Wednesday, March 21, 2012

Parlamentari pe BICICLETA

Pentru ca sunt pasionat de bicicleta, pentru ca folosesc bicicleta ca mijloc de transport, va recomand urmatoarea provocare descoperita pe blogul deputatei PNL Alina Gorghiu. Se intituleaza VELOPALAMENTARI IN TANDEM 2.0.




Cand? Unde? Cum asa?


Duminica, 6 mai  incepand cu ora 10:30, in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle
Ei bine, daca in Marea Britanie are loc anual Parliamentary Bike Ride, o plimbare organizata de Grupul Parlamentar Ciclist, noi de ce nu am putea? Ba chiar sa facem mai mult decat atat: parlamentari (si nu numai) in “tandem” cu… bloggeri :)

De ce?

  1. pentru a intelege mai bine avantajele folosirii bicicletei, ca mijloc de transport alternativ – sanatate, economie de timp si carburant, un oras mai putin poluat si aglomerat, agrement
  2. pentru un mai bun dialog social (autoritati publice locale & centrale –vocea rotilor din societatea civila; includ aici dialogul 2.0) ;)
  3. si, sigur, pentru o portie de sport in aer liber, intr-o zi de weekend

Cui se adreseaza aceasta provocare?


Aici e partea frumoasa. Sa va explic. Provocarea merge direct catre colegii “din politica” – parlamentari, europarlamentari, ministri, primari, consilieri. In acelasi timp, evenimentul este deschis publicului larg. Cu cat mai multi biciclisti, cu atat mai mult demonstram interesul pentru acest mijloc de deplasare + infrastructura de care avem nevoie.
Si pentru ca vreau sa imbinam online-ul cu offline-ul si utilul cu placutul, formatul pe care vi-l propun e urmatorul:

Faza I: Ne organizam - 16 martie – 24 aprilie

Orice blogger sa provoace un ales/numit | o aleasa/numita (din viata politica) pe care ar vrea sa-l/s-o vada pe 6 mai pedaland prin Bucuresti. Va alegeti omul si ii faceti propunerea: printr-un articol pe blog (cu buzz trackback), prin e-mail, twitter, facebook. Cum stiti voi mai bine! Dati-mi si mie de veste pe cine ati ales, aici, pe blog. O sa facem o lista de start si ne pregatim pentru urmatoarea faza.

Faza II: 26 aprilie – 2 mai

Alina nu vrea sa ne spuna mai multe, O tine inca secreta. Mai tarziu vine cu detaliile :)


Faza III: Ziua cea mare – 6 mai

Ne vedem duminica, 6 mai, la ora 10:30, in Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle). Plecam in cursa, pe traseul de aproximativ 6km, la ora 11:30. In maxim jumatate de ora ajungem la Finish, unde va invit sa petrecem impreuna inca vreo 2 ore la un workshop tehnic, un curs de prim ajutor, o VeloTombola si alte cateva surprize, despre care mai povestim noi.


Daca vreti sa alegei :
Si pentru ca fiecare blogger trebuie sa provoace un ales al neamului, o fac si eu : Diana Tusa

4 comments:

  1. Foarte buna propunerea! Ar fi ideal ca si la noi sa se autoeduce lumea si sa foloseasca mai mult bicicleta si poate autoritatile or sa se preocupe mai mult de acest aspect.

    ReplyDelete
  2. Foarte frumos. Cat mai multe provocari sa fie :)
    Ai de la mine o nominalizare dar si o leapsa jucausa.
    Te bagi la leapsa sau macar la un comentariu?

    ReplyDelete
  3. Este artículo es un testimonio de su dominio del tema; gracias por compartir su experiencia. Apunte al primer puesto en la clasificación del Contador De Clicks y demuestre su dominio de los clics.

    ReplyDelete

Atacul cu idei :