Monday, February 3, 2014

Robert Marchand - record la 102 ani

Acum doi ani va vorbeam despre Robert Marchand, plin de entuziasm. Eram la inceputurile mele in ale "datului" cu bicicleta. Azi revin cu o noua postare. "Ce  mai vrea asta?" va intrebati, probabil! Vreau doar sa va spun ca la varsta de 102 doi ani, tanarul din imagine ne da o lectie de cum sa ne bucuram de viata.

Robert Marchand a inaugurat pista velodromului Saint-Quentin-en-Yvelines, de langa Paris, cu o performanta uluitoare pentru varsta sa, a reusit sa parcurga, pe bicicleta, 26,92 km intr-o ora. Francezul a reusit astfel sa isi doaboare propriul record stabilit in urma cu doi ani cand a reusit sa parcurga, in acelasi interval de timp, distanta de 24,25 km.

"Este o rasplata chiar si faptul c ma aflu in postura de a alerga pentru un record. Atingand o asemenea performanta este o satisfactie. Am sansa sa incerc din nou si vreau sa o fac, poate la anu voi putea sa obtin un rezultat mai bun. Deci am sa incerc, iar daca am sa reusesc am sa fiu mandru", declara Robert Marchand. 

Nascut in 1911, francezul s-a apucat de ciclism la varsta de 14 ani, iar mai tarziu a parasit Franta si a locuit in Canada si in Venezuela. A lucrat ca pompier, ca deler de vinuri, dar a practicat si boxul la nivel de amatori. In 1978, la varst de 67 de ani s-a reintors la prima dragoste, ciclismul.



3 comments:

  1. Replies
    1. Un om plin de viata si cu ambitii nemarginite

      Delete
  2. Un adevarat viteaz! La venerabila sa varsta, nu se da batut deloc, iar promisiunea ca va mai dobora o data propriul record, spune clar ca vrea sa-si continue ispravile pe doua roti. Cu adevarat acest om se bucura de fiecare clipa a vietii. Un exemplu de urmat!

    ReplyDelete

Atacul cu idei :