Tuesday, May 15, 2012

Kempes - back on stage

Fanii Ovidiu Kempes au motiv de bucurie. Vama Veche, 5 august 2012, concert  Kempes si trupa Rezident EX.

Comunicat de presa despre colaborarea Kempes - Rezident EX :
"Ovidiu Ioncu-Kempes se întoarce pe scenele românești cu un supergrup format din instrumentiști care au scris istorie în rockul românesc și rockul internațional.
Ideea înființării supergrupului REZIDENT EX a apărut atunci când compozitorul și chitaristul Tavi Iepan, fondator al grupului Cargo și Adrian Popescu, chitarist al aceluiași grup la începutul anilor 90, se reîntâlnesc, într-un club, din Arad, cu Simona Ioncu care îi anunță că soțul ei, nimeni altul decât Ovidiu Ioncu-Kempes, vocea-emblemă a formației Cargo, își dorește să se întoarcă pe scenă.
Proiectul unui supergrup din care să facă parte unii dintre cei mai buni muzicieni români, risipiți în cele patru zări, dublată de plăcerea de a cânta din nou acasă, a prins repede contur și astfel au început înregistrările pentru un album. El conține piese compuse de Tavi Iepan, unele dintre ele devenite hituri (Povestiri din gară, Brigadierii, Buletin de știri), altele complet necunoscute marelui public (Catedrala sufletului, Închis, caz de boală, Camera viselor, Fotografia, Oglinda, Iarna) și va reprezenta desprinderea definitivă de perioada Cargo.
În paralel, pentru a marca acest nou început, Tavi Iepan lucrează al cel de-al doilea album al supergrupului REZIDENT EX, cu piese noi, compuse special pentru vocea lui Kempes, la care își aduc contribuția toții membri acestui supergrup.
Trupa respiră aerul și istoria rockului timișorean și a locurilor în care componenții acestui supergrup spectaculos trăiesc astăzi: Adrian Popescu (chitară, inginer de sunet, absolvent S.A.E.) la Paris, Christian Podratzky (bass), la Berlin, Florin Cvasa (percuție), la Timișoara, Ovidiu Ioncu - Kempes (voce), la Brisbane, Tavi Iepan (chitară) la Hamburg.
Toți acești muzicieni au făcut parte, de-a lungul anilor, din formații care au scris istorie în rockul românesc: Progresiv TM, Pro Musica, Cargo, Neurotica, Metamorf, Abra, Impact. Lor li se adaugă chitaristul german Matthias Lange, pe care prietenia cu Tavi Iepan l-a convins să vină să cânte în România.
Supergrupul REZIDENT EX vă dă întâlnire pe 5 august la Vama Veche, când va avea loc primul său concert în România, în cadrul festivalului Folk You, organizat de Mișcarea de rezistență. Trupa va rămâne în țară până la sfârșitul lunii septembrie și vă va ține la curent, la momentul potrivit, cu toate informațiile legate de celelalte concerte pe care le va avea în această perioadă."

sursa foto : aici

2 comments:

  1. Cum o sa poata merge înainte o trupa împrastiata peste tot în lume?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asta m-am intrebat si eu, in sinea mea. Un lucru insa ma bucura, ca vor canta impreuna. Va fi destul de greu sa se reuneasca la concerte, dar sa nu lucreze impreuna.

      Delete

Atacul cu idei :