Sunday, June 26, 2011

Nelson Mandela

S-a născut la Mvezo, o localitate situată în districtul Umtata. Strămoșii săi au fost conducători ai tribului Thembu. Pe când avea nouă ani, tatăl moare de tuberculoză.

Nelson Mandela este singurul membru al familiei sale care urmează o școală. Aici primește numele englez "Nelson", conform unei mode a timpului, numele său de botez fiind Rolihlala. După încheierea pregătirii elementare, urmează diverse școli ca: Clarkebury Boarding Institute, Healdtown Comprehensive School și apoi colegiul Wesley și universitatea Fort Hare University, unde îl cunoaște pe Oliver Tambo, cu care devine prieten.
O perioadă, Mandela lucrează la o firmă de consultanță juridică, Witkin, Sidelsky and Edelman, timp în care își completează studiile la University of South Africa prin corespondență. Continuă studiile de drept la Universitatea din Witwatersrand. Aici se împrietenește cu Joe Slovo, Harry Schwarz și Ruth First, activiști anti-apartheid.
A fost liderul partidului Congresul Național African și unul din principalii activiști împortriva apartheid-ului. Condamnat pe viață la 12 iunie 1964, a fost eliberat, după 27 de ani închisoare, la 11 februarie 1990.

Susține în continuare procesul de reconciliere dintre diferitele comunități etnice sud-africane. Ca apreciere a activității sale, în 1993 i s-a decernat Premiul Nobel pentru Pace.

Tuesday, June 21, 2011

Oscar Schindler

  , Vienna
Oscar Schindler rose to the highest level of humanity, walked through the bloody mud of the Holocaust without soiling his soul, his compassion, his respect for human life -  and gave his Jews a second chance at life.
To more than 1200 Jews Oscar Schindler was all that stood between them and death at the hands of the Nazis. A man full of flaws like the rest of us - the unlikeliest of all role models who started by earning millions as a war profiteer and ended by spending his last pfennig and risking his life to save his Jews. An ordinary man who even in the worst of circumstances did extraordinary things, matched by no one. He remained true to his Jews, the workers he referred to as my children. In the shadow of Auschwitz he kept the SS out and everyone alive.

Thursday, June 16, 2011

Pigeon

Ii vedem zilnic prin parcuri si prin pietele marilor orase. Unii cresc porumbei dintr-o pasiune nebuna, altii pentru ca aduc profit. Eu spun ca au fost primii postasi

Monday, June 13, 2011

Wedding Day

Dupa 5 zile, revin si eu cu o postare, care sper sa va placa. In week-end am avut placerea sa filmez un eveniment. Va prezint aici personajul principal, MIHAELA STEFAN . Nu sunt specialist in fotografie de eveniment, asa ca va rog frumos sa scuzati greselile.




Monday, June 6, 2011

Batjocura Surmont - Trek

   Pentru că trăim într-o ţară unde oamenii au în cap, doar cum să te fraierească, m-am decis sa pun şi pe blog întâmplarea mea cu cei de la Surmont  distribuitorii bicicletelor Trek, una dintre cele mai prestigioase mărci de biciclete din Statele Unite, numai că aici se ocupă românii.
   Acum 3 săptămâni mi-am cumpărat o bicicletă Trek care a costat peste 550 de euro, de la magazinul Surmont (de langă magazinul Muzica), cu gândul că oamenii respectă numele firmei. Da de unde. Încă din clipa în care am iesit cu bicicleta din magazin, a început să se audă un zgomot ciudat în furcă şi să cârâie foarte nasol frâna spate, îi spun celui care mi-a facut actele şi garanţia. Răspuns : aşa face până o să o rodezi, că e nouă. Am luat-o de bună, în baza numelui Trek. După nici o săptămână mă duc cu ea la service, la ei, gratuit. Vorbesc cu un băiat de acolo, îi spun ce are şi îi mai semnalez şi un zgomot ciudat la pedale, care se aude din când în când.
   Ca românul, el încearcă să mă convingă că nu are nimic, că este normal, m-a luat drept un fraier. Îmi spune că aşa se aude acest tip de furcă. Normal că l-am expediat repede.
   O las la ei să remedieze problemele. Mă sună a doua zi că este gata. Bucuros mă duc să iau bicicleta. Ajung, îmi ridic mijlocul de deplasare, plec şi mare surpriză, după 50 de metrii constat aceleaşi probleme.
   Azi nu am mai suportat şi m-am dus la ei din nou,  tipul de la care am cumparat-o m-a expediat la service, iar când ajung la service, surpriză, acelaşi om îmi preia bicicleta. Reiau povestea, omul se face că pricepe, numai că acum eu îi spun că vreau să îmi schimbe furca şi că  nu accept să mă ia de fraier pe banii mei. Sunt sigur că nu a priceput sau poate nici nu vrea. Mă întreb oare cât o să o mai ţina aşa?
   În tot acest timp, bicicleta mea stă în service, ei se folosesc de banii mei, iar eu aştept. Ma intreb ce se întampla cu ei dacă nu eram în România!
   De ce să nu cumperi de la Surmont? Păi din câteva motive simple şi de bun simţ.
             1. Îţti dau produse cu defecte şi încearcă să te prostească pe faţă că produsul e bun
             2. În loc să îţi rezolve problema, îţi consumă timpul încercând să îţi explice că nu ai nici o problemă.
             3. Pentru că nu îi interesează de clienţi.
             4. Pentru că rişti să dai 3 salarii medii pe ceva stricat.

Deer

Îmi aduc aminte de zilele copilăriei, când cutreieram pădurile satului natal ( Mislea, judeţul Prahova) şi vedeam căprioare. Aveau locuri special amenajate în pădure unde li se aducea mâncare şi un bulgăre mare de sare.   Anii au trecut, căprioarele au dispărut din acele locuri şi odată cu ele, am parasit şi eu, fizic, satul natal. Îmi este dor să mă întorc în fiecare zi. Îmi propun în fiecare lună să parcurg cei 100 de km şi să mă duc acasă, să îmi întâlnesc prietenii din copilărie, să simt mirosul naturii, să adorm sub un copac.