Monday, May 23, 2011

Belvedere Palace II

Palatele Belvedere (Superior şi Inferior) au fost construite între anii 1700 şi 1725, după un proiect al arhitectului Johann Lucas von Hildebrandt şi erau menite să devină reşedinţa de vară a prinţului Eugene de Savoy, dar de fapt doar palatul inferior a fost folosit cu acest scop, Belvedere Superior fiind folosit pentru recepţii oficiale, menite să consolideze popularitatea prinţului.

Saturday, May 21, 2011

K.K. Hofburgtheater

K.K. Hofburgtheater este cel mai vechi teatru din Viena si prima cladire monument care a fost electrificata. A fost ridicat la cererea Mariei Theresa de Austria, care dorea ca in apropierea palatului sa fie un teatru.
In acest teatru au avut loc premierele a trei opere ale lui Mozart : Die Entführung aus dem Serail (1782), Le nozze di Figaro (1786) and Così fan tutte (1790).












Friday, May 20, 2011

Români Frumoşi 5

 Am început aici un mic "serial" numit Români Frumoşi, care acum a ajuns la episodul 5. Să descoperim români frumoşi, frumoşi prin valoarea lor. Eu propun aici să descoperim români a căror valoare nu este apreciată aşa cum ar trebuii, care nu sunt ajutati să progreseze. Sper să îmbrăţişaţi această idee şi să postaţi şi pe blogul vostru un astfel de îndemn.
   Azi vreau să aduc în prim plan o medaliată cu aur la Olimpiada Mondială de Matematică de la Bremen, Germania 2009 , azi vreau să o apreciem pe Mădălina Persu
   Mădălina a fost acceptată la universităţi de renume din Statele Unite,  în martie 2009 fost admisă la Massachussets Institute of Technology,  iar în aprilie la Princeton şi Harvard. A ales să studieze la Harvard, unde a fost admisă cu bursă completă, respectiv 54.000 de dolari pe an.
   Ce face statul român pentru a susţine astfel de elevi? Ce le poate oferi România astfel încât să îi determine să se întoarcă în ţară după anii petrecuţi la universităţile din străinătate?
   Astept de la voi 3 soluţii care ar ajuta învăţământul românesc să ofere condiţii prielnice de studiu acestor elevi.
   Deasemenea aştept şi 3 moduri de a-i stimula să se întoarcă în România.

sursa foto aici

Monday, May 16, 2011

Pope Benedict XVI

În scurta vizită la Viena, am vizitat si muzeul figurilor de ceara, Madame Tussauds. Aceasta este reprezentarea în mărime naturală a Papei Benedict al XVI-lea. 

Wax Museum, Madame Tussauds, Vienna

Sunday, May 15, 2011

Flamingo

Pentru că adorm pe tastatură, vă rog să scuzaţi lipsa de informaţii, dar revin cu ele luni dupămasă. Tot atunci am să postez fotografia de azi.

 

Români Frumoşi 4

   Aşa cum anunţam, vineri trebuia să postez la acest serial un nume din tenis. Pentru că am fost plecat 3 zile în Bulgaria, nu am mai postat. Drept urmare, revin.
   Am început aici un mic "serial" numit Români Frumoşi, care acum a ajuns la episodul 4. Să descoperim români frumoşi, frumoşi prin valoarea lor. Eu propun aici să descoperim români a căror valoare nu este apreciată aşa cum ar trebuii. Sper să îmbrăţişaţi această idee şi să postaţi şi pe blogul vostru un astfel de îndemn.
  Azi vreau să aduc în prim plan o sportivă nemaipomenită, campioană la turneul junioarelor  la Roland Garros. Să o apreciem pe Simona Halep.
   La turneul junioarelor de la Roland Garros, Halep a fost desemnată cap de serie numărul nouă. În primul tur a învins-o pe Charlotte Rodie, 6–4, 6–1, apoi pe daneza Karen Barbat 6–3, 6–1. În turul trei, Halep a trecut de a cincea favorită, Jessica Moore, 6–0, 6–1 pentru ca în sferturi să o învingă pe Xenia Lîkina cap de serie numărul 13, cu 6–1, 6–2. În semifinale, Halep a trecut de a doua favorită,Arantxa Rus 6–3, 7–5, pentru a câștiga apoi o finală 100% românească, scor 6–4, 6–7(3), 6–2 în fața celei de-a 10-a favorite, Elena Bogdan.
   La televizor apareau apoi ştiri legate de Simona, facând referire la mărimea sânilor, în nici un caz la cariera ei, la cum a început să joace tenis, sau ce ar trebui să facem dacă vrem să ne ducem copii la tenis.

sursa foto aici.

   Daca vrei sa incepi sa joci tenis sau esti deja un jucator impatimit sa alegi o racheta de tenis inseamna o decizie destul de importanta.
   Alegerea corecta a rachetei de tenis este un pas foarte important pentru orice jucator de tenis.
   Sa vedem care sunt sriteriile dupa care sa alegem o racheta de tenis.

1. Marimea manerului
  
Cea mai buna metoda de a alege manerul potrivit este ca in distanta dintre degetul mijlociu si podul palmei sa incapa cat mai exact indexul mainii in care nu tinem racheta.
   Daca cumva aveti palma intre marimi alegeti manerul mai mic, pentru ca aveti posibilitatea sa ii ajustati circumferinta folosind un overgrip.

2. Dimensiunea capului rachetei.
   Aceasta trebuie aleasa in functie de nivelul de joc pe care il avem.
   Rachetele “oversize” au suprafata intre 105 si 130 de inci. Acestea sunt ideale pentru incepatori pentru ca punctul de lovire (sweet spot) este mai mare. Ofera un spin mai accentuat si propulseaza mingea cu viteza mai mare la o forta de lovire mai mica.
   Rachetele mid-size ( cap mijlociu ) sunt cuprinse intre dimensiunile 95 si 105 inci. Capul rachetelor cu suprafata mai mica ofera o mai mare stabilitate si manevrabilitate. Este nevoie de experienta si forta mai mare pentru a ne simti confortabil cu o astfel de racheta.

3. Greutatea rachetei
   La o racheta de tenis este important sa luam in considerare balansul pe care aceasta il ofera.
   Jucatorii care prefera sa joace mai mult de pe linia de fund prefera sa foloseasca rachetele cu centreul de greutate orientat spre cap. Cei care avanseaza mai des la fileu vor alege o racheta cu greutatea orientata spre maner.
   Rachetele din aceasta a doua categorie sunt mai prietenoase cu bratul si ofera un control sporit.

4. Tensiunea in racordaj.
   Rachetele cumparate din magazinele de profil, la modelele mai ieftine vin in general gata racordate cu o tensiune medie. De preferat ar fi sa inlocuim racordajul si sa alegem o tensiune care ni se potriveste.
   Modelele pro se gasesc in general fara racordaj, tocmai pentru ca cei care aleg aceste rachete prefera sa isi “personalizeze” tensiunea si modelul racordajului.
   Tensiunea mai mare ( 26 de kg si mai mult ) aduce control si manevrabilitate mai bune insa ceva mai putina putere.
   Tensiunea mai slaba ne ofera o putere mai mare a loviturii, dar un control ceva mai scazut.

5. Pretul.
   Daca ne gandim sa jucam tenis des si luam aceasta activitate in serios, pretul nu ar trebui sa reprezinte un impediment.
   Daca intentionam sa jucam ocazional sunt potrivite si rachetele pe care le gasim in supermarket sau chiar mai bine, rachete profesionale second-hand.
   Atat despre racordaj cat si despre celelate caracteristici ale unei rachete de tenis sunt multe de discutat. Insa am incercat sa oferim cateva generalitati pentru cei care vor sa inceapa sa practice acest sport. Pe masura ce vor avansa si pretentiile asupra rachetei vor creste.



The Prater Park - Vienna

Pentru ca blogger a facut o mare gafa, dupa parerea mea, pentru ca nu si-a protejat serverele, reiau postarea de joi.
 

Aceasta postare a fost Alegerea Sophiei.

Wednesday, May 11, 2011

Upper Belvedere Palace - Vienna

Palatele Belvedere (Superior şi Inferior) au fost construite între anii 1700 şi 1725, după un proiect al arhitectului Johann Lucas von Hildebrandt şi erau menite să devină reşedinţa de vară a prinţului Eugene de Savoy, dar de fapt doar palatul inferior a fost folosit cu acest scop, Belvedere Superior fiind folosit pentru recepţii oficiale, menite să consolideze popularitatea prinţului.






















Cu drag pentru Pandhora. I-am promis imagini în care să fie prezent şi cerul vienez.
Următoarea postare va fi Alegerea Sophiei.

Tuesday, May 10, 2011

Nature History Museum Vienna

Un alt loc frumos din Viena îl reprezintă Muzeul de Istorie Naturală (Naturhistorisches Museum). Construit între 1872 şi 1881 de către arhitecţii Gottfried Semper şi Karl von Hasenauer,  adăposteşte colectii din diferite domenii : geologie, paleoontologie, botanică, zoologie şi cea mai veche colectie de mineralogie din Europa.

Monday, May 9, 2011

Butterfly House

  Unul dintre cele mai frumoase locuri din Viena, este Casa Fluturilor. Un habitat natural, reprodus într-o încăpere imensă. Căldura şi umiditatea din acea încăpere ar fi singurele impedimente de care ne-am lovit, dar trebuie să se asigure climatul necesar fluturilor.
  Îmi pare rău că nu ştiu cum se numesec fluturii din fotografii şi sper să vă placă.


Schöenbrunn Zoo - Wien part III - Porcusor de Guineea

Have a nice week: Cristi, Irina Comba, Carmen, , Lillee, Angi, Sorin, Raul, Se-Cret, Mordechai, Ada Pavel, Achilianu, Bogdan Vasiliu, Nea Costache, Teo Negura, Umograf, Tictook, Lumi ROSchtiel, Sophie, Gabi Rotaru, Dan Vaideanu, Alice Georgiana, Carmen Negoita, Fetitza Junglei, Nice, Dianna, Gabriela Elena, Alicee, Red Sky, Ana Maria Stroescu, C.L.M., Zina, Dama Fara Camelii, Alina, Calin Hera, Camelia Bucur, Robintel, Victor, Cartim, Pandhora, Lukluk, Gabriela Neagu, Wind, Miki, AnnyA, Geanina, Bianca Dobrescu, Baltazar72, Diversediversificate, Povesti cu Sophie, Lia Lia, Tu26dor, IULISA, FataCareAducePloaia, Florin Morosan, Nicolae Nicu, INCERTITUDINI, Cafeauata, Acuarele, Aurora Georgescu, Fly2Sky, Andreea Cristache, OFZ, Altcersenin, CELLA, Ana Marin, NwRadu, Rappa_ru', Gabriela Ilies, Lucian Fotograf,

Saturday, May 7, 2011

Schöenbrunn Zoo - Wien part II

"Der Tiergarten Schönbrunn wurde 1752 erbaut. Als einer der ältesten und schönsten Zoos der Welt, begeistert das Schloss Schönbrunn Tausende von Besuchern, die jedes Jahr dort hinkommen um eine beeinduckende Tieraustellung zu besuchen."  - multumesc pentru traducere, Carmen

The Zoo from Schönbrunn was built in 1752. Considered one of the oldest and beautiful in the world, the zoo still today captivates with its collection of animals the thousands of visitors that cross its doors every year.

Grădina zoologică din  Schönbrunn  a fost construită în anul 1752. Considerată una dintre cele mai vechi şi mai frumoase grădini zoologice din lume, cea de la Palatul  Schönbrunn încântă miile de vizitatori care vin anual acolo, prin colecţia impresionantă de animale.
Zoo plan

Friday, May 6, 2011

Români Frumoşi 3

  Am început aici un mic "serial" numit Români Frumoşi, care acum a ajuns la episodul 3. Să descoperim români frumoşi, frumoşi prin valoarea lor. Eu propun aici să descoperim români a căror valoare nu este apreciată aşa cum ar trebuii. Sper să îmbrăţişaţi această idee şi să postaţi şi pe blogul vostru un astfel de îndemn.
  Azi vreau să aduc în prim plan o sportivă nemaipomenită, campioanaă europeană şi olimică la un sport, judo, a cărui mediatizare este egală cu zero. Vreau să o apreciem pe Alina Dumitru.
  După revenirea de la campionatele mondiale din Turcia, unde a devenit campioană europeană, Alina Dumitru a fost aşteptată la aeroport de un singur jurnalist.
  Ştiţi câţi jurnalişti erau la poarta lui Irinel, sau la uşa blocului din care ieşea Moni?

Palmaresul Alinei Dumitru:

   Campionatele Europene: 7 medalii de aur (2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011), două de bronz (2002, 2009)
   Campionatele Mondiale: 3 medalii de bronz (2005, 2007, 2010)
   Jocurile Olimpice: 1 medalie de aur (2008) - este singurul judoka din România care a cucerit o medalie de aur la Jocurile Olimpice.


Thursday, May 5, 2011

St. Charles Church - Wien

După câteva zile petrecute în Viena, revin cu fotografii şi îi salut şi le mulţumesc tuturor celor care au fost în vizită pe aici.

Many consider St. Charles Borromeo Church (Karlskirche), to be Vienna's most beautiful Baroque temple. Its history is tied to the promise made by Charles VI in 1713 to celebrate the end of plague epidemic that had swept through the city. The emperor was certainly aware of the important role the saint, then Bishop of Milano, played during the plague that swept through the Lombard capital between 1576 and 1578. He commissioned the project to Johann Bernhard Fischer von Erlach, the great Baroque architect of the time, who set in motion the project in 1716. The architect died as the project was still under construction and it was his son, Joseph Emanuel, who had to complete it in 1739. Its facade, with six-columns portico and two statues on eigther side is reminiscent of Greek temples. The church is flanked by two 33 meter tall columns decorated with scenes from the life of St. Charlesand topped by the crowns and imperial eagles of the Hapsburg dynasty.

Monday, May 2, 2011

Mariahilfer Straße - Wien

Cu ajutorul unui telefon cu internet (în Viena găsești Wi-Fi aproape peste tot) și al lui Ștefan, fratele meu,care le postează după ce i le trimit pe mesenger, afișez fotografii făcute cu un iPhone, puțin prelucrate tot pe acelasi telefon. Eu nu le pot vedea la o mărime decentă, ecran mic, așa ca vă rog să iertați aspectul fotografiilor.

Romanian Athenaeum

In front it is Mihai Eminescu statue. The greatest romanian poet.
De azi si pana joi, nu o sa mai intru pe blog., plec intr-un mic concediu. Va salut si va multumesc.