Friday, July 1, 2011

Gardens

In 1924, Regina Maria vizita Balcicul pentru a doua oara, la insistentele pictorului Alexandru Satmari. Probabil ca acesta cunostea bine zona, deoarece Balcicul era vizitat in aceea perioada de cei mai multi si importanti pictori ai timpului.
   Un an mai tarziu incepea constructia domeniului de la Balcic, Regina indragostindu-se pur si simplu de oras. Arhitectii Augustino si Amerigo, din Italia, impreuna cu decoratorul de gradini Jules Jany din Elvetia, aveau sa inceapa constructia, terminandu-se in 1936.
   Gradina are o zona care imita celebrul labirint cretan, unde materiale de constructie au fost aduse chiar din Insula Creta. O alta zona a parcului foarte frumoasa este Gradina lui Allah, cu alei pavate cu piatra adusa din Maroc.
   Parcul a fost transformat in timp intr-o adevarat gradina botanica. Acum contine peste 3.000 de specii de plante, unele dintre ele rare, precum si o colectie de aproximativ 250 de cactusi, una dintre cele mai importante din Europa. In 1955, gradina a intrat sub tutela Universitatii din Sofia, pentru studiul botanicii.
   Gradina din jurul Castelului nu este o simpla gradina, ci un adevarat domeniu, intins pe un deal, domeniu pe care se mai afla alte noua cladiri, fiecare cu o destinatie bine stabilita. Parcul, amenajat la comanda Reginei de catre specialisti, a fost transformat in gradina botanica, din cauza numeroaselor plante exotice pe care le adaposteste.
 
Sursa text: http://www.balcic.net/castelul.html

10 comments:

  1. What a beautiful photograph this is Costin!
    The composition and color are truly perfection.
    I wish you a beautiful weekend!

    ReplyDelete
  2. Foarte frumoasa imaginea si povestea.Week-end placut!:)

    ReplyDelete
  3. imi plac gradinile, mai ales cele japoneze...

    ReplyDelete
  4. Ne umplem sufletul si ochii cu frumusetea si sensibilitatea pe care le tansmiteti cu fiecare imagine!

    ReplyDelete
  5. Super, am fost si mi-a placut. Dar ce imi place si mai mult este faptul ca ai spus istoria locului. Bravo.

    ReplyDelete
  6. florile sunt minunate...
    am vizitat Balcicul iarna...nu era pic de zapada si parcul avea un aer atemporal...parea ca nu apartine nici unui anotimp...o sa postez niste fotografii la un moment dat dar trebuie sa le caut...
    oricum, mi-a placut atmosfera de acolo...mai ales ca nu erau multi turisti si aveam senzatia ca sunt la marginea...timpului...

    ReplyDelete
  7. Eu am revenit din vacanta (n-am fost la Balcic)iar tu ... in Blog and roll. Spor!

    ReplyDelete
  8. Inca un loc pe care gusturile rafinate ale reginei Maria si-au lasat amprenta.

    ReplyDelete
  9. so lovely and i adore... :-)

    ReplyDelete

Atacul cu idei :