Sunday, February 9, 2014

Ciclism - Turul Dubaiului

Cum ciclismul ia amploare in fiecare an, nu puteau lipsi din calendar tarile cu resurse financiare imense, care au inteles ca ciclismul reprezinta o reclama perfecta.

In perioada 5-8 februrie a avut loc Turul Dubaiului, daca ma intrebati pe mine o reusita fara doar si poate. Media a sarit la inaintare prin Eurosport care a transmis in direct cele 4 etape. La start s-au aliniat echipe de top avand in componenta ciclisti pe care ii intalnim in marile tururi, Vincenzo Nibali - Astana, Marcel Kittel de la "nou" infiintata Giant Shimano, fosta Argos Shimano, Peter Velits si Tayler Phinney - BMC, Peter Sagan - Cannondale si sa nu il uitam pe praspatul campion mondial Rui Costa - Lampre Merida.

Au fost invitate sa participe 16 echipe, un total de 126 de ciclisti :
1.Lampre Merida         2. Astana Pro Team         3.Banco Bic-Carmin         4.BMC Racing Team,  
5. Cannondale Pro Cycling        6.Garmin Sharp        7. Movistar Team        8. Omega Pharma Quickstep
9. RTS-Santic Racing Team        10. Skydive Dubai Pro Cycling Team        11. Team Giant Shimano        12. Katusha        13. Tinkoff Saxo       14. Trek Factory Racing        15. UAE National Team    16. Vini Fantini Nippo de Rosa.

Din componenta echipei Vini Fantini Nippo de Rosa face parte si romanul Eduard Grosu, care ar fi trebuit sa fie prezent la startul acestui tur, dar din cauza pasaportului provizoriu (neacceptat in UAE) nu a putut ajunge in Dubai.

Competitia a insumat 417 km, parcursi in 4 etape, prima zi fiind rezervata unui contratimp individual pe distanta de 10 km si a fost adjudecata de rutierul american Tayler Phinney, rutierul american fiind si cel care  la finalul celor 4 zile de cursa, s-a clasat pe primul loc la general .


Aflat in forma buna, castigator a 4 etape de Turul Frantei in 2013, Marcel Kittel a reusit sa castige celelalte 3 etape, Dubai - Palm Jumeirah 122 km, Dubai Hatta 162 km si Dubai - Burj Khalifa 123 km.




.

Saturday, February 8, 2014

Heineken | The Odyssey

Rare sunt momentele in care ma uit la televizor la altceva decat desene animate si Eurosport (din ce in ce mai rare si acestea). Intr-unul din aceste momente am vazut o reclama la Heineken. Dementiala. Plina de viata si de optimism. Ce conteaza ca pe la noi e mijlocul iernii, cand vezi reclama asta ti se face pofta de o bere rece. De ce reclamele de la Heineken sunt cele mai bune, chiar si decat cele de la Carlsberg (al caror slogan mi se pare perfect)?

 Am incercat, atat cat ma pricep, sa gasesc "mici detalii"  : primul il constitue (in raport cu reclamele de pe la noi) finantarea. Daca ai un brand trebuie sa stii ca publicitatea costa, sa faci ceva de calitate costa. Scenaristi, regizori, operatori imagine, editori imagine etc. etc., toti acestia sunt oameni bine stimulati financiar de catre firma de publicitate angajata sa produca un spot, costuri care se regasesc, logic, in costul final al produsului.

Reclama in sine te atrage, are umor, mister, actiune, dar si o posibila idila. Capitanul controleaza tot ce misca pe vasul sau, ochiul sau agil ne aduce in fata mesajul reclamei : sunt mai multi, dar fiecare este legendar in felul lui, deci nu il poate impiedica nimeni sa joace intr-o reclama, se va gasi ceva si pentru el.

Cel mai important "detaliu" pentru un brand este comunicarea. O comunicare buna inseamna clienti, fani, simpatizanti, etc. Cum Romania este in top la baut bere nu se putea sa nu se faca si la noi o astfel de campanie. S-a apelat la 4 barbosi in ai bloguitului, 4 "voci" puternice in online Manafu, Andi Moisescu, Chinezu si Cosmin Tudoran, pentru o promovare cat mai buna a campaniei. Baietii au facut treaba buna. Ii asteptam sa si cante.

In concluzie, comunicarea excelenta, reclama la Heineken geniala. Ma duc sa imi iau un Carlsberg.





sursa foto : aici

Friday, February 7, 2014

Fitness Education - Exercitii pentru Biceps

Salutare. Asa cum anuntam de luni, voi incerca sa postez cat mai multe clipuri realizate la sala de Fitness. Menirea lor este una educationala, dar si una motivationala. Exercitiile vor creste treptat in dificultate. Spor la antrenamente.

Luni va astept cu un nou episod in care Оля Караре, indrumata de Iulian Dinu, ne va prezenta exercitii pentru fesieri.

Exercitii pentru Abdomen II

In acest clip va sunt prezentate 3 exercitii pentru muschii abdominali, executate la aparatele din sala de fitness. Spor la antrenamente.

Monday, February 3, 2014

Exercitii pentru Abdomen

De azi voi incerca sa va prezint cateva episoade cu exercitii pe care le puteti face acasa sau la sala. 


Robert Marchand - record la 102 ani

Acum doi ani va vorbeam despre Robert Marchand, plin de entuziasm. Eram la inceputurile mele in ale "datului" cu bicicleta. Azi revin cu o noua postare. "Ce  mai vrea asta?" va intrebati, probabil! Vreau doar sa va spun ca la varsta de 102 doi ani, tanarul din imagine ne da o lectie de cum sa ne bucuram de viata.

Robert Marchand a inaugurat pista velodromului Saint-Quentin-en-Yvelines, de langa Paris, cu o performanta uluitoare pentru varsta sa, a reusit sa parcurga, pe bicicleta, 26,92 km intr-o ora. Francezul a reusit astfel sa isi doaboare propriul record stabilit in urma cu doi ani cand a reusit sa parcurga, in acelasi interval de timp, distanta de 24,25 km.

"Este o rasplata chiar si faptul c ma aflu in postura de a alerga pentru un record. Atingand o asemenea performanta este o satisfactie. Am sansa sa incerc din nou si vreau sa o fac, poate la anu voi putea sa obtin un rezultat mai bun. Deci am sa incerc, iar daca am sa reusesc am sa fiu mandru", declara Robert Marchand. 

Nascut in 1911, francezul s-a apucat de ciclism la varsta de 14 ani, iar mai tarziu a parasit Franta si a locuit in Canada si in Venezuela. A lucrat ca pompier, ca deler de vinuri, dar a practicat si boxul la nivel de amatori. In 1978, la varst de 67 de ani s-a reintors la prima dragoste, ciclismul.