Saturday, February 8, 2014

Heineken | The Odyssey

Rare sunt momentele in care ma uit la televizor la altceva decat desene animate si Eurosport (din ce in ce mai rare si acestea). Intr-unul din aceste momente am vazut o reclama la Heineken. Dementiala. Plina de viata si de optimism. Ce conteaza ca pe la noi e mijlocul iernii, cand vezi reclama asta ti se face pofta de o bere rece. De ce reclamele de la Heineken sunt cele mai bune, chiar si decat cele de la Carlsberg (al caror slogan mi se pare perfect)?

 Am incercat, atat cat ma pricep, sa gasesc "mici detalii"  : primul il constitue (in raport cu reclamele de pe la noi) finantarea. Daca ai un brand trebuie sa stii ca publicitatea costa, sa faci ceva de calitate costa. Scenaristi, regizori, operatori imagine, editori imagine etc. etc., toti acestia sunt oameni bine stimulati financiar de catre firma de publicitate angajata sa produca un spot, costuri care se regasesc, logic, in costul final al produsului.

Reclama in sine te atrage, are umor, mister, actiune, dar si o posibila idila. Capitanul controleaza tot ce misca pe vasul sau, ochiul sau agil ne aduce in fata mesajul reclamei : sunt mai multi, dar fiecare este legendar in felul lui, deci nu il poate impiedica nimeni sa joace intr-o reclama, se va gasi ceva si pentru el.

Cel mai important "detaliu" pentru un brand este comunicarea. O comunicare buna inseamna clienti, fani, simpatizanti, etc. Cum Romania este in top la baut bere nu se putea sa nu se faca si la noi o astfel de campanie. S-a apelat la 4 barbosi in ai bloguitului, 4 "voci" puternice in online Manafu, Andi Moisescu, Chinezu si Cosmin Tudoran, pentru o promovare cat mai buna a campaniei. Baietii au facut treaba buna. Ii asteptam sa si cante.

In concluzie, comunicarea excelenta, reclama la Heineken geniala. Ma duc sa imi iau un Carlsberg.





sursa foto : aici

2 comments:

  1. waw!! sa vezi ce-o sa creasca acum consumul de bere...de fapt in vara...si e pe bune, ca romanului ii place berea!

    ReplyDelete
  2. eu pe langa Eurosport si bineinteles desenele animate, ma mai uit seara (in general) pe Discovery!! Sunt documentare din care se poate invata cate ceva!

    ReplyDelete

Atacul cu idei :