Friday, June 15, 2012

Noaptea Devoratorilor de Publicitate

Noaptea Devoratorilor de Publicitate este un show creat de către Jean Marie Boursicot în 1981, care s-a transformat de atunci într-un fenomen planetar, cucerind inimile şi minţile pasionaşilor de publicitate de pretutindeni. Totul a început în 1973 când Jean Marie Boursicot, fascinat de reclamele văzute la televizor şi în sălile de cinema, a început sa colecţioneze spoturi şi filme publicitare din toată lumea.
Noaptea Devoratorilor de Publicitate 2012, ediţia Bucureşti, eveniment organizat de 4 ACE şi MSA Events, va avea loc pe 15 iunie, la Sala Palatului, iar noaptea albă a reclamelor va fi deschisă de invitaţii speciali - Smiley şi Jean Marie Boursicot, iniţiatorul proiectului.
Astfel, pe lângă cele 5 ore cu 290 de reclame din întreaga lume, spectatorii vor avea parte de un concert Smiley, de o prezentare Jean Marie Boursicot - cel mai mare colecţionar de reclame din lume, precum şi de numeroase mini-evenimente şi concursuri de creativitate.
13 dintre cele 290 de reclame reunite sub conceptul "energie pentru creativi" sunt româneşti, aceasta fiind cea mai mare prezenţă a publicităţii româneşti în cadrul NDP, devenit deja o tradiţie în peste 40 de ţări, printre care şi România.
Despre modul în care sunt selectate reclamele care vă vor ţine în priză toată noaptea, Jean Marie Boursicot afirmă: "Nu aleg niciodată reclame pe criterii de marketing, ci pe criterii mult mai personale precum umorul, creativitatea sau factorul frapant. În definitiv, este vorba de o dragoste la prima vedere şi de plăcerea de a găsi semnificaţii noi de fiecare dată când revin asupra unei reclame."
text : aici

Îi mulţumesc Cristinei Bazavan. Ne vedem acolo.


1 comment:

  1. Costine, aștept cu mare interes fotografii și chiar filmulețe de la Noaptea Devoratorilor de Publicitate !

    ReplyDelete

Atacul cu idei :