Tuesday, October 18, 2011

Copacul Meu

Cand eram mic, tatal meu imi tot repeta o vorba : ca sa te simti implinit ca om, trebuie sa cresti un copil, sa plantezi un copac si sa ajuti la saparea unei fantani. Inca ma mai ghidez dupa aceasta vorba, primita de la parintele meu.
Ceea ce vedeti mai sus este o invitatie la plantat copaci in parcul Izvor. Stiu ca va fi frig, ca ora 10:30 dimineata este ora de trezire a multora dintre noi, dar este un sacrificiu pe care trebuie sa il facem cu totii, macar odata in viata noastra pamanteana.
Asa cum natura plateste un pret pentru ca ne suporta, tot asa si noi trebuie sa platim pentru a o ajuta sa se regenereze. Pretul uni copac va fi de 24 lei, pret pe care, personal, il consider aproape inexistent de mic. In loc sa fumezi doua pachete de tigari, in loc sa mananci o pizza, poti cumpara un copac.
Iata ce spun organizatorii, Copacul Meu.ro : "acest pret include urmatoarele costuri: un copac ornamental de 1-2 metri, costul transportarii lui pana in Parcul Izvor, diploma de voluntariat si un minighiveci drept recompensa. Noi ne vom ocupa impreuna cu persoanele de la ALPAB de udarea si ingrijirea copacilor. Am gasit cateva persoane sufletiste care au fost de acord sa ne doneze arbori din propria pepiniera. Banii primiti din donatii ii vom folosi in principal pentru asigurarea transportului."
E voi fi acolo, voi face si cateva fotografii, voi filma cateva cadre si sper sa pot vorbi si cu organizatorii, astfel incat sa pot posta pe blog tot ce se va intampla acolo. Va astept si pe voi.

6 comments:

  1. Felicitari ptr initiativa !!!
    Sunt sigura ca voluntari vor fi ! Spor sa aveti

    ReplyDelete
  2. felicitari Costin...nu o sa spun ca voi fi acolo pentru ca in mod sigur nu va fi asa...dar sunt la fel de sigura ca aceasta actiune va avea succes...asteptam sa vedem fotografii :)

    ReplyDelete
  3. Am plantat si eu un castan, acum cativa ani, in gradina din fata blocului meu. Privesc cu drag, in fiecare an, cum coroana i se rotunjeste si crengile-i devin tot mai puternice. Verdele lui primavara imi bucura sufletul.

    Felicitari pentru initiativa! :D

    ReplyDelete
  4. Frumoasă iniţiativă. Ar fi excelent dacă campania s-ar extinde.

    ReplyDelete
  5. minunate lucruri se pun la cale...asa da! nu voi fi acolo , ca nu am cum, dar asa activitati trebuiesc facute tot mai des! seara faina!

    ReplyDelete
  6. Iti multumim foarte mult pentru sustinere si te asteptam cu drag pe 22 octombrie.

    ReplyDelete

Atacul cu idei :