va avea loc între orele 14.00 și 15.00 la Sala Polivalentă C.F.R. Rapid (Calea Giulești, nr. 18, Sector 6), iar intrarea este liberă. Accesul în sală se va realiza între orele 13.30 și 13.50.

Întâlnirea va cuprinde și un spectacol de lectură coordonat de Smaranda Nicolau, pedagogul teatral ce va crea structura Cluburilor Regale de Lectură - o inițiativă a editurii Curtea Veche și a Casei Regale de a schimba obiceiurile de lectură ale copiilor pe termen lung. Tot pe data de 6 noiembrie, va avea loc și lansarea oficială a platformei online a proiectului „Cărțile copilăriei”, unde părinții, profesorii și elevii vor avea acces la numeroase resurse ce îi pot ajuta să implementeze în comunitățile lor programul de lectură.

Întâlnirilor din școli le va urma fondarea unor Cluburi Regale de Lectură pentru organizarea cărora editura colaborează cu specialiști și voluntari. 

 “Numărul cititorilor de carte a scăzut îngrijorător în România ultimelor două decenii. Tot mai puține volume ajung în mâinile copiilor și adolescenților, tot mai puține titluri se așază în biblioteca de familie a contemporanilor noștri. (…) Familia Regală a României de astăzi crede că ignorarea cuvântului tipărit între copertele cărții este o vulnerabilitate a națiunii și a patriei. Părinți, aduceți cartea aproape de copiii voștri! Așa cum au nevoie de iubire, de soare și de familie, cei mai mici români au nevoie de cărți, pentru a se întregi, ca oameni.” (ASR Principele Radu al României)

2 comments:

  1. O idee buna. Dar oare cati parinti isi permit sa cumpere carti pentru copii, avand in vedere ca alocatia este de 40 lei?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da este destul de greu. Cati dintre parinti fumeaza sau consuma alcool de 30 lei pe luna ?

      Delete

Atacul cu idei :