Thursday, March 19, 2015

Fumam si respectul sau ce?

Se asteapta curand votul final asupra legii fumatului in spatiile publice. Ce inseamna asta in mare, ca va fi interzis sa fumezi in statiile RATB, la scara blocului, etc.
As vrea sa se aprobe aceasta lege. Sunt nefumator, dar asta nu inseamna ca imi afecteaza modul de privi lucrurile. Totul se rezuma la a nu il deranja pe cel de langa tine. Este principiul de baza al democratiei.

Faptul ca un fumator imi da in nas si in ochi fumul unei tigarete inseamna ca ma deranjeaza. Hai sa vedem care pe care nu respecta. Daca amandoi asteptam autobuzul, care pe care nu respecta. El poate sa nu isi aprinda tigara, eu ce pot face?

Cu totii suntem indignati cand vedem copii de 14-15 ani ca fumeaza, dar noi nu le dam nici un exemplu. Le cerem copiilor sa nu faca asta ca e nasol, ca le face rau, dar noi fumam in casa cu ei.
Nu ne place cand cand urcam in autobuz si langa noi se aseaza unul/una si miroase a tutun de iti intoarce nasol. Dar ce facem? Fumam cum coboram din autobuz, cum iesim din casa, cum iesim de la film.

Legea asta daca va fi aprobata va produce si ceva pagube la buget. Vor scadea vanzarile la tigari, adica si cota parte a statului din vanzare.
Sunt total deacord ca in cladirile publice, exceptand spitalele si scolile sa se faca spatii inchise cu aerisirea aflata la macar 2,5 m inaltime, pentru cei care aleg sa fumeze. Au acest drept, nu il putem interzice in spatiile special amenajate, asta mi se pare ca fiind o incalcare a unor drepturi.
Deasemenea cred ca ese normal ca in spatiile private - cluburi, restaurante, terase- sa fie amenajate spatii inchise pentru fumatori (fumatul la masa mi se pare de prost gust, mi se pare un cocalarism ajuns la apogeu).

Wednesday, March 18, 2015

Casatoriile intre homosexuali

Sunt pentru casatoria intre cuplurile homosexuale. Ma astept inca din start sa am multi contestatari, dar si cativa sustinatori. Am vazut ca parlamentarii romani au votat in Parlamentul european pentru legea casatoriilor intre homosexuali. Felicitari. Bravo oameni buni, s-a mai rupt o mica parte din negura in care se pierde evolutia romanului.

Sa fiu sincer cred totusi ca cei care au votat pentru au facut-o mai putin din convingerile unei minti libere ci pentru ca asa a decis majoritatea partidului european din care fac ei parte.
Societatea romaneasca este inca bine patronata, imi permit sa spun si manipulata, de catre preotime, de oameni cu interese uriase, de oameni care vor sa aiba acces la o putere uriasa de a controla masele. Romanii inca nu au iesit de sub jugul FRICII, de sub tutela tiranica a ceea ce cred ei ca este propria lor gandire.

Constientizez ca ne este greu sa acceptam ca oamenii de acelasi sex sa se casatoreasca. Convingerile noastre religioase ne intuneca mintea, ne blocheaza creierasul sa gandesca liber. Ne oripilam cand vedem doua persoane de acelasi sex ca se saruta, dar, nu-i asa dragi barbati ca va excita cand va uitati la filmele XXX? Blamam oameni crezand ca noi suntem mai buni decat ei, ne credem din senin judecatori de suflete si de minti diferite de ale noastre. Mergem la biserica si spunem ca Domnul este singurul nostru judecator, dar aruncam cu piatra judecatii in cei pe care nu dorim sa ii acceptam. In mintea noastra se naste si invidia atunci cand vedem ca unii pot accepta ceea ce noi nu reusim si de aici reactiile menite sa stigmatizeze.

Vor veni de la unii intrebari de genul ”ce o sa ii spui copilului tau daca te intreaba.....”, ”ai accepta sa ai copilul homosexual?” etc. Bucuros o sa raspund la toate.

E timpul sa ne deblocam mintea, sa scoatem capul din pamant, sa fim oameni si nu judecatori.

Nu ne da nimeni dreptul sa judecam si sa stigmatizam, doar pntru ca ceilati nu sunt la fel ca noi.

Monday, March 16, 2015

Sa numaram cu Piticu

Am vazut clipul haios postat de cristi a.k.a. Piticu. am selectat pentru voi ora de matematica.



Acest material este un pamflet.

Mihaela Radulescu isi inseala iubitul

Ce titlu de tabloid am ales si eu, dar nu-i asa ca face trafic, chiar daca nu e adevarat? De cateva zile pe facebook e isterie nationala. O stare de indignare expusa cu atata pasiune cum nu punem in lucruri care sunt cu adevarat importante pentru noi. O nemultumire generala care isi are geneza in pantecele matur al Mihaelei Radulescu.
Pana azi nu am stiut exact de ce. Simplu, nu ma uit la tv, iar cand ma uit, se dau razboaie pe bicicleta la Eurosport, se vaneaza ceva in jungla, pe Animal Planet sau se spun povesti despre al doilea Razboi Mondial pe Discovery, e un episod nou din Clubul lui Mickey Mouse pe Disney Junior  si nu ma pot uita la altceva.
Cand am aflat si eu de ce Mihaela (si nu ”dragostea mea” ci Radulescu) este apostrofata, trimisa la colt pe coji de nuci, sau asezata in ultima banca din clasa DIVELOR, am fost uimit, am facut si febra musculara . Da ce spun eu uimit, am fost oripilat, universul meu s-a cutremurat (undeva la 5 grade PE SCARA DE LA BLOC).
Eu am ramas in minte cu doua acuzatii ale poporului :
1.       L-a sarutat pe un unul dintre concurenti
2.       A spus unor adolescente ca ar trebui sa mai slabeasca.
Trebuie sa intelegem ca Mihaela, vrem sau nu sa intelegem, este acolo pentru ca lumea o urmareste, pentru ca imaginea ei atrage audienta. Mihaela este acolo pentru ca stie sa faca spectacol intr-un spectacol. Este acolo pentru ca stie sa dea viata unui spectacol. Asa ii aduceau pe Plesu, Patapievici, Ana Blandiana si pe Aurora Liiceanu in juriu.
Sa le luam pe rand si sa facem din fiecare motiv un titlu de tabloid, vreti?
1. Mihaela Radulescu isi inseala iubitul cu un concurent de la ”romanii au talent”. Nu-i asa ca acest titlu va capteaza atentia? Nu-i asa ca imediati va intereseaza viata juratei de la Pro? Titlu asta e ceva inventat (o minciuna), ceva menit sa va atraga sa cititi aceste randuri, sa faceti audienta. Un experiment sociologic, daca ii putem spune asa.
Cand l-a sarutat pe baiatul ala, Mihaela  a gresit, a gresit al dracului de mult. Trebuia sa mai astepte,  anul viitor am de gand sa ma inscriu si eu si poate ma saruta pe mine.
Femeia asta a facut ce a crezut ea ca se preteaza unui show de asemenea audienta. A facut, ce spuneam mai sus, spectacol intr-un spectacol. A ridicat nivelul de audienta al PRO-ului. Mihaela e o actrita acolo, joaca un rol, tine de ea sa il interpreteze cat mai bine, doar asa ii creste cota de ”actrita”, doar asa, filmul in care joaca ea are cat mai multi spectatori, ceea ce o intereseaza desigur.  Datorita gestului ei, voi cei indignati o sa va uitati si data viitoare la emisiune(cu siguranta), datorita ei o parte dintre cei care nu se uita se vor uita. Moldoveanca draga, daca cumva candva vei ajunge sa citesti ce am scris pana aici, sa stii ca esti ”data dracului”, iar din partea mea ai parte de admiratie.
2. Mihaela Radulescu abuzeaza psihic minori.  Nu-i asa ca si acest titlu v-a captat atentia? Iata cum o minciuna va cucereste . Iata cum o minciuna naste in creierul unora situatii conflictuale.
In creierasul nostru se nasc conflicte cand cineva ne minte sau ne spune un adevar pe care nu il suportam.
 Ce a facut jurata cu acele fete a fost sa nu le minta, le-a spus adevarul. Nu le-a menajat, le-a spus ca daca vor mai mult trebuie sa munceasca mai mult. O viata intreaga ne mintim sau suntem mintiti, acceptam asta fara sa ne indignam, pentru ca nu avem curaj sa reactionam sau pentru ca ar trebui sa ne autoapostrofam. Cand cineva are curaj sa rupa un sablon si sa nu mai fie cordial si diplomat ne dam cu curul de asfalt. De ce? Raspunsul este simplu, din invidie, ea a avut curaj iar noi nu. Asa e in tenis dragii Mosului. In viata nu tot ce zboara se mananca. Datorita gestului ei, voi cei indignati o sa va uitati si data viitoare la emisiune(cu siguranta), datorita ei o parte dintre cei care nu se uita se vor uita. Moldoveanca draga, daca cumva candva vei ajunge sa citesti ce am scris pana aici, sa stii ca esti ”data dracului”, iar din partea mea ai parte de admiratie. Si imi cer scuze pentru titlurile tabloide inventate.
Asadar oameni buni, sa lasam dracului fitele de indignati, ca nu ne sade bine.

Friday, March 13, 2015

Salveaza o Inima


Am primit azi pe blog rugamintea unui tata, rugamintea de a face ceva minor, dar care, cu ajutorul noastru al tutuor, ajuta un copil. Sa scriu aici cateva randuri despre  copilul sau, despre Nicolas Galatanu. Informatii gasiti si pe Salveaza o Inima.  Un baiat de 5 ani care viseaza sa mearga pe bicicleta, sa alerge, sa joace fotbal, asa cum si eu imi doream in fiecare zi cand eram de varsta lui, asa cum si voi toti va doreati.
Nicolas sufera de o boala cumplita care ii atrofiaza muschii, ATROFIE MUSCULARA SPINALA TIP 2. Sansa lui sta intr-o operatie de implant de celule STEM. Implantul se va produce in 8 etape, in decurs de o luna (20 aprilie - 20 mai) intr-o clinica din Thailanda.
 Aici intuiti ca de la noi se vrea o donatie. Se vrea un ajutor. E simplu, e usor si va rog sa ma credeti o sa va simtiti foarte bine stiind ca si voi contribuiti la salvarea unui copil. Donati prin sms 7,8,9,10 euro. Pentru multi dintre noi 7 euro inseamna doua pachete de tigari, o pizza si o bere, bani pusi pe un bilet necastigator la pariuri sportive. Hei, hai sa fumam mai putin timp de 4 zile, sa nu mancam azi pizza si sa nu bem bere, azi sa nu pariem pe un loz necastigator ci pe unul castigator, operatia lui Nicolas.
Dragi ciclisti, dragi maratonisti si triathlonisti haideti sa ne gandim pentru 10 secunde ca nu putem sa pedalam, sa alergam sau sa inotam. Gata, nu va panicati, avem norocul sa putem.
Avem ocazia sa ne salutam pe drum cand iesim la ture cu bicicletele, avem bucuria sa ne ajutam intre noi pe traseu cand avem probleme tehnice, avem bucuria sa ne simtim oameni, sa ne incurajam de pe margine. Apelez la voi si va rog ca din ceea ce aveti si CONSIDERATI ca puteti sa dati, DONATI pentru Nicolas . Boogie, George Oprea, Mihai Veltan, Calin Ioan, Bogdan Minca, Romeo Begu, Daniel Sardan si voi toti cei cu care am norocul sa ma intalnesc la concursurile de MTB, cum ar fi ca peste 15 sa treaca pe langa noi, pe bicicleta un baiat numit Nicolas. As fi bucuros, cand eu voi concura la 40-49 de ani :) , sa il vad cum pedaleaza.
Andrei RosuCatalin Tamas, Alex Paul, Radu Sparanceana, cum ar fi daca intr-o zi pe la un concurs ar alerga pe langa voi Nicolas. Alexandra Caraulani daca intr-o alta zi un baiat de 20 de ani va trece pe langa tine alergand ca un nebun in timp ce tu iti faci antrenamentul zilnic :)

Ma iertati ca am folosit numele voastre fara permisiune.