Sunday, November 17, 2013

#puritate pe Instagram

Ai un cont de instagram? Atunci @aguacarpatica te cheama la concurs : 

va provocam sa definiti ideea de #puritate in fotografiile voastre si apoi sa le uploadati pe Instagram. Fotografiile le vom juriza dupa creativitatea si impresia pe care o lasa asupra juriului format din departamentul de marketing al AQUA Carpatica.

Tinem foarte mult la viziunea voastra. De aceasta data aveti libertate de exprimare, asa cum va dicteaza inspiratia.

Regulile sunt:
-  Urmariti-ne pe Instagram: aquacarpatica
- Fotografiati sau uploadeti pe Instagram folosind hashtagul #puritate. Fotografia trebuie sa raspunda la intrebarea: ce inseamna #puritate pentru tine?
Doar fotografiile uploadate in perioada 11 noiembrie – 24 noiembrie intra in concurs. Fotografiile anterioare concursului care primesc hashtag nu sunt luate in considerare. 

Vom alege 3 castigatori care vor primi cate un premiu : 

  • premiul I – o tableta Evolio Quadra pentru cea mai frumoasa fotografie
  • premiul II – apa plata/carbogazoasa pura pentru 6 luni 
  • premiul III – apa plata/carbogazoasa pentru 3 luni. 
Concursul se va incheia pe 24 noiembrie, iar castigatorul va fi anuntat in perioada 25-29 noiembrie."

Nu am ratat ocazia si m-am inscris si eu cu fotografia de mai jos :)


Casca invizibila pentru biciclisti

Ceea ce probabil parea imposibil pana mai ieri, acum a devenit posibil. Doua fete exceptionale, suedezele Anna Haupt, Terese Alstin, au inventat casca invizibila pentru biciclisti. Ce au facut mai exact? Urmariti filmuletul. Dupa ce il vizionati as fi curios cati ar avea curajul sa renunte la casca.



The Invisible Bicycle Helmet | Fredrik Gertten from Focus Forward Films on Vimeo.

Cat costa Fericirea cand este ieftina?

Omul este frumos atunci cand este fericit. Omul este curajos atunci cand este fericit. Omul se simte implinit atunci cand este fericit.

In ultima perioada am analizat oamenii cu care interactionez, direct sau indirect. Am privit mai atent pe langa mine si am cautat sa vad oameni frumosi, sa vad oameni curajosi. Cu o amaraciune greu de explicat am constatat ca sunt foarte rari.

As vrea sa fac un experiment si sa opresc pe strada un om care nu are curajul sa priveasca drept, care are umerii cazuti. Il las 2-3 secunde sa se dezmeticeasca si sa iasa din gandurile pe care le duce cu greu si am sa il intreb care a fost cea mai frumoasa intamplare din viata sa.

O sa par nebun si probabil ca voi primi raspunsuri de genul "lasa-ma domnule in linistea mea", dar eu stiu ca din clipa in care nu va mai interactiona cu mine se va gandi la un lucru frumos din viata sa. Va avea curajul sa priveasca drept si sa isi ridice umerii.

Un termen uitat de unii si furat de altii, fericirea ne va scoate, cu sau fara voia noastra, din clipa de necunoastere. 

Vrei putina fericire? Iesi in parc si alearga sau asculta muzica naturii sau priveste oamenii cum zambesc sau cum se tin in brate, mergi pe bicicleta, inchide calculatorul si priveste pe fereastra, pana si frunzele scuturate de vant iti vor aduce putina liniste... 

Cat costa fericirea cand este ieftina? Multi ar spune : "mult timp", "mult efort". Fiecare dintre noi meritam sa avem parte de timpul nostru pe care sa il masuram in zambete. Asa ca acel "mult timp" este al nostru, il pastram si ni-l facem cadou in fiecare zi.

Eu unul am reusit sa imi pastrez o parte din timp pentru mine, mergand cu bicicleta. 10km, 50km, 100km, sau 250km pe zi. Am mers la concursuri sau am pedalat alaturi de oamnei pe care nu ii mai vazusem in viata mea. 

Voi ce faceti pentru a fi mai fericiti, pentru a va oferi un zambet in fiecare zi? Daca nu ai un raspuns rapid e timpul sa te gandesti si la tine, sa faci ceva sa fii fericit. Nu uita, dac tu esti fericit, poti face si pe altii sa zambeasca, sa ridice privirea, sa isi indrepte umerii si sa isi dea seama ca fericirea este ieftina.

As vrea sa vad pe bloguri postari in care fiecare sa spuna un moment frumos din viata sa, sa il impartaseasca si cu ceilalti.




Friday, November 1, 2013

Cărțile copilăriei - cu Principesa Margareta și Principele Radu ai României

Principesa Margareta și Principele Radu ai României prezintă programul național de lectură Cărțile copilărieielevilor și părinților bucureșteni


Curtea Veche Publishing și Casa Regală a României continuă promovarea lecturii în rândul copiilor. Miercuri, 6 noiembrie 2013, în cadrul seriei de evenimente organizate cu prilejul zilei de naștere a Majestății Sale Regelui Mihai I, va avea loc o întâlnire de mare amploare la care ALR Principele Radu și Principesa Margareta ai României, ambasadori ai programului național de lectură “Cărțile copilăriei”, se vor întâlni cu elevii, părinții și profesorii din București. Evenimentul va avea loc între orele 14.00 și 15.00 la Sala Polivalentă C.F.R. Rapid (Calea Giulești, nr. 18, Sector 6), iar intrarea este liberă. Accesul în sală se va realiza între orele 13.30 și 13.50.

Întâlnirea va cuprinde și un spectacol de lectură coordonat de Smaranda Nicolau, pedagogul teatral ce va crea structura Cluburilor Regale de Lectură - o inițiativă a editurii Curtea Veche și a Casei Regale de a schimba obiceiurile de lectură ale copiilor pe termen lung. Tot pe data de 6 noiembrie, va avea loc și lansarea oficială a platformei online a proiectului „Cărțile copilăriei”, unde părinții, profesorii și elevii vor avea acces la numeroase resurse ce îi pot ajuta să implementeze în comunitățile lor programul de lectură.

Întâlnirilor din școli le va urma fondarea unor Cluburi Regale de Lectură pentru organizarea cărora editura colaborează cu specialiști și voluntari. 

 “Numărul cititorilor de carte a scăzut îngrijorător în România ultimelor două decenii. Tot mai puține volume ajung în mâinile copiilor și adolescenților, tot mai puține titluri se așază în biblioteca de familie a contemporanilor noștri. (…) Familia Regală a României de astăzi crede că ignorarea cuvântului tipărit între copertele cărții este o vulnerabilitate a națiunii și a patriei. Părinți, aduceți cartea aproape de copiii voștri! Așa cum au nevoie de iubire, de soare și de familie, cei mai mici români au nevoie de cărți, pentru a se întregi, ca oameni.” (ASR Principele Radu al României)

Trei poduri peste lume - de ASR Principele Radu al României

Lansare de gală a volumului
 “Trei poduri peste lume” de ASR Principele Radu al României


În cadrul evenimentelor ce sărbătoresc aniversarea Majestăţii Sale Regele Mihai, Casa Regală a României și Curtea Veche Publishing  vă invită luni, 4 noiembrie 2013, la o lansare de gală a volumului ,,Trei poduri peste lume” de ASR Principele Radu al României. Evenimentul are loc începând cu ora 18.30 la librăria Cărtureşti din incinta centrului comercial “Promenada” , în prezenţa Alteţei Sale Regale Principelui Radu. Intrarea este liberă.

Evenimentul de pe 4 noiembrie face parte dintr-o serie de lansări din țară și urmează celor ce au avut loc Alba Iulia, Buzău, București, Arad, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca. Curtea Veche Publishing și Casa Regală a României pregătesc și alte lansări pentru volum, următoarea având loc în Craiova pe 15 noiembrie.

Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003” a Principelui Radu al României este un jurnal „pe sărite“ în care aventura spirituală a actorului care duce texte româneşti şi străine pe meridianele (şi scenele) lumii se împleteşte cu destinul omului de stat, devenit membru al Casei Regale a României. Misiunea sa, aceea de a purta numele şi spiritualitatea românească în lume, de a fi mesager al ţării pentru reintegrarea ei în familia căreia de drept îi aparţine, lumea democratică, devine un sens şi o datorie umană, pe care o îndeplineşte cu devotament alături de întreaga Familie Regală a României.

Cele trei poduri din titlul cărții fac referire la trei treceri diferite, simultane și fundamentale în viața Alteței Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la România comunistă la lumea liberă, trecerea de la condiția de actor la cea de principe regal.

"Este o lucrare apăsat subiectivă, dar prezintă o poveste de viață destul de neobișnuită. Mă simt obligat față de societate să vorbesc despre aceste lucruri. Sfertul de secol despre care cartea vorbește mi-a oferit o sumedenie de ocazii de a fi mândru de familia și de țara mea, precum și de timpul meu. (…) Aducerea între paginile cărții a acestor gânduri este și un fel de a mulțumi pentru tot ceea ce am primit. Un personaj de film spunea, acum vreo douăzeci de ani: “Ceea ce primești la naștere este un dar de la Dumnezeu. Ceea ce faci cu ceea ce primești este darul tău către Dumnezeu” spunea ASR Principele Radu al României.