Sunday, February 9, 2014

Ciclism - Turul Dubaiului

Cum ciclismul ia amploare in fiecare an, nu puteau lipsi din calendar tarile cu resurse financiare imense, care au inteles ca ciclismul reprezinta o reclama perfecta.

In perioada 5-8 februrie a avut loc Turul Dubaiului, daca ma intrebati pe mine o reusita fara doar si poate. Media a sarit la inaintare prin Eurosport care a transmis in direct cele 4 etape. La start s-au aliniat echipe de top avand in componenta ciclisti pe care ii intalnim in marile tururi, Vincenzo Nibali - Astana, Marcel Kittel de la "nou" infiintata Giant Shimano, fosta Argos Shimano, Peter Velits si Tayler Phinney - BMC, Peter Sagan - Cannondale si sa nu il uitam pe praspatul campion mondial Rui Costa - Lampre Merida.

Au fost invitate sa participe 16 echipe, un total de 126 de ciclisti :
1.Lampre Merida         2. Astana Pro Team         3.Banco Bic-Carmin         4.BMC Racing Team,  
5. Cannondale Pro Cycling        6.Garmin Sharp        7. Movistar Team        8. Omega Pharma Quickstep
9. RTS-Santic Racing Team        10. Skydive Dubai Pro Cycling Team        11. Team Giant Shimano        12. Katusha        13. Tinkoff Saxo       14. Trek Factory Racing        15. UAE National Team    16. Vini Fantini Nippo de Rosa.

Din componenta echipei Vini Fantini Nippo de Rosa face parte si romanul Eduard Grosu, care ar fi trebuit sa fie prezent la startul acestui tur, dar din cauza pasaportului provizoriu (neacceptat in UAE) nu a putut ajunge in Dubai.

Competitia a insumat 417 km, parcursi in 4 etape, prima zi fiind rezervata unui contratimp individual pe distanta de 10 km si a fost adjudecata de rutierul american Tayler Phinney, rutierul american fiind si cel care  la finalul celor 4 zile de cursa, s-a clasat pe primul loc la general .


Aflat in forma buna, castigator a 4 etape de Turul Frantei in 2013, Marcel Kittel a reusit sa castige celelalte 3 etape, Dubai - Palm Jumeirah 122 km, Dubai Hatta 162 km si Dubai - Burj Khalifa 123 km.




.

4 comments:

Atacul cu idei :