Thursday, January 22, 2009

Referat la Propria-ţi Conştiinţă sau la modul altuia de a Gândi?

Ce se întamplă cu lumea asta? Oare ştie cineva? Oare interesează pe cineva? Omul este supus unui tir masiv de nedreptăţi, este zilnic expus unei disperări căreia nu îi mai poate face faţă, atunci ajunge să se distrugă pe dinăuntru, să-si facă referat la propria-i Conştiinţă, sau la modul altuia de a Gândi, situatie din care iese în avantaj, din care reuşeşte să predea din greutăţile acumulate. Pierzând din greutăţi, nu înseamnă că scapi de cei ce te enervează, de cei ce nu vor să iţi fie supuşi, este mult mai rău, scapi de viitori prieteni, scapi de colegi, scapi de propria-ţi Conştiinţă şi devii mai Rău.
Odată ajuns acolo unde munţii se opresc, unde cerul cade peste ei, nu mai poţi urca, dar vei fi obligat să cobori, pentru că măcar odată în viaţă ţi se va face dor de modul altuia de a Gândi. Apelează la Propria-ţi Conştiinţă şi vezi la cine poţi coborî, vezi cui îi poţi împărtăşi cum este acolo sus.
Încercăm zilnic, daca nu o viaţă întreagă, să ne regăsim în bătaia vântului, in răsăritul soarelui, în stropii de ploaie, în adevăr, minciună, în tot ce ne atinge, în vise, dar reuşim prea puţin. Atunci apar alte greutăţi, soarele nu mai răsare, vântul nu mai bate, ochii nu ne mai lăcrimează, dar avem propria noastra Conştiinţă si modul altuia de a Gândi şi ne putem ghida, dar nu le putem aborda pentru că tocmai ce le-am renegat, le-am lăsat în vârful muntelui.

1 comment:

Atacul cu idei :