Thursday, May 31, 2012

Centrul Militar National


Iata ce spune Wikipedia :

Palatul Cercul Militar Național este este o clădire din București care găzduiește instituția centrală de cultură a Armatei române, cu profil cultural-educativ, artistic, recreativ-distractiv, precum și de imagine, reprezentare și protocol.
Lucrările pentru construcția Palatului Cercului Militar Național au început în anul 1911, deși terenul unde urma să se ridice edificiul fusese cedat de Ministerul Domeniilor încă din 1898.
Proiectantul principal al monumentalului Palat al Cercului Militar Național a fost arhitectul român Dimitrie Maimarolu, în colaborare cu V. Ștefănescu și E. Doneaud.
Beneficiarul lucrării a fost Cercul militar al ofițerilor din garnizoana București, organizație a ofițerilor români înființată în 15 decembrie 1876.
Fondurile necesare au fost adunate din donații, subscripții și cotizații ale ofițerilor (circa 80%), precum și din subvenții de stat și împrumuturi rambursabile.
Palatul Cercului Militar Național a fost ridicat pe locul fostei Mănăstiri Sărindar, pe un teren mlăștinos.

***********************
Sălile palatului
***********************
Sala de Marmură a fost destinată de la început celor mai importante evenimente, poate fi socotită astăzi una dintre cele mai reușite realizări ale arhitecturii românești. Ferestrele înalte arcadate de pe latura dinspre Bulevardul Regina Elisabeta își găsesc echilibrul în șirul de coloane înalte care se află pe partea opusă. Motivele decorative sunt de evidentă inspirație antică, cu stilizări și prelucrări în stilul epocii. Săbii, stilete, scuturi, lănci, coifuri, săgeți, Victorii înaripate, zeități ale războiului fac aluzie, toate, la mediul militar.

Sala Maură se află plasată în prelungirea Sălii de Marmură. Ea are pereții îmbrăcați în lambriuri din lemn de calitate, cu motive ornamentale discrete. Plafonul este conceput din casete, decorate cu motive florale stilizate și acoperite cu foiță de aur.

Sala Bizantină își trage numele de la concepția în stil bizantin, la care se adaugă elemente specifice artei tradiționale românești. Sala este dominată de un șir de arcade care susțin un plafon casetat, arcade ce se sprijină la rândul lor pe un șir de coloane înnobilate cu frize din stucatură aurită. În interiorul arcadelor romane, la ultima renovare au fost adăugate fresce murale reprezentând imaginile unor conducători ai României independente și unele momente de referință din Istoria poporului român.

Sala Gotică reprezintă o ambianță arhitecturală gotică, caracterizată prin arcuri frânte în ogive și prin candelabrele simple. Pardoseala este în desen gotic bavarez.

Sala Norvegiană este inspirată din atmosfera specifică Nordului Europei, cu candelabre în forma unor corăbii ale vikingilor, plafon din lemn cu grinzi terminate în console, reprezentând chipuri de animale fantastice, inspirate tot din mitologia scandinavă, dând impresia de vechi interioare nordice.

Sala Restaurant a fost destinată de la început celor mai importante evenimente, poate fi socotită astăzi una dintre cele mai reușite realizări ale arhitecturii românești. Ferestrele înalte arcadate de pe latura dinspre Bulevardul Regina Elisabeta își găsesc echilibrul în șirul de coloane înalte care se află pe partea opusă. Motivele decorative sunt de evidentă inspirație antică, cu stilizări și prelucrări în stilul epocii. Săbii, stilete, scuturi, lănci, coifuri, săgeți, Victorii înaripate, zeități ale războiului fac aluzie, toate, la mediul militar.

Wednesday, May 23, 2012

Anca Dumitrescu


Domnisoara din imagine este Anca Dumitrescu. O vedeti in fiecare dimineata de luni pana vineri, de la ora 7:00 AM, la Digi 24 prezentand emisiunea Digimatinal.
Ca sa fim "intelesi", sursa foto : pagina de facebook.
--------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------

Tuesday, May 22, 2012

Miracles of Nature


Un mic anunt pentru cei doritori. Poate stiti si de blogul Life in Pictures, ei bine daca cineva este dornic sa posteze si acolo sa imi spuna pe mail. Va fi trecut ca autor. Este un blog PR3.

Thursday, May 17, 2012

Maracuja & Papaya Tea

Dupa briosele cu ciocolata, de ieri, acum va invit sa va alegeti ceaiul. Eu am ales Maracuja si Papaya.
After the chocolate muffins, from yesterday , I invite you now to choose tea. I chose Maracuja and Papaya.

Tuesday, May 15, 2012

Wildlife

Kempes - back on stage

Fanii Ovidiu Kempes au motiv de bucurie. Vama Veche, 5 august 2012, concert  Kempes si trupa Rezident EX.

Comunicat de presa despre colaborarea Kempes - Rezident EX :
"Ovidiu Ioncu-Kempes se întoarce pe scenele românești cu un supergrup format din instrumentiști care au scris istorie în rockul românesc și rockul internațional.
Ideea înființării supergrupului REZIDENT EX a apărut atunci când compozitorul și chitaristul Tavi Iepan, fondator al grupului Cargo și Adrian Popescu, chitarist al aceluiași grup la începutul anilor 90, se reîntâlnesc, într-un club, din Arad, cu Simona Ioncu care îi anunță că soțul ei, nimeni altul decât Ovidiu Ioncu-Kempes, vocea-emblemă a formației Cargo, își dorește să se întoarcă pe scenă.
Proiectul unui supergrup din care să facă parte unii dintre cei mai buni muzicieni români, risipiți în cele patru zări, dublată de plăcerea de a cânta din nou acasă, a prins repede contur și astfel au început înregistrările pentru un album. El conține piese compuse de Tavi Iepan, unele dintre ele devenite hituri (Povestiri din gară, Brigadierii, Buletin de știri), altele complet necunoscute marelui public (Catedrala sufletului, Închis, caz de boală, Camera viselor, Fotografia, Oglinda, Iarna) și va reprezenta desprinderea definitivă de perioada Cargo.
În paralel, pentru a marca acest nou început, Tavi Iepan lucrează al cel de-al doilea album al supergrupului REZIDENT EX, cu piese noi, compuse special pentru vocea lui Kempes, la care își aduc contribuția toții membri acestui supergrup.
Trupa respiră aerul și istoria rockului timișorean și a locurilor în care componenții acestui supergrup spectaculos trăiesc astăzi: Adrian Popescu (chitară, inginer de sunet, absolvent S.A.E.) la Paris, Christian Podratzky (bass), la Berlin, Florin Cvasa (percuție), la Timișoara, Ovidiu Ioncu - Kempes (voce), la Brisbane, Tavi Iepan (chitară) la Hamburg.
Toți acești muzicieni au făcut parte, de-a lungul anilor, din formații care au scris istorie în rockul românesc: Progresiv TM, Pro Musica, Cargo, Neurotica, Metamorf, Abra, Impact. Lor li se adaugă chitaristul german Matthias Lange, pe care prietenia cu Tavi Iepan l-a convins să vină să cânte în România.
Supergrupul REZIDENT EX vă dă întâlnire pe 5 august la Vama Veche, când va avea loc primul său concert în România, în cadrul festivalului Folk You, organizat de Mișcarea de rezistență. Trupa va rămâne în țară până la sfârșitul lunii septembrie și vă va ține la curent, la momentul potrivit, cu toate informațiile legate de celelalte concerte pe care le va avea în această perioadă."

sursa foto : aici

Visual

Monday, May 14, 2012

Andreea Marin & Mihaela Radulescu


Minuneee. Cele doua dive, Andreea Marin si Mihaela Radulescu, vor fi colege la Realitatea Tv, televiziune patronata de Elan Schwartzenberg, fostul sot al Mihaelei (macar asa stim cine va fi prima data afara) . Cum toata lumea se astepta la scandaluri si atacuri intre cele doua doamne, se pare ca au un contract care o va scutura bine de bani pe cea care o va lua pe aratura. "Nu am nicio părere din care să iasă valurile pe care şi le-ar dori publicul acela, amator de scandaluri ieftine. Doar că, dacă vom fi colege, nu va mai putea să spună lucruri urâte despre mine, conform contractului pe care-l am cu ei. Adică, dacă doreşte să mai aibă atacuri publice la adresa mea, ca cele recente de la o altă staţie, va trebui să plătească nişte amenzi cam mari. Cu alte cuvinte, pe perioada contractului meu cu Realitatea, va trebui să mă iubească cu forţa. Ce situaţie!", a declarat Mihaela Rădulescu
Andreea Marin va realiza emisiunea "Trezeste Romania", emisiune care va prezenta povestile romanilor care nu apar in tabloide sau la emisiune de incultura, dar schimba vieti si destine.
Mihaela Radulescu va prezenta o emisiune saptamanala care se va numi "Alegerile Mihaelei", ceva de genul Duminica in Familie (sincer nici nu cred ca ar putea face alt gen de emisiune).
sursa foto : aici

Poppy Life

Clipa de clipa, ne uitam pe langa noi, observam binele si raul, observam frumosul si uratul, observam cum trece timpul peste minuni, peste amintiri, peste sperante, peste ganduri si placeri.




Saturday, May 12, 2012

Cristina Bazavan & Cristina Chipurici "Pyuric"

De cateva zile, urmaresc pe facebook si pe bloguri, aventura Siemens Race, a 10 bloggeri. Ce au ei de facut? Simplu, au de parcurs cu masina, jumatate de tara, un fel de Amazing Race. La fiecare destinatie fiecare echipa primeste un un quiz cu 4 intrebari pe care trebuie sa-l rezolve cu ajutorul nostru, pe o pagina de facebook.
In afara acestor Quiz-uri mai sunt citeva teste. Testele sunt diferite de la locatie, la locatie. Acestea se afla in localitatile: Chitila, Craiova, Govora, Brasov (2 teste), Bacau (2 teste), Iasi, Vaslui, Tandarei si Constanta.
Toate raspunsurile la chestionarele Siemens sunt disponibile online, astfel incat sa puteti avea acces la informatii. Sursele oficiale de informatii sunt website-ul Siemens Romania si blogul Siemens.



Asa ca a indemn si pe voi sa fiti alaturi de Cristina Bazavan si Pyuric. Urmariti paginile lor de pe facebook si ajutati-le sa castige.
Iata si echipele cu care se vor intrece :
- Artistii: Alex Mazilu & Razvan Baciu
- Relaxatii: Alex Negrea & Adrian Ciubotaru
- Crivasescu: Andrei Crivat & Marius Sescu
- Ciresarii: Dan Dragomir & Razvan Pascu

Friday, May 11, 2012

Accidentul de a fi român

Am citit ceva interesant pe blogul lui Cristian Sutu, legat de invidia romanilor. Nu m-am putut abtine si am comentat.
Acum nu stiu daca noi suntem neaparat invidiosi sau pur si simplu nu vedem altfel lucrurile. Aici ii dau dreptate lui Andrei Ardeleanu cand spune ca putina educatie nu ne-ar strica, insa, trebuie sa recunoastem ca inca nu suntem pregatiti sa ne civilizam. Fapte care sa imi demonstreze asta sunt multe, ultima fiind cea a romanilor care s-au dus la spital sa declare ca au fost in tramvaiele care s-au ciocnit in pasajul Lujerului, asta dupa ce RATB a declarat ca ii va despagubi pe toti cei prezenti in acele tramvaie. Invidia apare atunci cand vedem ca nu suntem perceputi ca a fi un popor civilizat, atunci cand strainii sunt speriati de noi. S-a intamplat ieri, cand am vazut o turista straina, care se tot chinuia sa inteleaga o harta. M-am bagat in seama si am intrebat-o daca are nevoie de ajutor. Cu un zambet fortat, a facut un pas in spate, si-a tras geanta in brate si a pleat spunand ca ea doar se plimba, nu are nevoie de ajutor... Mi-am dat seama ca s-a panicat si am traversat pe cealalta parte a strazii. Atunci am fost invidios pe ei.
Noi suntem precum cele 3 elemente din imaginea alaturata. Norii, becurile si copacii. Culori diferite, consistenta diferita, dar aspiratii diferite. In timp ce unul dintre becuri isi schimba culoarea in rosu, sperand sa devina uun nor, sa aiba libertatea de miscare, o vedere de deasupra a lucrurilor, celalalt bec tinde spre verde, culoarea salciilor, bine ancorate in pamant, dar care se pierd in multime. Acum ramane sa decideti voi care suntem noi si care sunt ei. Poate ca s-a intamplat doar un accident, acela de a fi romani.

Tuesday, May 8, 2012

Vintage
















Cuvinte(le) mele pe portativ sunt parte din timp, pentru ca doar asa pot fi vesnic indragostit. Doar asa pot fi sigur ca nu voi pierde niciodata farama de libertate pe care mi-o da iubirea.
-------------------------------------

Sunday, May 6, 2012

Zellia Fashion

Azi am fost in vizita la Sala Dales la un targ Vintage. Am gasit aceasta minunatie la standul Zellia Fashion by Emma Zeicescu.