Thursday, July 24, 2014

Orasul Minunilor

Prima data am vazut semnul lor distinctiv la Street delivery. Ma intrebam curios ce este cu acest AS. Nu dupa mult timp am aflat.
Un grup de tineri au lansat in Romania o miscarea sociala care incearca, prin fapte, sa arate lume mai buna si mai frumoasa construita de fiecare dintre noi.

Numita Orasul Minunilor, miscarea sociala isi propune sa le reaminteasca oamenilor sa se uite la lucrurile frumoase din jurul lor si sa-I invite sa faca fapte bune in anonimat, din credinta de a ajuta pe cineva , fara niciun alt interes.  

Prima actiune cu care tinerii au inceput sa marcheze granitele Orasului Minunilor este(re) descoperirea celor mai frumoase locuri din Bucuresti , asa ca au invadat Bucurestiul cu peste 100 de Asi de Pica (insemnul Orasului Minunilor) in locurile pe care ei le-au desemnat ca avind mister, emotie, tehnologie sau putere venita din istorie.

Fotografiile cu invazia Asilor de Pica vor fi postate pe Orasulminunilor.ro dar si pe pagina de facebook a miscarii, facebook.com/in.orasul.minunilor  si sunt invitatii deschise pentru a petrece timpul intr-un mod care sa includa frumosul si bunul simt.

Tinerii spun ca nu se afla in spatele lor niciun partid politic, nicio autoritate a statului si niciun brand comercial, ci doar dorinta lor de a incepe sa se miste lucrurile intr-o directie mai buna.

Cind descriu orasul ideal pe care vor sa-l recreeze, ei spun ca in Orasul Minunilor nu se claxoneaza, televizoarele sunt inchise, nu se arunca tigari pe geam, oamenii au rabdare. In Orasul Minunilor arta si cultura nu se pirateaza, invatatul si educatia nu sunt o problema, ci o solutie, iar limba romana este vorbita corect.No comments:

Post a Comment

Atacul cu idei :