Monday, July 8, 2013

Turul Cilcist al Romaniei

Turul Ciclist al Romaniei. Mica Bucla. Ceva ce ar putea sa fie mare, spectaculos, fabulos, ceva ce ar aduce foarte multi bani in Romania, ceva ce ne-ar face tara cunoscuta.
Toate acestea pot deveni realitate daca apare vointa si daca oamenii cu foarte multi bani s-ar implica. In Romnia ciclismul este "privit cu spatele", nimeni nu doreste sa il promoveze. Mass-media prefera sa se prezinte in fata oamenilor cu cancanuri si prostitutie intr-o forma sau alta. Anul trecut Digi Sport a facut un efort si a transmis Turul Sibiului. O incercare mica, dar incurajatoare pentru sponsori si pentru sportivi. In Italia, Franta, Olanda, etc. ciclismul este o religie, la noi este o povara.
La Federatia Romana de Ciclism sunt oameni care nu reusesc sa treaca peste orgoliul propriu punand astfel bete in roate, la figurat, celor care vor sa faca ceva din Turul Romaniei.
Aprobarile pentru a inchide strazi sunt la cheremul unor burtosi care cred ca primariile sunt mostenire de familie.
"Sponsorii vin, discuta, dar pleaca repede cand vad ca expunerea lor este zero, ca nu li se poate garanta mai nimic in materie de imagine", imi spunea un amic acum cateva zile.
Luati o harta a romaniei si trasati urmatorul traseu (e cam lung, dar merita) :
Giurgiu - Oltenita - Calarasi - Cernavoda - Constanta - Tulcea - Braila - Galati - Focsani - Vaslui - Iasi - Suceava - Piatra Neamt - Bicaz - Gheorgheni -  Bradului - Reghin - Bistrita - Viseul de Sus - Sighetul Marmatiei - Baia Mare - Zalau - Cluj - Alba Iulia - Hunedoara - Tg. Jiu - Craiova - Rm. Valcea - Arefu - Sibiu - Fagaras - Brasov - Bucuresti.
Mii de oameni pe strazi care sa incurajeze ciclistii, autoritati locale care sa promoveze la maxim ciclismul. Transalpina, Valea Oltului si Transfagarasanul sa nu fie ratate. Sosire la altitudine, la cota 2000.
Turl Romaniei, un vis realizabil.



















3 comments:

Atacul cu idei :