Saturday, October 8, 2011

Nubian mask

This is a nubian mask, I bought it from a Nubian village, Egypt.




















Nu uitati, ca la miezul noptii se lanseaza provocarea Life in Pictures. Un nou tren ne asteapta sa calatorim prin lumea Frumosului.

5 comments:

  1. ma duce cu gandul la un tatuaj laborios....
    imi plac tatuajele :)

    ReplyDelete
  2. Am o cunoştinţă afară, colecţionar şi el de mărci poştale, dar şi de artă africană. Mi-a trimis o sumedenie de fotografii cu obiecte care pur şi simplu m-au lăsat cu gura căscată.
    Poate la anul reuşesc să ajung la el într-o vizită...

    ReplyDelete
  3. Prefer o astfel de masca, decat masca omului fericit.

    ReplyDelete
  4. Imi place masca asta, mi se pare o masca de om echilibrat, si totodata am impresia ca este o masca pt. uz predominant profesionist, si nu artistic.

    In alta ordine de idei, niciodata nu am inteles de ce pe unii medici ii fascineaza arta africana. De cate ori mi s-a intamplat sa intru in vreun spital sau clinica, indiferent de continent, (am vizitat pana acum Asia, America de Nord, Europa, si Australia), mereu mi s-a intamplat ca atunci cand a trebuit sa intru in diverse birouri de medici, (din fericire, de cele mai multe ori, in interes de serviciu), sa dau inevitabil peste unul sau chiar mai multi medici, (de obicei de sex masculin), carora le place arta africana, si au in acele birouri tot felul de statuete, masti, cutiute decorate, oase de fildes, etc. Nici macar nu depinde de specialitate !

    Poate gasesc pe cineva care cunoaste mai multe despre medici sau obiceiurile lor sa-mi explice si mie chestia asta.

    ReplyDelete

Atacul cu idei :