Tuesday, August 30, 2011

Ana Maria Stancu

Aşa cum spuneam în postările trecute, de luni bune tot pregăteam aceste fotografii, însă niciodată nu aveam timp să mergem în locaţie.
În zilele următoare am să vă prezint câteva fotografii care sper să vă placă.
Locaţia : Bateria 9-10, lângă autostrada Bucureşti - Constanţa.
Model : Ana Maria Stancu
Mulţumiri : Alex Bogdan Rusu
Pe Ana Maria, o puteți vedea la Observatoarele Antenei 1, ne aduce vesti despre vreme.

Sunday, August 28, 2011

Saturday, August 27, 2011

Lioness

Clipa de bucurie nu apartine doar oamenilor. Nu uitati ca la miezul noptii, trenul nostru, "Life in Pictures", isi astepata calatorii sa ii plimbe printr-o lume a imaginilor si nu numai.

Seagull

Buna dimineata tuturor. Pentru ca sunt prins cu foarte multe materiale video, nu prea mai am timp sa va vizitez. Sper sa imi iertati lipsa. Saptamana viitoare, sper sa pot posta o serie de fotografii, cu o domnisoara superba, cunoscuta de multi dintre noi.
Nu uitati ca de duminica de la ora 00:00 se deschid usile trenului nostru "Life in Pictures", va invit sa ne urcam in el si sa calatorim intr-o lume a imaginilor si nu numai.

Saturday, August 20, 2011

Turtle

In urma cu putin timp, am vizitat orasul Targoviste. Am ramas placut surprins si cu cateva imagini. Iata una dintre ele.
Proscuta prezenta aici, traieste intr-un tarc, alaturi de rate Mandarin si alte specii de testoase, mai mici sau mai mari.
Nu uitati la noapte la ora 00:00 se deschide provocarea "Life in Pictures". Va astept sa participati.

Thursday, August 18, 2011

Royal Court

Royal Court - Targoviste, Romania. Fotografiile sunt facute de pe acoperisul Turnului Chindia.










































Curtea Domnească din Târgoviște reprezintă un complex de clădiri și fortificații medievale ce au avut rol de reședință a unor voievozi ai Țării Românești și, totodată, punct relativ important în sistemul defensiv al țării. În actele interne, Curtea Domnească este atestată în timpul lui Mircea cel Bătrân când, într-un act al fiului și asociatului său la domnie, Mihail I, datat 1417-1418.
In aceste fotografii se pot vedea  ruinele Palatului Domnesc (1), beciurile palatului Petru Cercel (2), Biserica Mare Domneasca (3), Muzeul Tiparului si Cartii Vechi Romanesti (4) si Biserica Sfanta Vineri (5)

Wednesday, August 17, 2011

Chindia Tower

Inchis in turnul mintii mele, prevestesc dezordinea ce ma cuprinde.



For Wordless Wendnesday @ Carmen

TURNUL CHINDIA. Intreg ansamblul monumental, dar si vechiul oras, era dominat de fortificatia ridicata de Vlad Dracul, in jurul anului 1440. Ridicat peste turnul bisericii-paraclis, prezinta astazi o inaltime de 27 m, fiind alcatuit dintr-o baza in trunchi de piramida, din caramida placata cu piatra, prezentand deasupra un cilindru cu diamentrul de 9 m, avand la partea superioara o esplanada crenelata perimetral. In interior, constructia este etajata pe trei nivele, cele superioare marcate cu deschideri in arc frant, cu balcoane sprijinite pe console de piatra. Accesul in interior se face printr-o scara in spirala. Ultima refacere a turnului a avut loc in secolul al XIX-lea. Initial, constructia era mai joasa, prezentand numai doua nivele, iar accesul se practica printr-un pod de lemn care unea turnul la primul nivel cu palatul domnesc.

Monday, August 15, 2011

Thursday, August 11, 2011

Spider

Azi cineva mi-a zdruncinat emotiile, la modul pozitiv. Multumesc Lumi, nu ma asteptam. Fotografiile nu se potrivesc cu momentul, dar asta era programat la postare azi.

Wednesday, August 10, 2011

Underground

Aflati intr-un periplu pe la forturile parasite, din jurul Bucurestiului, am facut si cateva fotografii, la cativa metrii buni sub pamant.


    Aceasta este harta Forturilor si Bateriilor din jurul Bucurestiului. Cladiri vechi de sute de ani, transformate in unitati militare, poligoane de tragere sau depozite de armament care mai pastreaza misterul anilor de dinainte de Primul Razboi Mondial, pot fi vizitate in imprejurimile capitalei. Multi dintre noi nu stim ca Bucurestiul este incercuit de o centura de forturi si baterii care aveau ca scop apararea orasului de eventualele atacuri.

     Sistemul de fortificatie din jurul Bucurestiului este unul dintre cele mai bine puse la punct din Europa. Forturile si bateriile au fost construite in perioada 1882- 1894 la comanda regelui Carol I cu scopul de a proteja Bucurestiul in cazul unor atacuri. De asemenea, aceste forturi puteau sa adaposteasca peste 30.000 de soldati.
     Sistemul cuprindea 36 de forturi si baterii, dintre care azi au mai ramas 30, dispuse din doi in doi kilometri. Acestea erau unite intre ele printr-o cale ferata si o sosea, actuala sosea de Centura a Bucurestiului. Fortificatiile erau prevazute cu 240 de piese de artilerie.
     Proiectul arhitectonic al forturilor a fost realizat de generalul belgian Henri Brialmont, unul dintre cei mai apreciati ingineri militari ai acelei epoci. Acesta a mai proiectat si fortificatiile de la Namur si Anvers. Pentru acest proiect, regele Carol a platit sume fabuloase chiar si pentru acele vremuri: echivalentul in aur a peste 620 de milioane de euro.
     In timpul Primului Razboi Mondial, ministrul Ion I.C. Bratianu a hotarat printr-un decret secret dezarmarea fortificatiilor. Presa vremii sustinea ca aceasta decizie a fost luata pentru ca trupele germane intrasera in posesia planurilor de constructie ale forturilor.
Text : acasa.ro



Little world

For W.W. at Carmen

Sunday, August 7, 2011

Sunflower

Text : lunapatrata
Foto : Costin Comba
Ma visam venind catre tine pe-un camp inflorit. Nu stiu daca alergam sau doar ma adia vantul facandu-ma sa zbor cu aripi de fluture-albastru. Inflorise si cerul plin de bucuria ce-o simtea venind din sufletul meu


Nu uitati, la postarea anterioara, puteti sa va inscrieti la provocarea mea, "Life in Picture".

Saturday, August 6, 2011

Flowers for her

Azi este ziua unei bune prietene. O salut cu drag şi  îi doresc tot ce este mai de preţ în viaţa unui om. Să fii sănătoasă Oana şi să nu uiţi să zâmbeşti. La mulţi ani!


Rutina zilnica : daca nu ai chef sa lasi un comentariu mai mare de 3 caractere, este simplu : scrii un numar (al catelea comentariu este). Astfel pot sa iti intorc vizita cat mai repede. Inscrierile pentru "Life in Picture", episodul 2, de la ora 00:00. Incepe in fiecare duminica, timp de doua zile.

About "Life in Picture" :





Friday, August 5, 2011

Dreams Fisher

Statuia de lut a unui gând cândva albastru, străbătută de fiorii reci ai uitării, şi-a găsit un loc în umbra timpului.


Răspund cu drag provocării primite de la Carmen :
1. Cu cine iti place sa mergi la cumparaturi?
      Daca este vorba despre cumparaturile pentru casa, cu sotia, daca nu, cu siguranta singur.
2. Te lasi influentat atunci cand cumperi ceva?
      20%
3. Cat rezisti la cumparaturi?
      Cam 20 de minute
4. Relaxare sau necesitate?
      Clar necesitate.
5. Te abati de la lista de cumparaturi?
      Nu, este prea complicat sa incep sa caut ceea ce nu imi trebuie.
6. Cumperi si pentru altii sau eviti?
      Cadouri pentru zile speciale da, in rest, fiecare pe cont propriu.
7. Exagerezi cand vine vorba de cumparaturi?
      Habar nu am ce inseamna asta si nici nu ma gandesc, sa nu cumva sa descoper altceva.
8. Vanator de reduceri/promotii?
      Le urasc din tot sufletul, toti se calca in picioare.
9. Ce trebuie sa aiba un magazin sa te atraga?
      Multe biciclete si echipamente specifice + aparatura foto-video
10. Ce magazine ti se par respingatoare?
        Cele care afiseaza in geam afise cu reducere de 70-90%, dar ei au avut grija sa adauge tot atat la valoarea initiala.
11. La ce articole ajungi la fiecare sesiune de cumparaturi?
         La articole sportive.
12. Ce nu-ti place sa cumperi desi e necesar?
         Habar nu am.
13. La cumparaturi ti se intampla sa...?
        Ma enervez.
14. Trei cuvinte care te caracterizeaza cand esti in magazine?
        Plictisit, nerabdator, prost dispus
15. Sfaturi pentru altii...
        Nu sunt in masura.

To the End

...tu vis pierdut în clipa de durere, m-ai înecat în lumea ta tăcută şi plină de plăcere.

Ai vizitat aceasta postare, dar nu ai chef sa scrii un comentariu mai lung de 3 caractere? E simplu, treci o cifra, esti prima persoana, treci 1 si tot asa.

Wednesday, August 3, 2011

Their joy

Azi m-am gandit sa va invit sa vedeti o particica din munca noastra. Asa cum spune Carmen, fara cuvinte. Imagine subsemnatul, montaj Mircea Florescu, productie Photo Sophia. Protagonisti Mihaela si Bogdan






This is what I like to do.

Tuesday, August 2, 2011

Little Bee

Care vise te-au adus în lumea asta măreaţă?
Cine îţi dă puterea să te ascuzi în liniştita floare, fără a-ţi păsa de neliniştea de lângă tine?