Friday, January 27, 2012

Mihaela Radulescu

Am gasit pe net, pe eva.ro, un inerviu dat de Mihaela Radulescu, referitor la protestele din Piata Universitatii. Am sa il postez si apoi am sa fac si cateva comentarii :


"M-aţi întrebat cum se văd protestele de stradă de la distanţă, adică din afara României. De la bun început, aş preciza că susţin ideea de protest, dar că sunt total împotriva violenţei, de orice natură. La început, m-am bucurat că acţiunea avea un punct de pornire important - legea sănătăţii. Părea o discuţie serioasă, care merită proteste, opinii pertinente, gesturi ample. M-am înseninat când am văzut că românii şi-au recăpătat curajul de a spune ce-i doare, de a ieşi în stradă şi de a-şi folosi energia pentru lucruri importante. Am sperat că se va ajunge la o dezbatere serioasă, că se vor naşte lideri care vor vorbi în numele mulţimii, care vor negocia cu aleşii  spre a ajunge la soluţii favorabile românilor... Apoi, cu tristeţe, am constatat că ne-am mai făcut o dată de râs. Vorba lui Plesu, "dacă s-ar institui un Premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol", a declarat Mihaela Rădulescu pentru Realitatea TV.
 "Am văzut golani făcând semne obscene în faţa camerelor TV şi a jandarmilor, am văzut străzile devastate şi oameni beţi care  se răfuiau între ei, am văzut cât de puţini păreau cei care protestau civilizat, faţă de cei care ieşiseră din casă doar ca să se afle în treabă şi să joace în <>, oameni autentic disperaţi din cauza sărăciei şi a vieţii grele şi şmecheri veniţi la furat din buzunare, galerişti violenţi care dădeau peste bătrânii brusc întremaţi de speranţă că poate mai există o şansă pentru ei...", a mai spus vedeta.

Iertată să-mi fie dezamăgirea (sau mai curând, lehamitea), dar câtă vreme nu există nişte oameni serioşi care să întărească rândurile protestatarilor, câtă vreme nu există o coerentă în lozinci şi motive de protest, care să vizeze direct problemele grave cu care să confruntă românii, acţiunile de stradă nu vor fi decât nişte răfuieli penibile, de pe urma cărora nu vor cădea capete, ci vor fi doar capete sparte aiurea. Jandarmii, despre care cei mai mulţi uită că-şi fac doar datoria, adică îndeplinesc nişte ordine, vor continua să pară principalii duşmani ai golanilor care se vor mobiliza şi mai abitir. Disperarea oamenilor e reală şi demonstrabilă cu argumente, fiecare om serios care a ieşit în stradă o simte în propria-i viaţă, dar lipseşte, cu o desăvârşire aproape istorică, solidaritatea şi seriozitatea demersului.  Mă întreb, dacă jandarmii n-ar mai ieşi în stradă, măcar pentru o zi în care au loc proteste, cu cine s-ar război mulţimile de golani ?  Ce politician ar avea curajul să vină să vorbească mulţimii? Ce lider ar fi ascultat şi lăsat să vorbească în numele tuturor ? Cam aşa se vede de la distanţă un spectacol captivant de televiziune, dar în care nu există scenariu, personaje principale şi posibilitatea unui happy end, ci doar figuraţie de mâna a doua, care speră să pună mâna pe rolurile principale, măcar în faţa găştilor din care fac parte"
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Doamna Mihaela Radulescu, as vrea sa va spun si eu cateva cuvinte, in calitate de om care a simtit atmosfera din Piata Universitatii.
Cred ca ar fi mai frumos si mai civilizat sa nu va mai dati cu parerea, citandu-l pe Plesu. Este usor sa spui ca totul este figuratie de mana a doua, cand stai la soare, fara sa te duci zilnic la munca 8-10 ore, sau sa te gandesti cu ce ai sa cumpri mancare sau sa platesti intretinerea. 
Va inteleg ca vi s-a facut lehamite de starea actuala a Romaniei, de aceea nici nu stati aici, dar mi se pare destul de deplasat si de jicnitor (la adresa celor care ingheata pentru un tel) sa va dati cu parerea in legatura cu cei care ies in strada. Golani sau nu, au avut acest curaj. As vrea sa imi spuneti ce parere aveti despre protestatatarii din Grecia, sau despre cei din Libia sau Egipt. Dar despre cei 500.000 de londonezi care au devastat strazi si mgazine cand Guvernul a vrut sa modifice legea invatamantului, ce parere aveti?
Doamna Mihaela Radulescu care ar trebuii sa fie lozincile strigate in Piata, pentru ca totul sa nu mai para penibil?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23 comments:

  1. Ea nu mai e romanca. Ea e in Monaco, o duce bine. Ma intreb cum ar fi reactionat daca si ea ar fi lucrat 25 de ani si lua un salariu de 1000 de lei din care, alaturi de salariul de 2000 de lei al sotului sa-si tina un copil in facultate si altul in scoala generala+facturi+mancare...

    ReplyDelete
  2. În primul rând negocierea se face atunci când ai cu cine s-o faci. De unul singur faci doar monolog, chiar dacă monologul este colectiv.
    În al doilea rând "golanii" au ajuns golani pentru că nu mai au ce mânca şi ce îmbrăca. Cel care se dădea cândva mare şi spunea românilor "să trăiţi bine" o fţcea doar pentru unii şi mulţimea a crezut că urarea este pentru toţi. Acum românii au văzut despre ce este vorba şi nu mai pot fi opriţi din drumul lor. Că Mihaela rădulescu vede altfel lucrurile, este problema ei şi a găştii din care face parte, gaşcă ce se împuţinează pe zi ce trece.
    În România un lucru este clar. Zilele preşedintelui sunt numărate. Pentru el a început numărătoarea inversă chiar dacă nu este de acord cu ea.

    ReplyDelete
  3. Am mai scris asta, Costine, dar nu aici ...
    Penibilul nu are limite superioare!
    Vedetuţa în cauză precumşi părerismul de la care nu se sfiieşte, nu face excepţie!

    ReplyDelete
  4. mda ... probabil că așa se vede Romănia de la Monaco.
    Eu n-am fost, nu știu cum este acolo ... trăiesc în România, alături de români, iar mie mi se par frumoși și demni. Iubesc România!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alina, dar tu ce masina ai? ce casa ai? Nu ti se pare ca locuitorii din Atlantida sunt penibili? Eu cred si ca sirenele sunt virgine.
      Noi suntem cu ale noatre. Pentru noi Romania are alta fata.

      Delete
  5. vive la liberte probabil..intotdeaun ma apuca dracii cind vad cum cineva care nu locuieste intr-o tara, isi da cu parerea despre ce se intimpla in tara aia..mi s-a itimplat in israel, mi se intimpla si aici...mihaelo wtf, fa? lasa-ne asa penibili cum sintem..spre deosebire de tine noi am iesit si pe crivat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oau... se pare ca si pe tine te-a deranjat la fel de tare. Sa ramanem in penibilul nostru, dar sa avem curaj.

      Delete
  6. Se gandeste in sinea ei ca nu mai sunt revolutiile ca pe vremea lui Dan Iosif. :))

    ReplyDelete
  7. Cristi...te iubesc pentru fraza asta :))
    nici ca puteai rezuma mai bine :))

    daca tot avea ceva de spus...putea macar sa treaca prin Piata si apoi sa taca...

    ReplyDelete
  8. Bună Costin!
    Nu comentez!
    Îți doresc un weekend excelent!

    ReplyDelete
  9. Prima oara cand am vazut fotografia ma gandeam ca e facuta de tine!

    ReplyDelete
  10. de cand si pana cand o citim pe mihaela radulescu? pierdere de timp!

    ReplyDelete
  11. ce bine este cand isi da cu parerea o prezentatoare de emisiuni de duminica. de ce nu cheama in platou niste protestatari sa le spuna ca sunt penibili ?

    ReplyDelete
  12. Doar o mica precizare de nivel de opinie personala re protestatarii deveniti rapid majoritar vandali de la Londra si alte cateva orase din Marea Britanie: nu prea cred ca au iesit in strada, nici macar initial, din cauza vreunei reforme a invatamantului care nu le convenea.

    In ciuda unei posibile dorinte, (utopice de nivel oarecum de fapt total nerealist grandios, dupa parerea mea), de a unifica oarecum ideologic diversele proteste de strada din diferite orase ale lumii, (inclusiv de ex recent sustinatorii ambasadei de corturi a aborigenilor din Canberra care au facut-o pe d-na prim ministru australian sa-si piarda un pantof refugiindu-se pe niste trepte din fata lor, nu numai cele din Europa de nivel de raspuns la diverse masuri de austeritate economica, sau chiar asa in general la saracie si nesiguranta job-ului sau a pensiei si in general a zilei de maine), in ciuda vreunei tampenii de dorinta de formulare de ideologie mai coerenta de tip antiglobalist, anti coruptie financiara si anti impilarea si asuprirea sarmanilor de catre bogati, a la Occupy Wall Street...dupa parerea mea sincera NU exista o "conexiune" intre diversele manifestatii din diverse orase, adica una e in Grecia, si alta e la Londra, iar in Romania, nici nu mai vorbim ce varza e, si totodata NU exista nici o sansa posibil unificatoare ideologica mai mare decat tot aia pre-existenta de nivel de colt de strada de cersit bani pt Greenpeace.

    Stiu ca tu doar o criticai pe Mihaela Radulescu, dar pe de alta parte pomenind de aia din UK, mi s-a parut ca ai depasit si tu domeniul cunoscut si important tie, Romania, deci mi s-a parut ca faci cam aceeasi greseala, daca nu posibil chiar una si mai mare decat Mihaela Radulescu, care cel putin s-a mentinut on-topic re strict Romania.

    ReplyDelete
  13. Pana una alta, ofer un sfat prietenesc artistului fotograf profesionist talentat, care merita prezervat, (ca i-am dat eu aprobare), Costin Comba, sa se apuce sa mai prezinte si poze de obiecte utile omului, si cladiri arhitecturale frumoase si utile si ele omului, adica in general natura moarta, care pot prezenta la nivel mai aluziv si anumite probleme sociale, mai ales ca el chiar are talent pt asa ceva chiar mai bun decat la poze de tip direct vadit PR sau teme de discutie fatis politice, care sunt mai complicat de discutat la nivel de Internet, si daca dl prim ministru norvegian a facut lista celor 100 de ganditori ai lumii demni de luat in seama pt anul 2011 la nivel de revista clasica de pe vremea razboiului rece faza I Foreign Policy, cine stie ce pozitie va ocupa dansul in ierarhia globala a ganditorilor demni de luat in seama din anul 2012 sau dincolo de el...am zis si eu doar just in case, NU e de nivel de indicatie, nici de warning, doar asa ca n-aveam si eu cui sa-i spun chestia asta...sper ca nu am trezit amintiri neplacute in randul unor persoane mai in varsta care au apucat anii pre 1989 ca adulti in Romania...luati-o ca banc daca doriti, desi de fapt nu e banc, This Is Really Happenning, cf citat din filmul horror clasic Rosemary's Baby al d-lui Polanski, (scena rated NC-17):

    http://www.youtube.com/watch?v=_QrbpoOdrBo

    ReplyDelete
  14. Oops ! Mi-a disparut postul care explica ce are dl prim ministru norvegian cu chestia asta: e ca dansul a dat recent la nivel de TV oficial indicatii bloggerilor si comentatorilor de pe bloguri sa fie mai atenti re in legatura cu ce subiecte si cum se eprima in public la nivel de Internet.

    ReplyDelete
  15. Ce sa fac imi caut si eu role model-uri pe unde pot pe la TV, ca de cand m-a parasit Hector in care imi pusesem atatea sperante, nu mai stiu unde sa ma uit acum sa-mi gasesc si eu un role model norvegian si l-am gasit pe dl prim ministru, ca e destul de sexy, iar ala cel mai sexy, al Petrolului si Energiei, din pacate nu se exprima prea des oral in public.

    ReplyDelete
  16. revazand imaginea cu Mihaela aproape goala, mi-am adus aminte de tramvaiele care cutreierau prin Iasi colate astfel, si cum nu starneau nicio reactie din partea nimanui :(

    ReplyDelete

Atacul cu idei :