Sunday, October 16, 2011

Sex and Drugs - Life in Pictures 12

Asa cum au remarcat majoritatea celor care au fost in vizita, tema pe care eu o propusesem nu era pentru duminica. Fiecare este liber sa POSTEZE ce doreste sau sa COMENTEZE ce doreste, nu IMPUN eu o tema. O Zi frumoasa.

























41 comments:

  1. Imi pare rau, eu imi pregatesc articolele cu cateva zile inainte... Si nici nu cred ca e bine sa ne uniformizezi si sa ne reduci la o singura tema. Varietatea e mai atragatoare.
    De fapt tu ai propus aici doua teme foarte serioase, care s-ar trata mai bine prin declansarea unei dezbateri decat prin fotografii. In ambele cazuri, se face prea putin, atat in familie, unde subiectele sunt ignorate sau "de rusine" (primul), cat si in societate. Scoala face aiurea, dupa ureche, educatie sexuala si antidrog, mai face cate un ONG cate o campanie la cateva licee din Capitala si imparte niste prezervative si...cam atat.

    ReplyDelete
  2. Trebuie introduse pedepse mai aspre in cazul traficantilor de droguri. De asemenea comertul "etnobotanicelor" ar trebui interzis.

    ReplyDelete
  3. Rămân, pentru moment, la blândeţea lumii şi nu la exacerbările ei ...
    Bună dimineaţa, Costine!

    ReplyDelete
  4. Costine... intr-o zi frumoasa de duminica in care mintile si ochii ar trebui sa-si gaseasca putina pace si liniste, tu ne "bombardezi" cu asa ceva :). Uite, creeaza-ti o rubrica pentru alta zi cu dezbateri - parerea mea - sunt sigura ca toti avem ceva de spus, si daca mai putem ilustra si prin fotografie (bun exercitiu de imaginatie), cu atat mai bine. Dar, sa lasam duminica in pace, please!
    (Sper sa nu te fi suparat cu ce am scris, este doar o parere. Oricum, fotografia ta mi se pare ilustrativa, atat compozitia, cat si cromatica sunt numai bune pentru ce ai propus). Toate bune!

    ReplyDelete
  5. Asocierea lor mi se pare o greseala enorma, si spun asta pentru ca asimilarea informatiilor se face intr-un mod eronat ( ma refer la aconsumatori) Substante halucinogene se consuma de cand e lumea, dar cu restrictie si numai in anumite momente, fiind unele din "leacurile vracilor" In lumea moderna ele sunt prezentate in filmele americane ca si stimuli erotici, dar consumul lor in exces, ca orice exces, dauneaza, tragand o alta linie a vietii acelui consumator..Ca orice alte "lucruri rele", tine de fiecare in parte sa decida pentru el, dar o legislatie sanatoasa, ar impiedica consumul in exces de anumite substante daunatoare chiar letale..
    Asocierea sexului cu drogurile mi mi se pare eronata, doar daca nu consideram vinul rosu sau ciocolata drog.

    ReplyDelete
  6. Ce este mult...strica.
    Dar o intentie buna, niciodata .
    O zi buna !
    >:D<

    ReplyDelete
  7. Drugs and unprotected sex - typical of the modern temptations and both life-threatening.
    Drugs enrich criminals, unprotected sex damage the rest of many people's life.
    Young men drink energy drinks, use viagra and they think they are bigger and stronger than life. How stupid.
    But.
    Happy Sunday to you!

    ReplyDelete
  8. sunt de fapt doua teme si cred ca fiecare in parte ar merita multa atentie...
    Ana / Poze din jur a venit cu o sugestie foarte buna si eu sunt de acord cu ea...

    ReplyDelete
  9. La sugestia, si remarca, pe buna dreptate, ca azi e duminica, am renuntat la discutia pe care o propusesem.

    ReplyDelete
  10. @ ZIna : eu nu am incercat sa impun o tema, nu pot face asta. Am incercat doar sa aduc in discutie o tema delicata.
    Educatie sexuala in scoli? Exista?

    ReplyDelete
  11. @ Ana/Poze din jur : ok am inteles, e duminica, o zi i care ar trebui sa ne relaxam, ai dreptate. Nu-i suparare, atata timp cat oamenii discuta nu se insulta.
    O duminica frumoasa. Ignora mesajul transmis de mine prin postarea asta.
    Te salut.

    ReplyDelete
  12. @ Ganguritu : cand am spus consum de droguri, m-am referit strict la clasa sociala care se afla sub limita decentei in ceea ce priveste conditia sociala si materiala.
    Sunt consumatori impinsi la un gest extrem si sunt consumatori care o fac constienti fiind, vezi lumea buna, copii de bani gata, oamenii foarte bogati, care dupa ce si-au cumparat si avion, nu mai au ce face.
    Corect, totul pleaca de la decizia fiecaruia, in ceea ce il priveste

    ReplyDelete
  13. De cand cu eytbnobnotyabnicele.. :) Vai de mine.. am probleme cu tastatura :) revmibn dupa ce-vmi cuvmpar altya :))

    ReplyDelete
  14. Temă vastă... și sensibilă. O duminică senină! :)

    ReplyDelete
  15. Aşa-mi trebuie dacă nu te-am vizitat de dimineaţă, m-a păcălit articolul tău cu "Black and Hot" şi pregătisem ceva pe tema aceea.
    Şi la această temă ar fi multe de spus. Poate că ar fi mai potrivită o mică dezbatere decât o temă pentru fotografi, părerea mea.
    Dar este duminică, haideţi să ne simţim bine!

    ReplyDelete
  16. Gata, am tastatura noua :)
    De cand cu etnobotanicele tot mai multi tineri isi permit aceste droguri si isi distrug viata fara sa realizeze. Trist! :(
    Duminica frumoasa!

    ReplyDelete
  17. mult prea adanci temele pentru o duminica in care toti spera sa se relaxeze....cred ca ar fi fost bine sa le iei separat, pentru ca fiecare e speciala ...probabil ca o sa le reiei vreodata...

    duminica placuta sa ai :)

    ReplyDelete
  18. In jumatatea a doua Zina are dreptate: sexul si medicamentele (cred ca de fapt asta vroiai sa spui) sunt domenii diferite. Deespre sex sa vorbeasca altii. Medicamentele din pacate sunt deseori necesare, pentru unii chiar vitale. N-as fi vrut sa o fac dar sunt în masura sa spun asta în cunostinta de cauza.

    ReplyDelete
  19. In primul rand etnobotanicele trebuie interzise! Atatia tineri mor din cauza acestor droguri ”sub acoperire” si nimeni nu face nimic. Nu conteaza decat profitul pe care il obtin proprietarii acestor magazine ”cosmetizate” si din care ”alesii” isi iau si ei partea lor!

    ReplyDelete
  20. Initial, am renuntat sa particip, nu fiindca nu e o tema interesanta, dar nu am nimic in folderele fotografice, ce s-ar potrivi ... Daca ne dai o tema, Costin, anunta-ne din saptamina anterioara. Asa vom avea timp, sa ne pregatim.
    Multumesc, de gazduire ! Numai bine !

    ReplyDelete
  21. Grele teme ai ridicat!Serioase și netratate cum se cuvine din partea forurilor care ar trebui să se ocupe de ele!Orice inițiativă, orice faptă care face fie și cel mai mic serviciu acestor două probleme delicate este binevenită și lăudabilă!

    ReplyDelete
  22. daca ai timp/chef si o poza 'roz' cu orice subiect ce ne face mai veseli, te invit la lunea mea roz

    ReplyDelete
  23. Buna dimineata! Sper sa nu fie o problema faptul ca eu de regula am sa aleg poze vesele... Ma gandesc ca macar blogul sa fie tot "roz". :)
    O saptamana frumoasa iti doresc!

    ReplyDelete
  24. ...sex and drugs have taken many lives...

    ReplyDelete
  25. Re. asociere: ma gandeam ca ganguritu are oarecare dreptate, titlul trebuia sa fie "Dragostea si Drogurile", Sexul fiind ceva oarecum mai complex.

    ReplyDelete
  26. ...mai complex din punct de vedere psihologic, neurologic, hormonal, social, etc., adica nu are legatura, ca drogurile si dragostea, doar cu centrul risk/reward, ci, in afara de acest motor destul de simplu, mai este invaluit si de niste cutume sociale, ritualuri, tabuuri, sacralizat, etc., deoarece el in fond reprezinta totusi mijlocul scopului omenirii pe Pamant, care este cea de supravietuire de specie.

    ReplyDelete
  27. Plus ca neurofiziologie atractia sexuala are o arie diferita de indragostire (cea a indragostirii fiind comuna cu cea a dependentei de cocaina), desi exista, bineinteles, cai batatorite intre ele:

    http://articles.cnn.com/2007-02-14/health/love.science_1_scans-caudate-amygdala?_s=PM:HEALTH

    Concluzia: titlul trebuie schimbat neaparat in "Dragoste si Droguri", iar pt. Sex nu e necesar sa deschizi un capitol separat, deoarece Arta (incl. foto) = despre Sex oricum in general

    ReplyDelete
  28. P.S. Voiam sa clarific ca Arta este doar unul din felurile de a vorbi despre Sex, altul e Religia care ne vorbeste despre Sex ca metoda poetica si etica si destul de ritualizata pt. indeplinirea unui anumit scop, Politica se chinuie si ea sa mai aduca aminte despre el in feluri noi care sa fie cat de cat utile promovarii agendei proprii, Filozofia, mai ales aia Orientala, dar si aia legata de teoriile Feminismului contemporan, Medicina, Biologia, etc, adica multe discipline prezinta destule aspecte variate si diverse perspective despre Sex. Nu stiu daca matematica vorbeste prea mult despre Sex in mod direct, dar sunt sigur ca studentii de la MIT or avea ceva idei de schimbat cu aia de la Princeton si despre posibile aplicatii de viitor utile omenirii in legatura si cu Sexul !

    ReplyDelete
  29. Va rog sa retineti ca eu fac acest efort sustinut pe acest topic nu pentru ca as fi super-interesat de Sex (ca recunosc ca sunt, la fel ca mai toata lumea care are intre aprox. 16 si probabil 126 de ani), si nici din cauza ca sunt, (dupa cum am recunoscut prin diverse locuri), un Addict al Indragostirilor aducatoare de hit-uri dopaminergice repetate, ci din motive etice de a sustine in continuare politica externa a Vaticanului re. promovarea casatoriei in randul tinerei generatii din lumea culturala iudeo-crestina, unde este in prezent oarecum amenintata tocmai din necunosterea acestor distinctii importante dintre:
    a) Indragostire (dopamina la centrul comun cu cocaina),
    b) Dragostea comun obisnuita sot-sotie sau, in special, in zilele noastre concubin-concubina (oxitocina pe termen mai lung, max. aprox. 2 ani),
    c) celelate feluri de Dragoste (parinte-copil, si alelalte bazate pe Virtuti care ar cam trebui sa dureze cat timp nu devii dement),
    d) Sex (in continuu esential toata viata pt. 99 % din omenire, nu neaparat aceeasi 99 % reprezentati de miscarea Occupy Wall Street, cu 1 % derogare pt. cei cu orientarea sexuala numita asexuala).

    Deci, desi sentimentul de rejectie/abandon resimtit daca te inseala vreun sot/sotie sau concubin/concubina cu care te-ai aliat in mod imatur bazat pe indragostirea la centrul de cocaina, sau si mai imatur la nivelul centrului raspunzator de simpla atractie sexuala, poate durea acut temporar tot la nivelul ala de cocaina, dar NU trebuie sa influenteze dragostea pe termen lung bazata pe Virtute/Etica intre doi parteneri asiociati intr-o casatorie pornita pe baze mature la ambii.

    Deci, casatoriile, in mod principial, NU trebuie formate pe baza indragostirii la nivel de centru de cocaina, nici la nivelul ulterior de oxitocina ale carui conditii pot fi create de o anumita perioada de schimb de relatii sexuale de mai lunga durata, ci trebuie, astfel incat sa fie cat mai stabile si de durata si solide, (chiar daca initial POT/AU VOIE sa includa o atractie complexa de tip atractie sexuala + dopamina indragostirii la centrul de cocaina, ca doar asa e modern romantic, deoarece si eu, ca Addict de indragostire inteleg romantismul clasic si-mi tot fac scuze cu el ca sa-mi prelungesc Addictia, desi pana chiar si eu inteleg ca acum traim intr-o epoca neo-realista si nu una romantica), totusi aceste casatorii mature TREBUIE sa se bazeze pe anumite Virtuti (o Etica impartasita de comun acord de doi parteneri maturi, care poate include si interesul, ca nu e nimic rau in asta). (Si e OK sa utilizezi si matchmaker, dar sa fie unul real, nu ala de pe Internet, ca ala habar n-are despre ce e vorba.)

    Si astfel nu se vor mai crea drame si divorturi aiurea si toata lumea va fi mult mai fericita si mai linistita daca stati un pic si cititi si voi ce mai zice pe wikipedia si pe Google, cum fac eu acum in mod organizat, de ma chinuiesc sa va explic si voua aici, desi nu am nici un talent educativ.

    ReplyDelete
  30. Sfat de tip just in case pt. aia care au apucat deja sa se casatoreasca fara sa stie chestiile astea: urgent de efectuat urmatoarea tema intre soti: citit in pat amandoi unul alaturi de altul de pe laptop despre ce zice Aristotel pe Google (vezi site-ul de Filozofie de la Stanford), si pe Wikipedia despre Virtuti si Etica, si apoi puneti-va intrebari unul altuia ca sa va verificati reciproc ce ati inteles si cum poate fi asta aplicabil pt. a nu divorta in viitorul apropiat.

    ReplyDelete
  31. Droguri? ...mai bine ma lipsesc!

    ReplyDelete
  32. Thanks for sharing this wonderful article.
    Latest Naija Music

    ReplyDelete
  33. I have been using this app Swords and Souls Mod Apk : and downloaded and playing it regularly.

    ReplyDelete
  34. Great site! I like it Also check the new uk lottery result is all about the recent result.thunderball results tonight

    ReplyDelete

Atacul cu idei :