Wednesday, January 11, 2012

Soldiers

Alinierea in liniste. La Carmen este omul fara vorbe.

37 comments:

  1. Pare cam inghetata linistea ta:)
    Salutari cu bine!

    ReplyDelete
  2. faina senzatie de infinitate creata

    ReplyDelete
  3. Imi imaginez o revolta in aceasta tacuta aliniere... ;)

    ReplyDelete
  4. Păi, mi-am pierdut cuvintele strecurate prin grilaj.

    ReplyDelete
  5. o liniste pierduta in ceata...imi imaginez ca ar putea fi dimineata devreme...

    ReplyDelete
  6. Îmi place cum ai prins perspectiva!
    Frumoasă fotografie.

    ReplyDelete
  7. of! frumoase fotografii mai faci!

    ReplyDelete
  8. WOW, interesanta si superba imaginea!

    ReplyDelete
  9. Poza este, desigur, frumoasa, si bine realizata in mod potrivit in alb negru, insa doresc sa comentez ca pe mine m-a dezamagit titlul ei, in ciuda asemanarii obisnuite si oarecum facile a tinutei, disciplinei, si functiei de aparare a soldatilor cu niste posibili stalpi de gard, deoarece:

    1. eu personal am dat click catre aceasta poza deoarece speram sa vad chiar oameni care pot indeplini functia reala de soldat, sau macar jucarii-figurine care sa reprezinte acesti oameni;

    2. am pe undeva impresia ca nici tu nu prea aveai de gand sa vorbesti despre tinuta, disciplina structurala si functia de aprarare a gardului in aceasta poza, ci ca probabil cam altele erau ideile pe care voiai sa le transmiti predominant prin ea, nelegate de o functie comuna de gard obisnuit.

    ReplyDelete
  10. tudor, mie nu mi se pare îngheţată, ci regală!
    o zi frumoasă. Costin!

    ReplyDelete
  11. Curs gratuit şi benevol de fotografie artistică ...
    Am privit-o intens şi am admirat-o pe îndelete ...
    Mulţumesc!

    ReplyDelete
  12. faina perspectiva descoperita intr-un spatiu aparent anost.

    ReplyDelete
  13. Minunat !
    Un gard de..."conuri de brad" ( simbolul glandei pineale - al 3 lea ochi )

    Happy WW !

    ReplyDelete
  14. @ Rudolf Aspirant : nu este alb negru, priveste mai atent.
    1. Ar fi fost cam banal, o fotografie trebuie sa aiba si putine simboluri, iar daca iti pui imaginatia la lucru, ai sa vezi niste soldati, bine aranjati si disciplinati.
    2. Imi place ca esti perseverent, fiecare fotografie o analizezi si apoi concluzionezi: nu asta ai vrut sa spui.
    Aici, acesti "soldati", au rolul de a te impiedica sa intri undeva. Un loc unde te duci doar ca urmare a unei tragedii, te duci cu o suferinta in suflet.

    ReplyDelete
  15. Încercam să descifrez locaţia, era să zic că-i gardul de la Palat, pe Calea Victoriei, dar nu-i acolo. Am înţeles...

    ReplyDelete
  16. liniste prea rece...
    happy ww :)

    ReplyDelete
  17. Alinierea, daaa. Visul unora! :)

    ReplyDelete
  18. Candva era o arta si confectionarea unor asemenea garduri...

    ReplyDelete
  19. Tacuţi si liştiti dar fermi !

    Te salut Costin !

    ReplyDelete
  20. Un comentariu de mai sus imi aminteste de tov. secretar de partid, care, prin '78, era revoltat ca am afrimat ca "propunerea tiunerilor s-a ciocnit de opozitia conducerii" si imi explica ca "nu s-a auzit nici un bum, deci, nu a fost nici o ciocnire"! Similar, mie imi place compararea ostretelor gardului cu soldatii. Acum, titularul blogului trebuie sa lase explicatia - pentru ca mie-mi place - sau sa o stearga - pentru ca s-a gasit unul mai destept ca mine si nu o intelege?!
    Daca ne ocupam cu astfel de "comentarii", nu mai avem timp sa admiram frumusetea imaginii si sa ne bucuram de comparatia facta de titularul blogului.
    A bon entendeur, salut! (sa nu-mi spuneti ca v-am injurat! este doar o sugestie!).

    ReplyDelete
  21. O aliniere tacuta si perfecta a "unor"aparatori neclintiti.

    ReplyDelete
  22. @CC:
    1. ai dreptate re culoare; efectiv nu am fost atent + e posibil sa fi vazut negru'n fata ochilor de la dezamagirea mea ca nu vad soldatii pe care chiar simteam nevoia sa ii vad cand am dat click pe link; efectiv chiar voiam sa vad niste oameni sau jucarii pt oameni in clipa aia;
    2. efectiv nu mi-am dat seama ca am mai comentat in sensul asta inainte, ca "poate nu asta ai vrut sa spui in poza"; e posibil, insa sa o fi facut-o, si e posibil sa fie un trend; multumesc ca mi l-ai semnalat, deoarece chiar voi incerca sa corectez daca observ ca e un trend, deoarece nu cred ca e un trend util;
    3. nu am zis ca nu inteleg comparatia intre soldati si stalpii de gard, ba am zis chiar ca e o comparatie facila, de prima mana, deci chiar imi doream, poate, in clipa aia, un titlu mai complicat, desi asta NU este cumva o cerinta constanta de-a mea, ba chiar dimpotriva, a fost o toana de moment (eu uitandu-ma la poze sau la obiecte de arta in general ca sa ma relaxez, deci imi permit toane mai mari decat mi-as permite cand fac, de exemplu, cenzura de arta la serviciu)

    ReplyDelete
  23. @Zamfir de Turda: off serviciu, cand nu trebuie sa fiu atat de PC sau sa tin cont de atatea regulamente, plus deficiente de personal, si, mai ales de echipament (in princiopal carioci) care-mi place mie, (care e carioca albastra pe locul 1, galbena pe 2 si abia pe 3 roz), imi permit si eu sa comentez cum imi vine cand vizitez o galerie de arta ca simplu membru din public spectator/consumator de arta. Repet ca am inteles comparatia, voiam in clipa aia alta comparatie, mi-a trecut, a fost o toana de moment. Sper ca nu am trezit din greseala sentimente neplacute si altor persoane posibil traumatizate de intamplari posibil neplacute din trecut.

    ReplyDelete
  24. @ CC: nu am inteles chestia cu gardul care te impiedica sa te duci intr-un loc unde te duci cu o durere in suflet. Daca era vorba de un cimitir, gardurile de cimitir, IMHO, NU au rolul sa impiedice oamenii sa intre sau sa iese din cimitire, plus indiferent cat de vulnerabili sau indurerati ar fi, e, IMHO, BINE sa se duca la cimitire, chiar daca le vine, inteleg, sa fuga de acolo. Desigur nu zic sa fortezi pe cineva care chiar nu vrea sau simte ca nu poate sa se duca la cimitir, dar ce are gardul cu asta ? (nici macar la figurat nu are, IMHO, dar mi-e lene sa explic de ce cred asta aici)

    Gardurile de cimitire au doar rol obisnuit de gard sau bariera, de a impiedica posibile intruziuni cu intentie criminala.

    ReplyDelete
  25. Uite, si mie personal mi-a fost greu sa stau inainte de a pleca din Romania sa il ascult linistit pe tata explicandu-mi despre locurile de veci cumparate pt el si pt mama ca sa nu imi fac eu cumva probleme din cauza asta vreodata.

    Si nici mie nu imi place sa ma duc la cimitir.

    Cred, ca, in fond, de aia nici nu am VRUT sa fac asocierea soldati-cimitire in mintea mea. NU VREAU si uneori simt si ca NU MAI POT, dar O SA POT pt ca TREBUIE sa invat si asta.

    ReplyDelete
  26. Ca in fiecare miercuri! Salutari:)

    ReplyDelete
  27. 1, 2, 3, 4, 5, 6,......+infinit

    ReplyDelete
  28. foarte fain efectul de pierdere în negura a elementelor din fier forjat! daca stau bine sa ma gândesc, maciuliile acelea seamana extraordinar de bine cu fructul de pin - simbolul Augsburgului, orasului în care eu locuiesc:)
    Happy WW!

    ReplyDelete
  29. Eu, acum ca m-am intors de la bar si iar n-a avut barmanul timp destul sa stea de vorba cu mine cat am simtit eu nevoia de mult desi i-am consumat 2 scotch-uri, am si eu o intrebare la nivel de public general, ca pe blogul asta sunt mai multi si mai diversi decat prin alte parti, care ZAU nu e inca retorica, (adica am mai pus-o din cand in cand, si inca nu am renuntat sa o pun, trecand-o la retorica inca): asta fiind un blog de tip clar artistic de gen de galerie de arta cu obiecte artistice expuse public, exista cumva vreo eticheta, vreo regula nescrisa de care sa nu stiu eu de dinainte, (ca eu nu comentez chestii in public decat de vreun an), care sa zica ca atunci cand te duci la o galerie de arta nu ai voie decat sa comentezi laudativ si preferabil scurt si la nivel de admiratie-adoratie, de tip "a, ce frumos", "o, genial", si nu ai voie sa elaborezi in plus nimic, iar daca ai ceva mai posibil interpretabil negativ, (ca nici nu e clar negativ, ca altfel as lua-o la goana fara sa mai zic nimic), e mai bine sa incerci in continuare sa te abtii ? Sau poate ca asta nu e de tip de galerie de arta publica si e mai curand de tip Salon Literar cu favoriti-initiati, unde intr-adevar trebuie sa fii ff politic ? Ziceti-mi si mie ca sa stiu si eu. Nu fac misto. Chiar intreb sincer, ca eu asa ceva nu am vazut nicaieri in alte limbi, desi, desigur, nici nu am prea citit eu bloguri de cand au aparut pe net acum vreo mai bine de 10 ani.

    ReplyDelete
  30. P.S. La mine in real life si cand vin salesmenii cu valijoara de mostre de carioci de vanzare, eu ii intreb despre diverse chestii care nu au de a face direct on topic cu sales, de ex despre isoria brandului de carioca respectiva, despre relatia salesmen-ilor cu managerii din compania lor, etc. Adica eu chiar fac conversatie cu aia care vor sa-mi vanda, (ca sa uite de ce-u venit la mine desigur ca eu oricum nu o sa cumpar mai nimic de la ei), deci la nivel de mostre, daramite la o galerie de arta, (la care in real life nu ma duc prea des, dar daca m-as duce), pai l-as lua la interogatoriu de tip "Guantanamo Bay modificat", (copyright proprietar), pe artistul respectiv daca mi-ar ridica mie vreun interes oarecare, fie ca sa cumpar, fie doar si ca sa mai trec pe-acolo si a doua oara ! ZAU, pe bune ! Chiar nu e nimeni acolo care face chestii de genul asta in lb romana pe nicaieri ?

    ReplyDelete
  31. Imi plac "soldatii" tai frumos aliniati! Complimente si multumesc! :)

    ReplyDelete
  32. Liniste, metal rece, aer rece! Par niste soldatei in asteptare! Linistea dinaintea furtunii!

    ReplyDelete

Atacul cu idei :