Saturday, March 31, 2012

Street Project

Am plecat de la munca spre casa pe propiile-mi picioare, mersul pe jos ajuta. Mi-a venit in minte un fel de proiect, foto, ce vad in drum spre casa, fotografiat doar cu telefonul. fotografiile sunt prelucrate tot pe telefon. Am sters originalul, deci acestea sunt singurele ramase. Eu unul sunt incantat de ce a iesit. Am ales 21 de imagini pe care vi le supun criticii.
--------------------------------------------
Photos are taken with mobile phone and processed on the same mobile phone.




















Tuesday, March 27, 2012

Saturday, March 24, 2012

Virgin Forest - Birch Forest

Ca urmare a unei scurte plimbari cu bicicleta mi-am gasit momente de liniste, sa imi bucur sufletul. Langa noi gasim clipe minunate, trebuie doar sa privim in jos, dar nu cu tristete. Sunt locuri parca uitate de lume.
Doua imagini, pozitii opuse, incercand sa pastrez cat de cat incadratura si unghiul de fotografiere.



Skywatch Friday
Scenic Sunday

Thursday, March 22, 2012

Daniela Crudu vs. Gigi Becali

Dragi cititori/privitori, ştiu că această veste vă va devasta, nu o să mai puteţi dormi noaptea, nu o să mai aveţi pofta de mancare, o să vă cadă netul, o să se ardă supa etc., dar pentru binele vostru trebuia să mă leg de asta.
Se făcură voia ta, măreţe războinic Gigi Becali, ai câştigat. Daniela Crudu s-a despărţit de fotbalistul ăla de joacă la matale în bătătură, că habar nu am cum il cheamă. Stai că am dat o cautare pe Google şi am găsit, Mihai Costea.  Acum o să fie cel mai de miuţă jucator bun, nu o să mai bea (apă, pentru că rugineşte), nu o să mai meargă prin cluburi (de carte şi poezie), o să se antreneze peste program (după ce se pensionează) şi o să vrea şi o micşorare de salariu .
Plângând şi suferind în chinurile dragostei eterne pe care i-o poartă lui Nila, necoapta îl părăseşte pentru binele lui. “Ne-am despărţit definitiv pentru că nu vreau să-i stric cariera. Este tânăr, ştiu ce înseamnă să pleci de jos. Şi eu am plecat de jos.” O da dragă Daniela, tu ai început jos, cu siguranţă. "Mie îmi pare rău, doar că nu vreau să-i distrug cariera!(...)” . Păi nu prea ai cum măi Daniela, că are singur grijă să îşi ruineze cariera sportivă, sau mă rog, poate face atac de panică atuni când vede că îţi dai chiloţii jos hipnotizată de Stoian.  ”Chiar am decis să ne despărţim! Şi mă doare, că ne iubim! Şi când e dragoste, să te desparţi doar aşa, să-i fie lui bine, e dureros! Ne despărţim definitiv ca să fie toată lumea mulţumită şi să-i fie lui bine.”  Uite domnule că este iubire adevarată. Nici un interes material sau că aşa e la modă să ajungi prezentatoare de sport sau meteo, doar poate-poate te bagă în seamă un fotbalist şi te întreţine.
Daniela te felicit pentru puterea cu care îţi exprimi sentimentele, fără să îţi pese că unii chiar nu întelegE dragostea adevărată dintre tine şi Mihăiţă.

”Acum deja faptul e consumat şi nu vreau să mă mai gândesc". Daniela, vei începe o nouă viaţă, poate tot de jos. Tu trebuie să fii împăcată cu tine, că i-ai vrut doar binele, în nici un caz altceva.

P.S. Da' greu mai găseşte omu' o poză îmbracată!
sursa imagine aici

Green Day

Wednesday, March 21, 2012

Parlamentari pe BICICLETA

Pentru ca sunt pasionat de bicicleta, pentru ca folosesc bicicleta ca mijloc de transport, va recomand urmatoarea provocare descoperita pe blogul deputatei PNL Alina Gorghiu. Se intituleaza VELOPALAMENTARI IN TANDEM 2.0.




Cand? Unde? Cum asa?


Duminica, 6 mai  incepand cu ora 10:30, in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle
Ei bine, daca in Marea Britanie are loc anual Parliamentary Bike Ride, o plimbare organizata de Grupul Parlamentar Ciclist, noi de ce nu am putea? Ba chiar sa facem mai mult decat atat: parlamentari (si nu numai) in “tandem” cu… bloggeri :)

De ce?

  1. pentru a intelege mai bine avantajele folosirii bicicletei, ca mijloc de transport alternativ – sanatate, economie de timp si carburant, un oras mai putin poluat si aglomerat, agrement
  2. pentru un mai bun dialog social (autoritati publice locale & centrale –vocea rotilor din societatea civila; includ aici dialogul 2.0) ;)
  3. si, sigur, pentru o portie de sport in aer liber, intr-o zi de weekend

Cui se adreseaza aceasta provocare?


Aici e partea frumoasa. Sa va explic. Provocarea merge direct catre colegii “din politica” – parlamentari, europarlamentari, ministri, primari, consilieri. In acelasi timp, evenimentul este deschis publicului larg. Cu cat mai multi biciclisti, cu atat mai mult demonstram interesul pentru acest mijloc de deplasare + infrastructura de care avem nevoie.
Si pentru ca vreau sa imbinam online-ul cu offline-ul si utilul cu placutul, formatul pe care vi-l propun e urmatorul:

Faza I: Ne organizam - 16 martie – 24 aprilie

Orice blogger sa provoace un ales/numit | o aleasa/numita (din viata politica) pe care ar vrea sa-l/s-o vada pe 6 mai pedaland prin Bucuresti. Va alegeti omul si ii faceti propunerea: printr-un articol pe blog (cu buzz trackback), prin e-mail, twitter, facebook. Cum stiti voi mai bine! Dati-mi si mie de veste pe cine ati ales, aici, pe blog. O sa facem o lista de start si ne pregatim pentru urmatoarea faza.

Faza II: 26 aprilie – 2 mai

Alina nu vrea sa ne spuna mai multe, O tine inca secreta. Mai tarziu vine cu detaliile :)


Faza III: Ziua cea mare – 6 mai

Ne vedem duminica, 6 mai, la ora 10:30, in Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle). Plecam in cursa, pe traseul de aproximativ 6km, la ora 11:30. In maxim jumatate de ora ajungem la Finish, unde va invit sa petrecem impreuna inca vreo 2 ore la un workshop tehnic, un curs de prim ajutor, o VeloTombola si alte cateva surprize, despre care mai povestim noi.


Daca vreti sa alegei :
Si pentru ca fiecare blogger trebuie sa provoace un ales al neamului, o fac si eu : Diana Tusa

Behind the Image

Fotografia este facuta de sotia mea. O parte din mine se gaseste aici. Imi place sa cred ca sunt omul din spatele imaginii, omul care rade fara sa il vezi.


















--------------------------------------------

Saturday, March 17, 2012

Lara Fabian

O poveste nebuna, frumos de nebuna, a acestui moment. Dupa moartea sotului ei, caruia ii era dedicata aceasta piesa, Lara a spus ca nu va mai canta aceasta piesa niciodata. La inceputul recitalului, a incercat sa cante, insa nu aceasta melodie, publicul a reactionat si a inceput sa cante piesa, inlocuind "TE IUBESC" cu  "TE IUBIM". Un moment emotionat, foarte emotionant, de piatra sa fii si nu ai cum sa nu ramai impresionat. Doamnelor, domnisoarelor, domnilor - LARA FABIAN.

Hang Drum The Art of Fusion


Incerc sa imi imaginez cum se aud aceste sunete in acel loc, langa cascada aceea, acompaniat de cantecul pasarilor si adierea vantului

Hang Drum - Hedge Monkeys

Saturday, March 10, 2012

Joel Sartore
















Nascut in Oklahoma, dar crescut in Ralston, Nebraska, Joel Sartore si-a dezvoltat pasiunea pentru fotografie inca din liceu. Inainte de a se opri la fotojurnalism a urmat mai multe cursuri de specializare, printre care se numara astronomia si apicultura. Are un CV in care se poate vedea ca a lucrat intr-o benzinarie, la un magazin cu pesti tropicali si la Daily Nebraskan (un ziar scolar).
Joel Sartore este membru fondator al International League of Conservation Photographers. A scris cateva carti, cea mai recenta fiind "Rare: Photographs of America's Endangered Species".

Thursday, March 8, 2012

Andy Biggs

Sa apreciem valoarea. Fotografi care au reusit sa surprinda momente daruite de natura. Andy Biggs. Nascut in Houston in 1969, Andy este un fotograf de wildlife. Sunt foarte cunoscute fotografiile sale alb negru din safari si peisajele din estul Africii. In 2008 Biggs a ocupat locul intai la concursul Wildlife Photographer of the Year, la categoria Wild Places.